Efit (Ett Foto I Timmen)

Ett-foto-i-timmen 5 sept

Av
den
5 september 2018

0800
Va? Gå opp nu? Vi som alltid brukar ligga och mysa en timme när klockan har ringt…

0900
En hungrig ilsken katt står på bakbenen och ylar vid altandörren, …men Astrid lilla, det är klart att du ska få frukost

1000
Trots att jag i två dagar bara gått på asfalterade gator så surrar svamptorken fortfarande..

1100
Konstaterar att hösten har anlänt..

1200
Förbereder mig inför eftermiddagens höstmöte, jag är ny studieorganisatör i vår förening och min uppgift är att komma med förslag till studiecirklar, mest intresse fick en kurs i fermentering av grönsaker, nu ska jag försöka hitta en kursledare och en lokal där vi kan kocka.

1300
Ett djupt morrande från magen, vem är det som ligger där på bron

Äsch det var ju bara en gammal hatt!

1400
På plats på Folkets Hus

1500
Fikarast efter en timme, tar en nypa luft o sträcker på benen

1600
Mötet klart, visar den vackra målningen i foajén kallad “En spelmans jordfärd”

1700
Hungrig kastar jag i mig lite tunisisk couscous-gryta med bönor, morot och kyckling

1800
Nä men nu får jag gnida mig i ögonen? Snökäpparna är på plats….redan???

Nu tar vi kväller, inväntar Idols gruppmoment och bara chillar med djuren
Tack för idag!

Flera deltagare i Ett-foto-i-timmen hittar du här

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Efwa

  5 september 2018

  Kikar in på din dag. Önskar jag kunde se på IDOL även i Frankrike men jag tror inte att det går. Måste nog kolla i morgon. Annars får jag kolla de avsnitt som går när jag är i Sverige om några veckor.

 2. Svara

  Susjos

  5 september 2018

  Så kul att få följa med dig en dag! Din kisse var verkligen frukosthungrig, hihi, härliga bild! Är hon ute på nätterna?
  Ikväll såg jag faktiskt Idol, tycker det är lite roligt, men oj så många som inte fixade gruppmomentet, spännande fortsättning först på måndag!

  Ser att du hittat massor av svamp, lyckost! Jag älskar svamp, men har bara plockat kantareller vid ett par enstaka tillfällen, kan ju inte så många svampsorter!
  Ha det gott!

 3. Svara

  Lillian Flaskerud

  5 september 2018

  Takk for titten på din dag…

 4. Svara

  BP

  5 september 2018

  Så du har också hoppar på EFIT. Känner bara Anni (https://vardagsnjutning.blogspot.com/ som (o-)regelbundet läger upp bidrag.
  Roligt att följa dina aktiviteter timme för timme, även om jag tycker att gå upp klockan 08:00 som pensionär är i grymmaste laget. Alltså nåt jag inte gjort sedan jag blev panschis;-)

  Ert Folkets Hus är otroligt vackert! Å din couscous-gryta såg mumsigt ut. Äntligen en “lagom” portion som till och med jag skulle få äta upp – helt alltså.

  Snökäppar vid 22 grader (här alltså) känns aningen för tidigt faktiskt. Å tänk om det blir en supervarm vinter också…

 5. Svara

  Ditte

  5 september 2018

  Kul tema med ett foto i timmen. Och din dag var då händelserk. Roligt att hänga med. Blir påtagligt med alla foton vad man gör. Undrar om kommunen hos dig inte vill bli tagna på sängen i år med tanke på snökäpparna som redan är uppe.
  Bra att folkets hus kommer till användning och det är en pampig byggnad. Lycka till nu med kurserna och hitta ledare. Kanske är du själven av dem.
  Vad gäller Idol har jag bara sett det två gånger…Har inte förstått vitsen.
  Kram från sensommarfint Stockholm.

 6. Svara

  Anni

  6 september 2018

  Vilken underbar bild på hungrig katt – vill man verkligen släppa in en sådan?
  Fermentering verkar vara poppis till tusen, nästan så att jag hoppat på tåget. Men bara nästan. Kanske ska smaka något någon gjort först, vill inte lägga ned en massa jobb på något som jag sedan inte vill äta.

  Vad gäller Giethoorn så har jag lagt in den karta jag borde lagt in från start — tack för att du påpekade det!

 7. Svara

  "LillaSyster"

  6 september 2018

  Astrid ser ju helt vild ut! Tur att hon fick lite mat…. Kul att få följa med dig genom dagen. Jo här kokas och bakas det på äpplena, grannarna plockar och en jägare var här igår, men det syns knappt. Nu blir nog resten mat till kossorna, bönderna skriker ju efter foder. Alla bönder vågar inte ge äpplen, men jag vet en bonde vars kor tycker om att smaska i sig äpplen. Ha en bra dag, nu ska jag fixa frukost till syrran som jobbat natt och ska sova av här, själv ska jag till jobbet. Kram

 8. Svara

  Gunnel Moberg

  6 september 2018

  Kul idé med ett foto i timmen. Det händer skiftande saker. Kram

 9. Svara

  Anna

  6 september 2018

  Hej Paula! Så roligt att du var med på EFIT:en i går!

 10. Svara

  Ama de casa

  6 september 2018

  Kul idé med ett-foto-i-timmen och vilken händelserik dag du hade!
  Undrar vem som hade tappat sin hatt? Kanske nån som gick där över bron och var alltför glad i hatten 🙂

 11. Svara

  Anki

  6 september 2018

  Tack för att jag fick följa med en dag i ditt liv! Trevligt med lite aktiviteter – hoppas ni hittar någon bra plats att vara på!
  Trevliga bilder!
  Ha det gott!
  Kram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 september 2018

  En trött hund, en hungrig katt och du i full gång med kursplanerande. Alla koncentrerade på sitt 😉 Synd på hatten som ligger där och kanske blir förstörd men jag har full förståelse för att Blinka tyckte att den var läskig.
  Snöpinnar känns verkligen tidigt men de har väl många vägar att förbereda för vintern och vem vet? Vintern kanske är här snart.
  Kram

 13. Svara

  Herr Nilssons Fru

  6 september 2018

  Åh de där var jag med i förr 🙂 minns du var så duktigt o jag försökte..hihi
  Gillade tavlan o vem hade tappat fina hatten? Snöpinnar – ja de var lite tidigt här vill jag minnas de kommer upp i mitten på oktober eller nått.
  Vad kul att du är studieorganisatör. Hoppas du finner allt du söker, men lokal ser ni ut att ha, ett pampigt folkets hus. Snygg byggnad.

  Kramiz

 14. Svara

  miatankar

  6 september 2018

  Kurser… ja, mat är ett kärt ämne idag, i alla möjliga sammanhang verkar det som. Förr så åt man när man var hungrig, sedan var det inte mer med det – om jag minns rätt.

  “En spelmans jordafärd gillar jag och även din couscous-gryta tror jag att jag skulle gillat också… men.. efter den här varma, långa sommaren har någon fått vinter-ångest och upp med snöpinnarna! Eller, hur tänker de? 🙂

  Tack för “din dag”, 🙂

 15. Svara

  Mia Ahlstrand

  6 september 2018

  Roligt att följa din dag! Lite lagom underhållande med Idol. Kul att du engagerar dig i kurserna. Hoppas du hittar din kursledare. I Folkets Hus hade min pappa sin 50-årsfest och vi stod på scenen och sjöng. Roliga minnen 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 625
 • 681
 • 1 603 765
 • 5 032
 • 64 895
Sök här