Efit (Ett Foto I Timmen)

Ett foto i timmen

Av
den
7 januari 2015

Nu var det länge sedan jag var med i Efit – Ett foto i timmen
Tyvärr blev det en händelselös dag med skitväder och ryggont.
Men – så ser min vardag ut – håll till godo! :oki:

efit3

Kl. 9 Kaffe i mängder och lokaltidningen, så börjar min morgon 10 dagar av 10, möjligen kan tidpunkten på morgonen variera..

efit1

Kl. 10 Lika obligatoriskt som mitt kaffe är maten till mina små fågelgäster. Idag fick de påfyllning av både frön och jordnötter

efit2

Kl.11 Upptäcker att en nätvän fyller år så jag fixar till ett digitalt födelsedagskort

efit6

Kl. 12 Lyxbrunsch a´la finnkäringen, rågknäcke med stekt ägg och champinjoner, första matintaget för dagen brukar ske efter ca 3 timmar… 😆

efit5

Kl. 13 Ute och rastar en jycke i halkan…

efit7

Kl.14 har jag börjat kolla på dagens skidtävlingar. Noterar att det det börjat snöa så smått

efit8

Kl.15 nu byter vi längdåkning mot åkning på höjden

efit9

Kl.16 konstaterar jag att mina katter trivs bland korsorden i mitt kök, att vistas ute i snön är inget dom gör frivilligt..Ex-maken har tagit med jycken på promenad så jag slipper gå ut och halka runt mer idag

efit10

Kl.17 puttrar en god kycklinggryta på spisen.
En händelsefattig Efit-dag avslutas med middagsbilden.
Tack för den här gången!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 januari 2015

  EFIT, det var länge sen men jag skulle kunna sno din dag (nästan)….händer inte så mycket här 😉
  Eller det kanske det gör om man verkligen tar ett foto i timmen?? Får nog testa nån gång, bara jag vet när det där EFIT ska vara! :tunga:
  Kram på dig, fortsätt vara rädd om dig i halkan :love: :love:

 2. Svara

  Punatukka

  7 januari 2015

  EFIT är en jätterolig idé,det känns nästan som om jag var där och hälsade på 🙂 Gillar din dag med alla de rätta ingredienserna…möjligtvis utan halkan 😉 Det ser såååå mysigt ut i ditt kök med den fina vaxduken och katt o korsord! Kycklinggrytan doftar ända hit,tssss!
  Skönt att du får hjälp så du inte går och drattar på ändan med din redan onda rygg,tumme upp för det :thumbsup: Nu kurrar magen,dags att fylla den,idag med rotmos :tunga:
  Kramar om och önskar dig en skön kväll! Du é bäst!

 3. Svara

  Efwa

  7 januari 2015

  Vad kul att du hittade till mig så att jag fick hälsa på hemma hos dig. Vad mysiga katter du verkar ha. Vi hade två stycken förut men det fungerar inte att ha katter med mitt flackande liv tyvärr.

 4. Svara

  Christina

  7 januari 2015

  Din så kallade händelsefattiga dag skulle jag kunna ge mycket för just nu.Men jag ska försöka ta mig en ledig dag på söndag.Ojoj,den isiga vägen ser ju direkt livsfarlig ut att rasta jyckar på.
  Ha en bra fortsättning!
  Christina

 5. Svara

  frk

  7 januari 2015

  Jag satte timern på mobilen så den trudeluttade lite snällt varje gång det var fotodags. Och då låter den ofta mitt i när man gör små saker som man inte tänker på dricker kaffet, sätter på tvättmaskinen … inga stora grejer men allt det där man gör i förbifarten och inte märker.

  Trevligt att få ta del av andras dagar, den där isiga vägen ser ut att vara gjord för broddar, eller skridskor.

  (och visst är det en fin mugg jag har, en man blir glad av, tyvärr har jag bara en. Gläder mig att du nämnde den i kommentaren 🙂

 6. Svara

  Marie

  8 januari 2015

  Hej!
  Roligt att du lämnade en kommentar på min sida ???? och visst vet jag var Säfsen ligger ???? roligt att titta in och se din dag oxå ????

 7. Svara

  Raija

  8 januari 2015

  Många dagar blir just så här grå och händelsefattiga. Trist med ryggvärken och hoppas det lättar. Och fint att du fick hjälp med hundrastningen så du slapp gå på den där isiga stigen igen.

  Det var längesen jag gjorde en efit och kanske skulle jag prova på det någon dag.

 8. Svara

  Anki

  8 januari 2015

  Har tänkt vara med i EFIT såå många gånger, men jag glömmer det alltid. Förresten är jag nog alldeles för splittrad och skulle inte komma ihåg att fota min vardag en gång i timmen. Kul att ta del av en dag hos dig… maten ser såå god ut… mums!
  Trist med din rygg… krya på dig!
  Kram

 9. Svara

  Gurkiss

  8 januari 2015

  Hej 🙂

  Kikar in din dag 🙂
  Klart att fåglarna ska ha mat också 🙂 Vi har bara ett träd kvar i vår trädgård nu men där länger vi upp mat till fåglarna och bröd som blivit för tort för oss delar vi och lägger på gräsmattan 🙂
  Jag tycker det är super kul att mata änderna. Min yngsta dotter är däremot rädd. Hon tycker att dom är lite för framfusiga och då blir hon rädd.
  Hu det så väldigt halk ut när du var ute med vovven.

  Ha de gott.
  Kram Gurkiss

 10. Svara

  susan

  8 januari 2015

  EFIT var en kul idé….Men skulle jag göra det på vardagar, så hade det blivit 8 bilder på dataskärmen…..Som jag dessutom hade fått mörklägga för att inte avslöja uppdrag och kunder;))

  Kram Susan

 11. Svara

  Kicki

  9 januari 2015

  Så bra att Hasse kan ställa upp och rasta Blinka. Har ni delad vårdnad?
  Har du inte blivit bättre i ryggen än? Att gå och spänna sig i halkan gör ju knappast saken bättre.
  EFIT har jag aldrig provat. Jag skulle nog glömma både vilken dag men ska göra det och glömma att ta kort varje timme. Dessutom är min dag händelsefattigare än vad din är.
  Jag varken matar fåglar eller lagar mat flera gånger om dan. Här får man vara glad om det blir en gång per dag.
  Det var ett fint kort du gjorde till min födelsedag.
  Kramen/Kicki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 398
 • 450
 • 1 638 565
 • 5 097
 • 65 701
Sök här