Bloggen

ett o två o tre…

Av
den
15 maj 2015

För hundrafemtielfte gången försöker jag återinföra någon typ av fysisk disciplin i pörtet…

Jag har slängt alla appar och gjort en tung investering i …. en stegräknare!
Ja den kostade nog en femtilapp och är väldigt väluppfostrad och snäll, dess enda uppgift är att räkna och räkna, tyst och försynt, för att jag sedan ska kunna kasta ett getöga på displayen och konstatera att…vi går allt ett varv till..

0510p

Här har vi min egen lilla hinderbana, den växer sig högre ju längre säsongen lider. Ca 50 meter rakt fram ligger vägen dit jag ska ta mig, genom att klättra över och krypa under grenarna och skutta över ett vattenhinder, hej hopp!

0510m

På hemvägen stannar vi för lite passivitetsträning, (ett annat namn för att matte är trött o vill sitta ner en stund) och det gillas inte av Blinka som närmast är att likna vid en Duracell-kanin….Gäspningen betyder att hon är ytterst förargad och frustrerad över att behöva sitta still

0507a

Efter väl utfört pass smakar det gott med en vacker sallad…

minmage

..fast verkligheten är den att magen struntar i hur födan ser ut..

onskan1

Vi får väl se hur länge stegräkningsivern håller i sig, 10.000 steg förbrukar en pilsner, och törsten är stor..

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Andra året i Hjo

  15 maj 2015

  Passivitetsträning – kanske en bra träning. Undrar Hjo-Hjo från Hjo, gäspar och sträcker ut sig i sängvärmen.

 2. Svara

  Mia

  15 maj 2015

  Men Paula då…den där passivitetsträningen är ett måste! (Om jag får bestämma 😉 ) Nä, ärligt talat så är jag lite avis på dig, jag vill så mycket men ryggen skriker efter bara ett par hundra meter…måste ta itu med det på allvar snart… Ha det så gott, kram på dig fina :love: :love:

 3. Svara

  Eva-Lena

  15 maj 2015

  Duktig du är! Och skönt med en riktig IRL-mätare, appar i all ära, men en hederlig stegräknare känns rejäl och bra.
  Ha ha då väl jag känner igen frustrationskoderna hos Blinka; Smilla brukade också gäspa när det var tråkigt, och blev hon riktigt irriterad så nös hon också.
  Lite samma fenomen hos mig själv med mitt hetsiga humör, det pirrar och kliar som bara den i näsan när jag irriteras över något.
  Jag har f ö efter peppande från maken varit ute och cyklat i dag. Jag cyklade till vårdcentralen (i Gävle heter det visserligen HÄLSOCENTRAL, ska väl låta mer positivt) för min ordinarie provtagning till Hematologen, och tänk sköterskan kom rätt in i en ven i armvecket i dag, och det på första försöket! Det är LÄNGE sedan någon lyckats med det. På måndag ska jag på ultraljud av buken, måtte det inte bildats ny vätska!
  Ha en fin helg, hos oss är det svinkallt och otrevligt, hoppas att du har det bättre??

 4. Svara

  "LillaSyster"

  15 maj 2015

  Bra jobbat – det ger ju mer än att gå på asfalterade gator.
  Sätt ett snöre om räknaren och fäst i en hälla,
  annars riskera du att tappa den på dina äventyr.
  Nu till kvällen kan du ju dansa lite framför TV, det borde ge
  några extra steg!
  Kram

 5. Svara

  Nette Cecilia

  15 maj 2015

  Bra ord ifrån lilla flickan där ,tänk omamn kunde äta allt gott utan att kroppen noterar det ,trevlig helg ,nette 😕

 6. Svara

  Agneta

  15 maj 2015

  Roligt det sista!
  Gott med got mat och den ser god ut.
  Stegräknare hade jag en gång och den stressade livet ur mig, det var det evigt tittande, tyckte jag. När jag går med hunden sätter jag på appen “runtastic” som passar mig perfekt. Fast idag har jag inte gått…..bara varit och hälsat på vänner…..det är inte bra. Men roligt!
  Agneta kram

 7. Svara

  Eva

  16 maj 2015

  Du ‘rantar’ ju runt som en Duracell kanin själv, ha ha ha . . . .
  Vovven förstår jag, hi hi . . . men det är skönt att få vara uti naturen med sin kära Blinka.
  För många år sedan så använde jag stegräknare på jobbet (vården) det blev fler steg än man kunde tro.
  Men helst vill man ‘gå ute’, att få luft i lungorna. De där stegräknarna var poppis och varenda människa kollade ner i sina byxor eller linning, > hur många steg har jag gått nu ? <, *he he he*
  Nu går folket med böjda huvuden och glor i sina mobiler, det är det som sen kallas för 'mobilnacke', hi hi…..

  God mat som sallad och pilsner är en bra avslutning, *fniss*
  Må gott,kram/ Eva

 8. Svara

  Tellervo

  16 maj 2015

  Hade faktiskt önskat att känna dig Paula… Synd vi bor i var sin landsända, för ibland känner man att det är här på nätet man hittar sina själsfränder… Har svårt att hitta vänner som jag trivs med, känns som alla de gamla har utvecklats åt olika håll… (Dvs de andra har inte utvecklats, bara jag, hehe…) Ha det bra, önskar en annan finnkäring!

 9. Svara

  Pernilla

  17 maj 2015

  Jag hejar på dej. Att ha en stegräknare är inte så dumt som motivation. men visst förtjänar du lite vila och mat också.
  /P

 10. Svara

  Gunnel

  17 maj 2015

  Haha! Vilket kul inlägg! Passivitetsträning tycker jag låter sunt. Din sista bild säger precis allt. Trevlig helg

 11. Svara

  Kicki

  17 maj 2015

  Vår stegräknare ligger i en låda :hmm:
  Hur många steg per dag år ditt mål?
  Kramen/Kicki

 12. Svara

  Raija

  19 maj 2015

  Här har det varit lite väl mycket passivitetsträning sista tiden 🙂 och jag funderar om jag också skulle plocka fram min stegräknare, för att se var jag hamnar.

 13. Svara

  Bia

  22 maj 2015

  Gillar passivitetsträningen! Synd att den inte ger några steg på räknaren… 🙂
  Härlig bild på uttråkad Blinka!

  Brorsans bil finns i Dalarna, kanske kan hämta den och samtidigt titta in till dig!
  Ska bara hitta 178000 först…
  Skämt åsido…jag planerar att åka till Dalarna, söker en liten stuga att hyra, men
  hittar bara stora och dyra. Letar vidare! Varför Dalarna? Jo, jag gillar landskapet OCH du bor där!
  Kram och trevlig helg!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 336
 • 354
 • 1 626 721
 • 5 070
 • 65 377
Sök här