Fem en fredag

Färgsprakande fem-en-fredag # 11 Visuellt

Av
den
15 mars 2024

#11 Visuellt

Hur ser en vecka ut visuellt när du tänker på den?
7 tomma rutor i almanackan, hoppas börja fylla i rutorna lite mer när våren kommer.

I vilken ordning sätter du på dig kläder?
Börjar med strumpor och arbetar mig uppåt..

Vad packar du för mycket av vid en kortare resa?
Jag har helt kommit av mig med packningar då jag inte på många år har rest så mycket. Är alltid paniskt rädd för att inte ha sysselsättning så jag plockar med mig för många böcker och korsordstidningar!

Hur ser din tvättstugerutin ut?
Den börjar utan undantag med att jag öppnar torktumlaren och rengör den! Lyfter upp filtret, som ibland kan vara okej, men luckan där man sätter i filtret är aldrig rengjort. Hyresvärden är informerad och det enda de gör är att klistra fler informationslappar på väggarna i tvättstugan, något som inte hjälper ett dugg. Det går heller inte att lista ut vem som nyttjat tvättstugan innan mig, då kolvarna på bokningstavlan inte stämmer med lägenhetsnumren.

Hur ser dina bokhyllor ut?
Veckans enklaste fråga, jag har inte längre en enda bokhylla! Med tanke på att jag ärvde mammas och mormors böcker och själv läser mycket så är det rätt otroligt att jag skänkt bort alla böcker utom vissa kokböcker som står i ett köksskåp. Men faktum är att jag klarar mig bra med låneböcker från biblan. Jag tillhör inte dem som läser om böcker, det finns så många olästa så det har jag inte tid med.
Elisa håller som vanligt i temat och hos henne hittar du flera deltagare.

Originella färger hos mig idag, som passar bra till Lillasyster s färgsprakande fredag.

Vad kan detta vara?
Jag passerade ett stort nybyggt dagis härom dagen. Genom de stora fönstren i ett par av rummen blänkte det till av färger och nyfikna tanten gick närmare…Det visade sig att en vägg var upptagen av stora tv-skärmar och på två av dem dansade de här granna bubblorna, häftigt tyckte jag.

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Kina

  15 mars 2024

  Svaren på de två första frågorna har vi lika.
  Tycker att vår tvättstuga är förvånansvärt ren och välstädad. Men den ligger ju mitt på gården och har stora fönster så man ser precis vilka som är där. Det kanske gör sitt till.
  När det gäller bokhyllor så har du gjort helt rätt egentligen. Det skulle helt klart räcka med att låna på biblan. Jag har rensat ut massor med böcker till secondhandbutiken. Samtidigt så tycker jag att det är lite ombonat med böcker. Men det beror ju också på hur stort man har. Och precis som du säger så är det inte ofta som jag heller läser om en bok. Så dom står där till påseende egentligen, och dammigt blir det! Ha en fin helg! Kram!

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 mars 2024

  Du och jag verkar tillhöra minoriteten som gärna börjar med strumpor.
  Ser inte böcker bara som accessoarer, har stor glädje av mitt bibliotek! Besöker biblioteket ofta. Maken har egna bokhyllor, han har sin smak och sin ordning.

 3. Svara

  LillaSyster

  15 mars 2024

  Åå vilket härlig bubbligt fönster du kom förbi. Jag har lösningen på filtret i tvättstugan =)
  När du lämnar tvättstugan så lämnar du också filtret tömt och inte ditsatt,
  Tack för att du vill vara med och alltid lika kul att läsa dina svar. Det är inte ofta jag läser om böcker heller, men med vissa har jag gjort det. Men ändå så har jag svårt för att göra mig av med dem…… numera så läser jag det mesta i min läsplatta och sedan jag fick den så lånar jag mer böcker än jag köper. Ha en bra eftermiddag, kanske sitter du klistrad i fåtöljen och kollar på skidor. Kram

 4. Svara

  Minton

  15 mars 2024

  Läser gärna om böcker som finns i bokhyllan. Vi har ett litet skolbibliotek med dåligt sortiment. Man kan beställa men det tar tid så jag köper på Adlibris.
  Härliga färgglada bubblor.
  Kramar från oss

 5. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  15 mars 2024

  väldigt härliga bubblor. tvättstugor kan ställa till det har jag förstått. jag tar alltid med mig för många böcker för att säkert ha något att läsa. ganska ofta kommer jag hem och har inte öppnat någon av dem. bokhyllor är för mig en trivselfaktor. jag går ofta och plockar fram böcker och kontrollerar saker som jag inte kommer ihåg. böckerna är mina goda vänner

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  15 mars 2024

  Jag fryser mer om överkroppen än om fötterna så en tröja av något slag kommer på först. Sedan strumpor och jeans. Om du är rädd för att bli sysslolös så är jag mer rädd för att ha för lite kläder med mig. Det ska dessutom vara kläder för alla väder så det blir en hel del. Det funkar när jag har bilen med mig men blir svårare de få gånger jag åker tåg.
  Det är inte kul med folk som missköter städning i tvättstugan men ändå kan jag inte låta bli att le lite. Det är så typiskt att just filtret i torktumlaren inte rengörs.
  Fina och färgsprakande bubblor på förskolan 😀
  Kram

 7. Svara

  Åke

  15 mars 2024

  Mycket häftiga bubblor där, trevligt att du vart nyfiken och som vanligt finner du svaren till alla teman du är med i 🙂

 8. Svara

  Tony - KulTur i Natur

  15 mars 2024

  Skoj att läsa dina svar. Ha en fin helg!

 9. Svara

  BP

  15 mars 2024

  Gillar ballongerna . Inte bara barnen blir glada, jag också. Och du som fotade:-)
  Du och jag verkar vara de enda som sätter på sig strumporna först. Det är så roligt att läsa allas svar, för jag kan inte förstå hur man kan sätta på sockor sist;-)
  Vad gäller tvättstugerutin så tvättar jag en gång/veckan. Vi bokar via brf:s hemsida alternativt via en display, och då bokar man med sitt lägenhetsnummer som inte är synligt för oss som bokar, men väl för förvaltningskontoret.
  Så via dom kan man klaga när någon inte städat upp efter sig. Det funkar utmärkt och alla sköter sig, åtminstone har jag inte upptäckt ludd i torktumlaren och torkskåpet. Det bär mig emot att städa upp efter andra om jag ska vara ärlig…
  Kan inte förställa mig ett hem utan böcker om jag ska vara ärlig. Men efter att ha läst olika bidrag idag så har jag sett att du inte är ensam om att varken ha böcker eller bokhyllor. Nu har du ju en ganska liten lägenhet, så jag antar att bokhyllor skulle ta mycket plats.
  Kul att läsa dina svar:-)

 10. Svara

  Susjos

  15 mars 2024

  Så kul att läsa dina svar, och underbara färgbubblor som du hittade!
  Nu ska jag skynda mig till jobbet….
  Ha en fin helg!
  KRAM

 11. Svara

  Anette Nordström

  15 mars 2024

  Tänk att tvättstugan verkar vara den största boven i hyreshus. Eller rättare sagt, det som folk retar upp sig mest på. Vi har folk som går in, tar ut tvätten som ligger i maskinen, lägger den ovanpå en annan maskin och tvättar sina kläder. Trots att de inte skrivit upp sig. Nej, jag fortsätter inte att berätta för adrenalinet ökar direkt när tvättstugan kommer på tal.
  Böcker läser jag om. Numera har jag så dåligt minne så flera böcker är som nya för mig. “Va? Har jag verkligen läst den här förut?”

 12. Svara

  Kraka

  15 mars 2024

  Spännande att läsa dina svar.
  Trevlig fredagskväll och helg!

 13. Svara

  it_is/Anette

  16 mars 2024

  Skoj att läsa dina svar. Funderar lite på det där med att läsa om böcker och inser att jag inte heller gör det. Har hänt någon gång men då är det för att jag inte haft någon ny bok att läsas och jag behövt något att läsa för att fördriva tid. Men sen finns det vissa böcker som jag gärna vill ha kvar och det är nog framför allt kokböcker, fakta böcker. Har när jag tittar efter inte så många romaner kvar. För dom ger jag också bort till vänner eller rättare sagt man lånar ut och får sällan tillbaka

  Ha en fin lördag

 14. Svara

  Kristina Ponting

  16 mars 2024

  Ja, man klarar sig långt med Biblan, sen är det nöje att gå dit och läsa tidningar:)

 15. Svara

  Anki

  16 mars 2024

  Härligt färgglada bubblor eller ballonger!
  Irriterande och trist att behöva städa efter andra! Vår tvättstuga är gammal och sliten, men funkar helt okej och hittills har jag ingen anledning att klaga på grannarna 🙂
  Förr hade jag flera stora bokhyllor, men efter de senaste flyttarna har jag bara en liten kvar … och ett litet bokskåp, mest innehållande svampböcker och en del annat ….
  Kram

 16. Svara

  Anna i Portugal

  16 mars 2024

  Verkar inte vara så många av oss som har bokhyllor längre. Väldigt fina färger från förskolans TV-skärmar. Hoppas du har en fin lördag i skidFalun, jag sitter i soffan och kollar in dina miljöer 🙂

 17. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  19 mars 2024

  Vilka härliga färg bubblor du bjuder på, de var otroligt läckra!

  Vad et gäller vissa frågor som vilken ordning man tar på kläderna – Där kan de bli olika ordning, men tar jämt på sockar först. ( förutom på sommaren) Är oftast barfota då.. 😉

  Ha en härlig vecka! 🙂 Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 432
 • 574
 • 1 610 342
 • 5 044
 • 65 062
Sök här