Fem en fredag

Färgsprakande fem-en-fredag # 4 Ruta

Av
den
26 januari 2024

# 4 Ruta

Vad tittar du helst på?
Gillar sportsändningar, fri-idrott och skidor favoriter. Djur-och naturdokumentärer, noga utvalda helst engelska deckarserier. Tittar på Sveriges Mästerkock, På spåret, Idol, Robinson, ja jag är nog “all-tittare”

Vad tycker du är tråkigt på tv?
Politik, hur viktigt det än må vara, alla töntiga lekprogram där kändisar deltar, har aldrig sett Bäst-i-test och är stolt över det!

Vilken streamingtjänst eller kanal används mest hos dig?
Jag hittar tillräckligt att titta på hos SVT och TV4, men har Viaplay under skidsäsongen

Vad skulle du byta ut TVn mot?
Jag byter ofta ut TVn mot målning och böcker

Vad tittade du på senast?
Jag har varit lite kulturell, sett

dramaserien om Leonardo da Vinci, urbra!
även tittat på

dramatiserad serie om Shakespeare, även den jättebra!
Jag är fast i Outlander-träsket på Viaplay, såg två avsnitt igår, det finns sju säsonger….puh

Du hittar flera deltagare hos Elisa

Lillasyster vill se färgsprakande bilder, det är inte alltid så enkelt i januari månad, här gör jag ett försök!


Vid det här skyltfönstret står många suktande barn

en synnerligen vacker ölburk

min senaste målning blev rätt färgsprakande

till sist en färggrann karta över mitt fosterland!
Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  26 januari 2024

  Det var mycket färg som sprakar.
  Tittar sällan på TV men naturprogram gillar jag.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  26 januari 2024

  Ser lite på tvn här med. Men ibland blir jag sittande och titta. Har sett den samma serien som dig, Leonardo. En otroligt bra serie. Färger måste jag ha runt mig med. Ölburken gillar jag. Man blir glad av färgerna på den. Din målning gillar jag. Livet vore trist utan färger.
  Här snöar och blåser det idag. Bra väder ute att vara inne i.
  Hur är det med Daniel?
  Kram.

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 januari 2024

  finns mycket bra kultur i tv, underbar serie med Poldark, den snygge Aidan Turner kan tydligen spela även Leonardo da Vinci,

 4. Svara

  Klimakteriehäxan

  26 januari 2024

  Många av dina svar kunde ha varit mina. Ska kolla upp serien om da Vinci. Trevlig helg!

 5. Svara

  Anna-Lena

  26 januari 2024

  Håller med dig! Visst är det tråkigt att se alla dessa kändisar i olika slags lekprogram. Också i andra program där de är med bara för att de är kändisar. Jag gör som du, undviker de så mycket jag kan.
  Då är det mycket roligare att se på t.ex. Robinson. Men Farmen hoppar jag över just nu… läser böcker istället.
  Gillar din karta över Finland väldigt mycket. Var kan jag få tag på en likadan?

 6. Svara

  Anna i Portugal

  26 januari 2024

  Vi tycker mkt lika kring det där med att titta på TV/Streaming. Lek med kändisar gillar jag inte, annat än På Spåret som jag tycker om. Mästerkocken är alltid roligt också. Skidor också. Hoppas du får en fin fredagskväll och att Daniel mår fortsatt bra!

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  26 januari 2024

  Det finns massor av trevliga program att titta på och jag är något av en allätare jag också. Men outlander klarade jag inte av att se mer än första säsongen. Alldeles för många obehagliga scener och då tittar jag hellre på annat. Jag vägrade titta på Bäst i test under många säsonger men när jag hade sett ett avsnitt förra säsongen var jag fast. Oj, vad jag skrattade. Mycket tönteri men massor av kul 😀
  Du hittade många färgsprakande motiv men jag gillar din fina tavla med sländan bäst. Finlandskartan är också fin.
  Kram

 8. Svara

  Mia

  26 januari 2024

  Färgglatt och härligt 🙂 och din tavla är jättefin! Sport är en favorit på tv och jag tackar för att det varit så mycket sport nu när jag varit sjuk, jag håller också med dig när det gäller politik och lekprogram, det är bara pinsamt. Tack för tipsen om serierna, ska kolla upp dom, kram på´re

 9. Svara

  BP

  26 januari 2024

  Alltså den ölburken måste vara den vackraste jag någon sett. Den är helt underbar, Den kan man utan större problem har som utsmyckning och/eller vad. Din trollslända är WOW. Då duktig du är!!!
  Vad gäller tv-tittandet är vi förvånansvärt lika, har också Viasat-kanalerna, men i mitt fall gäller det mest fotbollsligorna/-mästerskapen.
  Politik (och religion) är två ämnen som inte bara är tråkiga på tv, det är de även irl. Är man inte intresserad av dessa ämnen väljer man ju automatiskt bort sådana program.
  Leonardo – ja, inte är jag kulturellt intresserad heller 😉 Men kul tt du gillar serien.

 10. Svara

  LillaSyster

  26 januari 2024

  Din målning är så läcker =) Den är dagens mest sprakande bidrag! Tack för länken och tack för att du är med! Trevlig helg. Kram

 11. Svara

  A Room of my own

  26 januari 2024

  vilken fin målning du gjort! så roligt att kunna måla så fint! dokumentärer är intressanta. såg ett jättefint program om det musikaiska paret Dominique

 12. Svara

  Anna-Lena

  26 januari 2024

  Såg ett avsnitt av Bäst i test
  Efter det; aldrig mer. V Extremtöntigt Gillar inte matlagning i tv heller. Eller bakning. Robinson har jag inte sett på många år. Blir nog mest serier och filmer och talkshows.
  Tack för tips om da Vinci. Finns många bra historiska dokumentärer.
  God kväll! Kram

 13. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  26 januari 2024

  Vilka härliga färger det är hos dig idag! Din målade tavla är fantastiskt fint målad och den där ölburken var väldigt vacker – Den skall jag titta efter nästa gång och se om den finns här. då ska jag allt köpa och ha som prydnad! 🙂 😀 😀

  Önskar dig en fin helg! 🙂

 14. Svara

  it_is/Anette

  27 januari 2024

  Här var det färg, härligt, tyckte ölburken såg riktigt fin ut,
  Det är så roligt att läsa svar på samma frågor hos flera för man blir påmind om saker man liksom glömde bort lite när man svarade själv. Som djur o naturprogram, viss historia program, matlagningsprogram.
  Eller att istället för tv så är det ju inte bara böcker eller radio, det finns ju hobby man har som är ofta trevligare att fördriva tiden med… som jag virkar en del just nu o det är därför jag lyssnar mest även på tv.
  Den dramaserien, om Leonando da Vinci ska jag ta o titta på tack för tipset
  Ha en fin helg

 15. Svara

  Åke

  27 januari 2024

  Ja den ölburken var vacker. Kändisar i tv går bort. På spåret är gränsfall jag såg nu att vinnarna tackade för sig efter två år att vara etta. Hoppas du kommer till stationen idag, men det går fler tåg 🙂

 16. Svara

  Hannas krypin

  27 januari 2024

  Vilka härliga färgsprakande bilder som du hittade. Jag tänkte vara med igår men hittade inget alls som var färgsprakande. Kan bero på att jag jobbade hela dagen…. Finns inte så mycket färg på sjukhuset.

 17. Svara

  Susjos

  27 januari 2024

  Så härligt färgsprakande! Trollsländan är makalös vacker!
  Haha, då är vi två som aldrig sett “Bäst i test” jag ryser bara jag ser reklamen om den!
  Så kollar vi båda på en del skojiga program som Robinson !
  Ha en fin helg!
  Kram

 18. Svara

  åsa

  27 januari 2024

  Härligt färgsprakande och så Duktig Du är en riktig konstnär??
  Tv är ibland mitt sällskap utan att jag ser… orkar inte fokusera men tomglor ?
  Lekprogram och frågesport är inget för mig då jag skäms över deltagarna ?
  Nu hoppas jag Du har en fin fortsättning på denna lördag ?

 19. Svara

  Kina

  27 januari 2024

  Engelska deckare och på spåret tittar jag på. Politiska debatter och sport går bort, liksom alla program där man mobbar andra, som idol, farmen och allt vad dom heter. Alla matlagningsprogram går också bort. Men vad tittar jag på då? Jaa det undrar jag verkligen!
  Jag tycker också det är jobbigt att om någon leder ett program, så blir den personen satt att leda alla sorters program efter det. Herre Gud, kan man inte dela upp programledarrollerna lite? Tänk att man aldrig kan va´nöjd!! ? Ha det gott! Kram!
  Och du! Vilken underbar tavla du målat. Är det rakt ur fantasin eller?? Härlig är den i alla fall!

 20. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  27 januari 2024

  Aha du gillar att måla. Är det något du gjort sedan du var liten, eller något som du börjat med nu?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 116
 • 520
 • 1 578 151
 • 4 989
 • 64 277
Sök här