Fem en fredag

Färgsprakande fem-en-fredag # 8 Hipp hurra

Av
den
23 februari 2024

#8 Hipp hurra

Blir du visare med åren?
Nej det blir jag inte, men, jag får mer erfarenhet som i bästa fall kan leda till bättre beslut.

Hur firar du din födelsedag?
Jag firar inte födelsedagen. Undantaget var då jag fyllde 60 och jag åkte på Ålandskryssning med familjen. Det var dubbelt firande då, äldsta barnbarnet fyllde 20.
Kanske vore det dags för en liknande kryssning i november då både han och jag åter fyller jämnt….

Vad skulle du önska idag om du blåste ut ljusen på tårtan?
Helt krasst en storvinst på Lotto!

Har du någonsin haft en dålig födelsedag?
Dåliga, nej, men trista och rätt tråkiga, ja, när jag var barn och den enda gästen var min gamla gudfar som kom med en silversked varje år…Barnkalas hade jag aldrig, vi hade inte plats i vårt lilla hem där jag bodde med mamma och mormor

Är du bra på presenter till andra?
Jag kan tycka att det är skoj att fundera vad som skulle passa till vem. Inom familjen är det dock presentkort eller pengar som gäller så de får välja present själva.

Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Jag vet inte om mina bilder riktigt kvalar in under färgsprakande men jag kör ändå, fantasifulla och häftiga bysthållare som Pärlstickarna i Falun kreerat i utställningen UNDERBARTMed lite hjälp av whisky har jag lyckats sova inatt, jag hör små tassande steg över golvet, jag sitter på toa med öppen dörr som alltid för Daniel kom alltid och satte sig på hallmattan utanför och bevakade mig tills jag var kvar.
Det blir en lång sorgeprocess men jag tillåter mig att sörja över en saknad familjemedlem.
Jag vill tacka för alla fina ord både i bloggen och på facebook, orken räcker inte till att svara var och en. Men jag är tacksam över all visad medkänsla.
Jag mår nog bäst om jag håller igång livet och även bloggen, men det kan bli något sporadiskt närmaste veckorna.
Nu önskar jag dig som tittar in en skön helg, hörde på radion att göteborgarna ska hålla sig inomhus för att inte riskera fallande föremål i huvudet i blåsvädret! Lyd varningarna!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  23 februari 2024

  Födelsedagar? Jo då, när jag var barn så blev jag firad och hade barnkalas.
  Som vuxen har jag inte firat många gånger. Har varit vid jämna dagar. Mest då jag fyllde 50. Då hade jag flera bjudningar. Fast inget på själva födelsedagen.

  Förstår din sorg. Så klokt att du tillåter dej sörja. Det är ju så med djur, husdjur och hästar… de har en begränsad livstid.

  Tänker på dej! Kram !

 2. Svara

  Anette Nordström

  23 februari 2024

  När Våfflan dog så bestämde vi oss för att leva i en sorgbubbla en dag. Det blev några dagar men det var vad vi behövde för att kunna gå vidare. Vi satt och pratade om Våfflan, om roliga saker hon gjort. Vi grät och skrattade. Tittade på bilder. Än idag saknar jag henne trots att jag har en ny hund.
  Jättekramar till dig.

 3. Svara

  Tette Merio

  23 februari 2024

  Lider med dig syster och ja, de tassande stegen “hör” man ju långt efter pälsklingarna gått vidare till nästa sfär. Hela ens system är ju inrotat med dagliga rutiner med sin finaste vän. Kram! <3

 4. Svara

  LillaSyster

  23 februari 2024

  De kvalar absolut in under färgsprakande fredag. Så kreativa!
  Tillåt dig att sörja, det får ta den tid du behöver.
  En lottovinst skulle inte sitta fel, det är vi nog många som drömmer om. Hoppas att ni får till ett gemensamt firande =) Kram till dig finaste Paula

 5. Svara

  Minton

  23 februari 2024

  Klart att du sörjer din bästa vän och det får du göra.
  De är verkligen färgsprakande och häftiga men inte bekväma. Lotto vinst vill jag också ha.
  ? kramar från oss

 6. Svara

  Klimakteriehäxan

  23 februari 2024

  De där behåarna är faktiskt riktigt riktigt roliga.
  Din tråkiga nyhet från i går upptäckte jag först i dag. SÅ lessamt!

 7. Svara

  Mia

  23 februari 2024

  Lotto, ja tack!
  Födelsedagar, nääää, åtminstone inte mina! Men det är kul att klura ut presenter åt andra. Jag har ju inga barnbarn så jag har “adopterat” grannens, fast det blir svårare och svårare att hitta på nåt ju äldre dom blir, dessutom har dom redan det mesta. Det blir nog en slant hädanefter.
  Att få sörja är ett måste och man gör det länge, var och en på sitt sätt…. Saknaden efter en familjemedlem som varit en så när och kär kan kännas fruktansvärd, stor kram till dig!

 8. Svara

  Kina

  23 februari 2024

  Nu blev jag riktigt ledsen å dina vägnar Paula! Att din lilla vän, Daniel, gått bort måste kännas enda in i hjärteroten. Det var ju Ni! ?? Hoppas dina tjejer tar hand om dig, för som jag förstår så delar dom din sorg. Var rädd om dig! Stor kram!

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  23 februari 2024

  Jag har bara haft fina födelsedagar till 2014, då den överskuggades av det som hände dagen innan. Sedan dess firas det väldigt lite förutom min 60-årsdag, då jag (precis som du) firade med mina nära och kära 😀
  vilka vackra BH:ar. Kanske lite opraktiska men väldigt fina 😀
  De där tassande stegen och andra små ljud finns kvar i medvetandet länge och kanske är det bra att det är så för att sorg och tårar ska få komma fram. Bra att du låter sorgen finnas men jag hoppas att det snart ska kännas lite lättare och att du mest ska känna glädje när du tänker på Daniel, Blinka och andra små vänner. Tänker på dig och känner med dig.
  Kram <3

 10. Svara

  Anki

  23 februari 2024

  Kreativa skapelser, men ser inte så sköna ut.
  Födelsedagar är inget för mig … i alla fall inte mina egna. När jag fyllde 50 var vi till Tunisien och all annan firning tackade jag nej till.
  Har tänkt så mycket på dig. Bra att du kunde sova … kanske får det bli en liten whiskypinne även i kväll. Jag vet ju vad du går igenom … minns hur tomt det blev varje gång man var tvungen att ta farväl. Sorgetiden får helt enkelt ta den tid den tar.
  Varm kram

 11. Svara

  BP

  23 februari 2024

  Visst är det bra att ha en blogg!!!? Den skingrar tankarna. Förstår precis som du resonerar. Minns när min man gick bort, då var bloggen min livlina. Kan tänka mig att det är ungefär likadant för dig.
  Så du fick också silver i födelsedagspresent när du var liten. Det fick jag också av min gudmor. Världens fulaste bestick som jag aldrig använt. Mina föräldrar förbarmade sig över silvret, men använde det inte heller.
  Firar heller inte födelsedagar, tycker det är mera “beklaga sorgen” efter att man fyllt 50;-)
  Den samiska(?) bh:n var härlig. Påminde om en “tea cozy” för två mindre tekannor. Skrattade gott här:-)
  Kul att läsa att du heller inte blivit visare med åldern…

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  23 februari 2024

  Fint handarbete, gillar att bli firad, speciellt av barn och barnbarn.

 13. Svara

  Znogge

  23 februari 2024

  Klart att du sörjer Daniel och det ska du göra. Sörja och minnas. För ganska så exakt ett år sedan fick vår Miss T somna in så jag vet precis hur det är. Fyrbenta vänner blir som familjemedlemmar som betyder oerhört mycket.

  Jag tycker att dina bilder passar utmärkt till en färgsprakande fredag.

  Kram

 14. Svara

  Äventyret Framtiden

  23 februari 2024

  Du gör så rätt Paula, håll igång lite som du orkar och känner lust till. Sorgen finns där givetvis..de brukar sitta i länge de där små ljuvliga pälsklingarna.
  Bysthållarna är ju för häftiga, vilken rolig idé.
  Jag minns inte heller att jag firade mina födelsedagar på särskilt sätt när jag var barn. Sällan i all fall…jag är nog rätt dålig på att fira mig själv, borde nog bli bättre medan jag har tid kvar att fira.
  Kram från gränden!

 15. Svara

  Susjos

  23 februari 2024

  Underbara bh:ar! Snacka om färgsprakande!
  Minns så väl när vi var tvungna att ta bort vår katt Maja som blev nästan 18 år, ett av det värsta jag varit med om, snacka om att husdjur blir som en familjemedlem!
  Många varma kramar till Dig!

 16. Svara

  Anna i Portugal

  24 februari 2024

  Det var verkligen färgglada och kreativa bh-ar 🙂 Din sorg för Daniel är din, tiden läker alla sår sägs det, men det tror inte jag på. Däremot så får såret en ny bit skinn och det skinnet är ännu inte på plats så hur det blir då vet en inte. Men livet är inte detsamma efter en svår sorg. *kramar om*

 17. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  24 februari 2024

  Härliga och kreativa BH-ar men härliga färger dessutom! Ska kika in på deras sida o kolla..

  Dessa fem en fredag ser jag många svarar på – många frågor är kreativa och roliga att läsa och se svaren. Skall överväga att hoppa på även denna utmaning! 🙂

  Ja detta at sörja en familjemedlem som är ett husdjur som står en nära – Det måste man göra på sitt egna sätt! Jag miste ju livskamrat 24 Oktober -2023.. Jag har inte sörjt klart ännu och jag kan medge att det är tufft för jag deppade ihop helt, men är sakta med säkert på väg upp igen – Men min erfarenhet är att man måste åta sig sörja ända ner till botten och sedan hitta sig uppåt igen.
  Tack och lov så är bloggen ett bra sätt att tänka på annat och inte fastna helt i sorgen.. Jag gav inte upp dessa utmaningar även att jag stundvis tänkte stänga av sidan tills jag mådde bättre – Men istället märker jag att man har bra tröst och man gör något annat så man får annat att tänka på. Jag hoppas du finner din väg att ändå gå framåt – Men allt tar och har sin tid.. Du känner själv när du orkar med att vara med här på utmaningar eller skriva av dig bara..

  Många styrkekramar till dig och se till att ta hand om varandra inom familjen!
  Önskar dig en fin helg! Kram

 18. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  24 februari 2024

  Daniel är med dig varje dag. Han finns i ditt hjärta och dina bilder. Men ge dig tid att sörja. Fina bh-ar.
  Ha en fin kväll vidare du med. Sov gott sen när det är dags. Kram.

 19. Svara

  ulla westblom

  25 februari 2024

  Hej,fick tips från Klimakteriehäxan om detta inlägg eftersom jag bor i Falun. Har försökt googla utan att hitta något. Vill så gärna veta var utställningen finns?
  Vänligen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 38
 • 172
 • 1 654 285
 • 5 125
 • 66 098
Sök här