Fem en fredag

Fem en fredag # 1

Av
den
4 januari 2019

En ny rolig veckoutmaning hittar du hos ElisaMatilda
NYSTART

1. Nytt år, nya möjligheter sägs det – vad tar du dig an härnäst?
-Jag måste gå till botten med vad som är galet med min kropp….och det är en hög tröskel att kliva över, att börja terrorisera vården om att jag behöver hjälp..
När jag väl har tagit det steget så vill jag komma tillbaka till mina långpromenader som fått stryka på foten sedan i höstas..

2. Vad är något som är återkommande för dig varje januari?
-Jag kan inte erinra mig något speciellt, det är mörkt och jag längtar efter längre dagsljus

3. Vad är ett nyårslöfte du lyckats hålla under ett helt år?
-Jag har aldrig avgett nyårslöften, men för åtta år sedan bestämde jag mig för att sluta röka efter att jag drabbats av en tia och förstod att kroppen tog stryk. Nu har jag firat åtta rökfria år!

4. När välkomnade du senast något nytt i ditt liv? (förutom 2019!)
-Oj det jag kan komma på var när jag fick ny granne med en massa djur som jag fick lära känna och hjälpa till att ta hand om, bl.a ett gäng hästar, fantastiska djur!

5. När känns ett år inte längre nytt för dig?
-När jag lärt mig skriva rätt årtal på brev och dylikt, kanske under februari?

När du svarat på frågorna länkar du till henne här samt lämnar en kommentar hos henne så flera kan läsa dina svar! Häng på du också!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  4 januari 2019

  Hoppas att du snarast kan få hjälp av vården att få rätsida på vad som inte är ok. Man kan ju inte behandla något om man inte vet orsaken och exakt vad ditt onda beror på. Här är det nog bra att ta fram envisheten…
  Humorn är viktig att ha med sig.
  Bilden med bryggan fastnade jag extra för. Så vacker. Och ljuset är på ävg så sakteliga.
  Kram och tankar från mig.

 2. Svara

  Eva Trillian

  4 januari 2019

  Grattis till 8 år som rökfri 🙂
  Hoppas du orkar ta tag i vårdapparaten snart … förstå känslan av att vilja slippa :/
  Gillar tröjan 🙂 en sådan skulle min man älska 😉 Finsk såklart!
  Allt Gott!

 3. Svara

  BP

  4 januari 2019

  Kul att du också hänger på. Tycker temat är å otroligt roligt! Hoppas Elisa fortsätter med det även efter hon börjar jobba igen i februari. Å just fredagar vet man ofta inte vad man ska blogga om. Så där sitter temat ju perfekt tycker jag.

  Alltså sista punkten – där är vi helt överens:-)

  Åtta år som rökfri! Grattis! Jag har aldrig lyckats uppbringa viljestyrkan att sluta röka. Så jag gör det fortfarande, tyvärr med tanke på hur många lyxvillor jag rökt upp i Djursholm till exempel;-)

  Tröjan är en äkta höjdare:-) Love it!

 4. Svara

  Eva-Lena

  5 januari 2019

  Bra tema! Bilden med dig och de vackra hästarna fastnade jag särskilt för.
  Tröjan går inte heller av för hackor.
  Jag känner som du angående kroppen, men ingen läkare tar tag i helheten utan gör bara brandkårsinsatser, dessvärre. Jag önskar att du hittar någon som ser lite mer helhet. AT-läkarna är oftast mest noggranna och intresserade tycker jag.

  God fortsättning på 2019!

 5. Svara

  Anki

  5 januari 2019

  En bra sammanställning av årets första lista! Hoppas först och främst du får hjälp med dina jobbiga symptom! Jag gjorde som du sa och googlade … inte någon kul läsning!
  Underbar bild på dig och hästarna! Minns att du var rädd för dem i början 🙂
  Den tröjan är verkligen bra! Även om jag kanske inte håller med helt, men jag har ju anor därifrån också så … jo, lite sant är det!
  Grattis till åtta rökfria år! Jag är inne på mitt tolfte … tänk så duktiga vi är! Ångrar bara att jag inte slutade tidigare!
  Kram

 6. Svara

  "LillaSyster"

  5 januari 2019

  Hälsan är absolut viktigast, så jag håller tummarna för att du får bra hjälp med en gång. Lördagskram till dig

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 januari 2019

  Det är helt sant att man måste orka kämpa när man är sjuk. Jag hoppas att du kan ta fram din finska sisu och visa vårdgivarna att du inte ger dig. En jättehärlig bild på dig och hästarna. Djur är fantastiska med allt de ger oss för vårt välmående. Tröjan skulle jag gärna ha på mig men i mitt fall skulle det naturligtvis stå jämtländsk i stället för finsk 😉
  Jag håller tummarna för att du får de svar du behöver från läkarna och att de kan hjälpa dig att må bättre. Jag vet så väl hur det är att längta efter de härliga långpromenader man brukade gå.
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  5 januari 2019

  Rolig lista det där 🙂

  Grattis till dom rökfria åren!
  Håller tummarna att du orkar ta tag i det där med att terrorisera vården så du får hjälp. Synd bara att man ska behöva slita så för att få den hjälp man behöver…
  Jättefin bild på dig och dom nya grannarna 😀

 9. Svara

  Astrid Larsson

  5 januari 2019

  Nu har jag missat mycket ser jag
  Men när jag inte skriver själv så går jag inte in på andras bloggar heller
  Fina bilder, den med hästar wow
  När det gäller vården så nämn att du inte längre kan gå dina promenader osv.
  När man säger att man har ont då utgår det från lite ont eller som de själva upplevt smärta
  Jag minns när mina revben började tryckas ihop och jag nämnde i förbifarten att det jobbigaste var när barnen kramande mig när jag kom hem från jobbet
  Då tittade min läkare upp och sade
  Har du så ont?

 10. Svara

  Elisa

  5 januari 2019

  Men grattis till alla rökfria år! Inte dåligt, men vad gör man inte för sin hälsa när det väl gäller. 🙂
  Hoppas vården ser till att lyssna på dig! Och det där bildcitatets råga var inte så svårt att svara på.

 11. Svara

  Ninni

  5 januari 2019

  Ja det är jobbigt att börja tjata på sjukvården för att få den hjälp man faktiskt har rätt till. Båda mina döttrar håller på att tröska med det just nu men det är svårt att få något att hända. Men förhoppningsvis blir det bra i slutänden för det är ett elände att inte må bra och inte veta varför. Lycka till!
  Kramen.

 12. Svara

  Mia

  5 januari 2019

  Vilken rolig utmaning!!! Som du i vanlig ordning gjorde alldeles utmärkt 🙂
  Kram på’re

 13. Svara

  "LillaSyster"

  5 januari 2019

  Svar : jag har varit på rymmen länge … Sen strax innan jul 🙂 gissar att vattnet ligger runt 20 och då svalkar det gott när det är 25-28 i luften. Fast nu har det varit sämre i två dagar runt 18-20 bara och mycket vind så då känns det kallt., fick ta en tjockare tröja ikväll. Bara att hålla tummarna för att det blir stabilare igen. Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 458
 • 559
 • 1 651 890
 • 5 116
 • 65 975
Sök här