Fem en fredag

Fem-en-fredag # 2 Nonsens

Av
den
15 januari 2021

# 2 Nonsens

Vilken vara tror du mest sällan köps i en matbutik?

Ingen aning, själv skulle jag helst inte välja denna…

Hur ser din morgonrutin ut?

Ligger och gosar med djuren en stund innan uppstigning, brygger kaffet, starta datorn.
Matar vrålhungriga katter.
Tre koppar kaffe medan jag läser nyheter, svenska och finska. Sen läser jag mejl, tittar in på facebook, går ut med hunden som nu står med benen i kors och ser bedjande ut. Nu har jag varit uppe två timmar…
Sen blir det brunch…både för jycken och mig!

Vad blev förra årets bästa köp?

Kan inte minnas att jag handlade så mycket, en röd regnjacka blev dock en favorit liksom en svart kort thermokjol, bekvämare att åka spark i än den hellånga.

Om du fick ett års gratis förbrukning av något, vad skulle det vara?

Frukt och grönsaker, dyra!

Fast egentligen vill jag säga: Öl!

Vad skulle du döpa din båt till om du hade en?

En gammal skuta ombyggd till en husbåt är min dröm!
Den skulle heta: Pauluschka och du är välkommen på besök!

Flera deltagare till detta roliga tema hittar du hos Elisa

TREVLIG HELG !

TAGS
39 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  15 januari 2021

  Stackars hund, hur kan han bara hålla sig. Trodde att hundrastning var prio ett på morgonen..Men jag vet ju inget om sånt…jo, vi hade hund där jag var barn, men den släppte vi bara ut på gården, så fick den rasta sig själv.
  Fri tillgång till under ett år; Konserter, teater, musikaler, revyer… Ja, sånt som framförs från en scen. Åh, vad jag saknar sånt.Kram!

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Ingen stackars hund här, en hund talar om ifall den behöver gå ut. Ligger den platt och sover i 15 timmar då är den trött och nöjd…Jag är inte så mycket för all kulturell aktivitet, men jag förstår dem som längtar. Hoppas sommaren blir en tid då vi kan komma igång med sådant och även det jag längtar efter, midsommar på hembygdsgården, och utflykter med vänner , Men framför allt saknar jag barn och barnbarn och barnbarnsbarn. Kram

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  15 januari 2021

  dillkött är ju jättegott, det var för länge sedan, ska nog lära barnbarnen vika pappersbåtar.

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Jodå, jag gillar väl dillkött, fast föredrar pepparrotskött, men på burk? Nej tack

 3. Svara

  Minton

  15 januari 2021

  Så där då vet jag lite om dej men kan Daniel hålla så länge. Minton skall ut kl. 7 för att kissa och bajsa. Sen in och sova i min säng.
  Kram Anki o Minton

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Nej jag har faktiskt aldrig haft en hund som behöver ut tidigt på morgonen. Kan det bero på att jag är en nattuggla som låter hunden kissa vid 1-2tiden på natten innan jag går o lägger mig?

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 januari 2021

  Morronrutinen verkar vi ha gemensamt, förutom att jag inte (för att jag inte kan) läser de finska nyheterna 😉 Frukt och grönt skulle jag också vilja ha, håller med om att det är dyrt! Jag kommer och hälsar på på båten om den ligger stilla i hamn 😉
  Härligt inlägg Paula, som vanligt. Kram på’re

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Ser fram emot ett besök av dig på min båt, lovar att det bara ska klucka lite vid strandkanten! Men precis som med oväder så gillar jag när det blåser på sjön…inte storm, då blir jag rädd, men kuling, då känner man att man lever” Har full förståelse för att du hoppar över Suomiuutiset…Kram på dig

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  15 januari 2021

  PS Snygg header!!!! <3

 6. Svara

  LillaSyster

  15 januari 2021

  Jag kommer då du sjösatt båten =
  Dillkött på konservburk nej, nej, nej, det ska var hemkokt! Ååå så gott =) (Finns det en dillkött på burk???)
  Daniel är tålig, katterna skulle aldrig acceptera vänta i två timmar på att få gå ut på morgonkvisten.
  Ha en fortsatt bra kväll =) Kram

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Alla mina jyckar har varit tåliga, sådan matte sådan hund, haha. Dillkött på burk, absolut finns det. Hemkokt helt okej fast gillar mer pepparrotskött. Kram

 7. Svara

  Geddfish

  15 januari 2021

  Jag älskar dillkött, så det har jag gjort x antal gånger. Och kalops med rödbeta.
  Men kött i konserv, det är typisk campingmat. Så det har jag också varit med om. En burk fiskbullar är en läckerhet i det primitiva exempelvis. Corned beef. Dansk skinka.

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 januari 2021

  Jag gillade min mammas dillkött men har inte ens tänkt tanken att tillaga den rätten själv (och nu är det för sent pga kosthållning 😉 ). Konserverat dillkött kan inte vara lika gott men det kanske finns en viss efterfrågan. Du har sköna morgonvanor och jag tror nog att du har koll på att inte Daniel står med benen kors. En årsförbrukning av frukt och grönt låter fantastiskt men jag skulle nog inte ha kommit på det själv.
  Kram

 9. Svara

  Bokdamen

  15 januari 2021

  Låter som mysiga mornar med gosandet och trevligt med brunch för dig och hunden. Dillkött skulle jag inte köpa, vegetarian. Öl är jag inte förtjust i men cider är gott.

 10. Svara

  Sognafaret

  15 januari 2021

  Ja, jeg vil komme til din husbåt 😉

 11. Svara

  Anna

  15 januari 2021

  Mysig morgonrutin du har! Jag glömde skriva i min: får en utskällning av katten för att maten inte redan är serverad 😉

 12. Svara

  bpz3

  15 januari 2021

  Dillkött – det är vi helt överens om, både som konserv och hemlagat.
  Daniel ska hålla sig tills matte är klar med hennes morgonsysslor. Du har uppfostrat honom väl måste jag säga:-)
  Det är mycket man inte vet om sina bloggkompisar. Att du är en öldrickare till exempel. Kul! Själv dricker jag bara (mycket) öl under sommaren. Under vintern är det vin som gäller. Att du drömde om att bo på en husbåt visste jag inte. Kolla bloggen freedomtravel.se. Helena och Peter bor på en husbåt i Pampas Marina.
  Det har eskalerat de senaste åren med att bo på husbåt. Ditte visar ju också upp sina “grannar” ibland. Jag förstår det faktiskt. För platshyran för båten är löjligt billig, och då ingår vatten och el. Men du verkar vilja köra runt med den också. Räkna med mig på inkilningsfesten. Jag lovar att ta med mig en platta öl:-)

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Lovar att skicka inbjudningskort. Jag har hälsat på hos Freedomtravel och har sett deras härlig husbåt. Under mina Stockholmsår var jag ihop med en man som absolut ville bo ombord på en båt och vi undersökte marknaden en hel del. Jag var alls inte främmande för tanken, förutom att jag då ännu hade en hemmaboende dotter…
   Men, som med de flesta drömmar blev det bara en dröm. Men sen fick jag ju en segelbåt lite senare, inte fy skam det heller även om man inte gärna kunde bo i den!

 13. Svara

  Ingrid

  15 januari 2021

  Dillkött på burk har jag aldrig sett. Man kanske skulle prova, om det nu finns.
  Frukt och grönt är dyrt, men det är vinet också….
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

 14. Svara

  Robert W

  15 januari 2021

  Fantastisk bild på slutet!

 15. Svara

  Ditte

  15 januari 2021

  Kul att läsa dina svar. Och du tar det också lugnt på morgonen. Jag läser också gärna nyheterna men allra helst i en papperstidning.
  Jag skulle kunna tänka mig att burkskinka är en konserv som det säljs lite av. Funderade på en årsförbrukning. Gärna ett väldigt gott rött vin och en del goda vita viner. Kanske lite champagne och en del skaldjur.
  Varm kram

 16. Svara

  Ditte

  15 januari 2021

  Glömde i tänkandet här att verkligen tala om att jag gillar dina bilder. Och jag kommer väldigt gärna med ut i den röda båten. Tycker sista båten är helläcker men den ser lite rank ut.
  kram

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Har inte riktigt fått in rutinen på att pimpla champagne, tycker den är lite torr. Papperstidningen övergav jag av kostnadsskäl, så mycket billigare med e-tidning. Skaldjur, ack ja, gärna en årsförbrukning…

 17. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  16 januari 2021

  fina bilder som vanligt. allra finast är headern. en husbåt tror jag skulle vara jättehärligt. jag tror att en underskattar de där konserverna lite. det är väl bland annat sådana en ska ha ett förråd av hemma. vilket jag inte har.

 18. Svara

  Anki

  16 januari 2021

  Som alltid roligt att läsa dina svar 🙂 Våra hundar har alltid varit morgontrötta och aldrig envisats med att gå ut tidiga morgnar … minns speciellt vår bulldogg – regnade det totalvägrade han att gå ut och kunde hålla sig vääldigt länge …
  Dillkött på burk är ingen höjdare, men bra när man är på campingsemester, liksom kalops och annat konserverat, men inget jag skulle köpa till vardags. Hemlagat dillkött är annars bland det godaste jag vet – men då jag inte har råd med kalvkött, så blir det på kyckling, för det är ju ändå såsen som är godast 🙂
  Husbåt var en dröm en gång …
  Ha en fin lördag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Har du några foton på bulldoggen, skulle vara såå kul att se. Dom är ju envisare än åsnor. Även fransk bulldogg är envis, den känner jag bättre då flera kompisar har. Jag gör hellre pepparrotskött o då gör jag på nötkött…kalv, var får man tag i det, inte här! Kram

   • Svara

    Anki

    17 januari 2021

    Foto finns säkert, men då han fanns före digitalkamerans intåg i mitt liv, så måste jag nog leta i mitt analoga arkiv … alltså några album och någon kartong. 🙂
    Pepparrotskött är smaskens – och det gör jag såklart också på nötkött … 🙂
    Kram

 19. Svara

  ElisabetR

  16 januari 2021

  Trevlig läsning som vanligt. Önskar dej en fin helg.

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Tack detsamma

 20. Svara

  Ama de casa

  16 januari 2021

  Den där burken lockar inte mig heller 🙂

  Mitt bästa inköp ifjol var nog telefonen. Fast i vanlig ordning var jag emot att byta bort min gamla till en början… 😀

  Ha det gott i pörtet!

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Ja men visst är det jobbigt att försöka lära sig en ny telefon. Och nu tycker jag det är extremt kul när du pratar med kameran…haha, jag vill aldrig ha en kamera som jag måste prata med för att den ska ta en bild! Jag som hatar att prat i telefon…
   Men är glad att du uppskattar den nya telefonen, en skön känsla helt klart

 21. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  16 januari 2021

  Tidigare när vår hund Santos levde så var det bara att direkt gå ut med honom. Han hade haft problem med njursten och hade ett nytt kisshål opererat sen flera år (mellan snopp och pung) vilket fungerade jättebra, men man var ju hela tiden en anings orolig för att det skulle bli problem. Men det är klart att man låg i sängen och gosade med honom först, han var inte så morgonpigg…..Och det saknar vi otroligt!
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Ja vi anpassar oss förstås efter vad djuren behöver, det gör jag också vid behov” Förstår att er saknad är stor…jag miste ju Blinka för knappt ett år sedan och har inte kommit över förlusten trots att jag nu har dotterns fina hund som livskamrat. Men då ska du betänka att jag inte har någon partner, utan djuren är min familj. Ha det så gott, ta hand om varandra, vilket jag vet att ni gör, ni är så fina med varandra. Kramen

 22. Svara

  Kina Hellquist

  16 januari 2021

  Gillar dina svar! Om Pauluschka är garanterat sjösäker och gärna med en Livräddare
  ombord ?, så hänger jag med på en tur! ? En fortsatt bra helg till dig! Kram!

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Men va kul sjösäker måste hon förstås vara och en livräddare, kanske i form av en vovve, finns absolut ombord, bara att äntra båten” Tack för att du hänger med! Kram

 23. Svara

  Biggeros

  16 januari 2021

  Skönt att ha en hund som kan foga sig til värdens rutiner. Ja intressant att bo på en gungande båt=) Billigt och bra och vilken frihetskänsla. Dillkött i burk imponerar inte på mig men däremot hemmalagad.
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   17 januari 2021

   Tyvärr kan jag inte svara på din blogg, får upp fel hela tiden, vet inte varför. Hoppas maken och du får trevliga dagar trots de tuffa restriktionerna.

 24. Svara

  Susjos

  17 januari 2021

  Visst är det skönt att slippa vakna av väckarklockan! Underbar bild på “din “båt!
  Dillkött på burk, nja….
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 468
 • 574
 • 1 610 378
 • 5 044
 • 65 062
Sök här