Fem en fredag

Fem-en-fredag # 28 Sommar II

Av
den
10 juli 2020

Sommar II

Hur spenderade du somrarna som barn?

Jag är uppvuxen i Helsingfors, men på somrarna var jag i den lilla kuststaden Lovisa där mormor var född.

Där lekte jag, lärde mig cykla på travbanan och simmade i havet i min simkostym …

Hur spenderar du sommaren i år?

Hemester har jag i år, som många år tidigare…men tyvärr blir det inte så många utflykter eller andra aktiviteter denna sommar.

Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?

Gosa med hästar

Åka iväg med husvagn, denna lilla pärla åkte vi i 2009

Vilken är favoritsyssla på sommaren?

Lufsa i skogen, plocka bär och svamp

När brukar du ta första doppet?

Det varierar mycket, ifjol simmade jag inte alls, i år doppade jag mig när första värmen kom, men nu har jag kommit av mig helt när värmen försvann…

Flera fredagstemabloggare hittar du hos Elisa

TAGS
29 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  10 juli 2020

  då har du fullt upp… jag har korta ben i min simkostym.

  • Svara

   Paula

   10 juli 2020

   Jag har en med kjol…

 2. Svara

  tanthuset

  10 juli 2020

  Nynnar…. “Ingenting är längre som förut….” men värmen kommer säkert tillbaka, lite mer lagom kanske och då åker förhoppningsvis simkostymen på igen 😉
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   10 juli 2020

   Ja tänk att det ska vara så svårt att hålla i en ny rutin! Jag vet ju att jag är nöjd med mig själv de gånger jag simmat och det är så skönt efteråt. Vari består motståndet??? Kram

 3. Svara

  Minton

  10 juli 2020

  Kul bilder till svaren och simkostymen är tjusig. I Lovisa har jag en bloggare som heter Carita så jag har sett lite bilder därifrån
  Hoppas sommaren kommer tillbaka så det går att bada.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   10 juli 2020

   Jag brukar besöka Carita ibland, är ju så skoj att se foton från min barndomsstad. Kram

 4. Svara

  E

  10 juli 2020

  Lufsa i skogen låter härligt! Trevlig sommar 🙂

 5. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, porslin, pudelmamma & specialpedagog?

  10 juli 2020

  Så härligt det lät med barndomen :). Får jag fråga hur det kommer sig att du flyttade till Sverige? Samt är du ofta till Finland? 🙂

  Jag får upp felmeddelanden om jag försöker kommentera direkt på din blogg. Jag måste gå in på WordPress läsaren för att det ska funka.

  • Svara

   Paula

   10 juli 2020

   Jag förstår inte vad som felas, det är två som jag alltid måste godkänna kommentarer från, den ena är du! Har ingen aning om hur jag skulle kunna lösa det…
   Jag flyttade till Sverige som vuxen, 24 år var jag och var ihop med en tunisier som jag träffat i Finland. Han vill flytta till Sverige eftersom han menade att det var lättare för honom att leva här. Inom ett år var vi skilda men jag hade ett bra jobb och snart hade jag en ny svensk pojkvän så jag blev kvar…Så länge jag hade släkt kvar åkte jag ofta över, bodde i Stockholm i tjugo år innan jag landade i Dalarna. Numera åker jag inte alls över, men skulle gärna vilja ta en resa o hälsa på gamla barndomsvänner. Hoppas det ska gå bra om något år kanske?

 6. Svara

  BP

  10 juli 2020

  Så du har spenderat dina somrar i Lovisa. Undrar om du läser Caritas blogg? Hon bor i Lovisa: https://debutsky.com/. Hon bloggar nästan uteslutande om sin hemstad som är riktigt fin, om än folktom för det mesta;-)
  Att du gillar hästar också… det hade jag ingen aning om. Finns det inget stall i Fredriksberg där du kan rida?
  Du är ju verkligen ingen badkruka. Det var ju inte så länge sedan du hoppade i sjön och badade, och vattentemperaturen kan ju inte ha varit 24 grader precis.
  Å med allt regn vi har fått lär det blir en toppen svampsäsong för dig och Anki:-)

  • Svara

   Paula

   12 juli 2020

   Jovisst jag besöker Carita ibland, o njuter av fina foton. Finns tyvärr inget stall varken tomt eller med hästar här längre. Tidigare fanns alltid turridningshästar, men inte nu längre. Jag har aldrig ridit ska du veta, men alltid tyckt om hästar, mamma tog alltid med mig på travtävlingar när jag var barn. Intresset fanns men inga pengar att få rida…

 7. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  11 juli 2020

  jag har slarvat bort min baddräkt med kjol. skulle det komma några varma dagar blir det kris.svensk sommar är bäst i alla väder.

 8. Svara

  Susjos

  11 juli 2020

  Vart tog min kommentar vägen?
  Nåja, skriver igen.
  Så kul att du gillar hästar, jag är mest rädd för de m!
  Baddräkt med kjol, kanske något man behövef ha ?
  Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   12 juli 2020

   Men din figur behövs ingen baddräkt alls, Eva-dräkten duger gott! Jag med dallriga ben behöver helst en långklänning…haha. Vet inte vart din tidigare kommentar tog vägen, Kram

 9. Svara

  kajsalisasblogg

  11 juli 2020

  Gosa med hästar lät mysigt, rätt lugnt hos mig med. Sista bilden var riktigt rolig.

 10. Svara

  Kicki

  11 juli 2020

  Du och dina fyndiga bilder!
  Tänk att det är 11 år sen du och Hasse var ute och åkte med lilla husvagnen.
  Kramen

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  11 juli 2020

  VIlka fina minnen du hittar när du söker svar på frågorna. Jag har nog aldrig haft en simkostym men flera baddräkter har jag slitit ut 😉 Jag skulle också gärna gosa med hästar, det räcker så bra att stå på marken och bara vara nära, och husvagnsresor saknar jag ganska mycket. Men livet förändras och då måste man hänga med. Det klarar vi båda finfint tycker jag 😀
  Kram

 12. Svara

  Anki

  11 juli 2020

  Bara älskar dina bilder – både hittade och egna! Gosa med hästar … mmmm det är mysigt det!
  Tänk att du har rötter i Lovisa – min släkt med finska anor har sin släkttavla (finsk lågadel) i Lovisa kyrka 🙂
  Inte mycket som är som det brukar denna sommar – väntar ivrigt på att svampsäsongen ska sätta igång!
  Kram

 13. Svara

  Sognafaret

  11 juli 2020

  Hester var det mye av i ungommen, nå er det veldig sjelden jeg får anledning til å bruke dem.

 14. Svara

  LillaSyster

  11 juli 2020

  Simkostym det låter exklusivt. Lovisa verkar vara ett väldigt mysigt och fint ställe, Carita visar alltid så härliga bilder därifrån. https://debutsky.com/
  Nä inget blir som vanligt detta året känns det som, men det kommer väl fler år…utan att vi behöver vara på vår vakt hela tiden.
  Ha en fin lördag =) Här regnar det igen.

 15. Svara

  Kina Hellquist

  11 juli 2020

  Har varit i Helsingfors en gång, men för övrigt inte besökt Finland. Skulle gärna göra det, eftersom min mormor kom från Vasa (Kvevlax). Men det kanske blir!

  • Svara

   Paula

   12 juli 2020

   Jag har bara varit i Vasa en gång, ett par år åkte vi runt med husvagnen. Annars har jag inte besökt så många ställen i Finland, jag har återfått kontakten med ett par gamla vänner så jag hoppas kunna resa dit, kanske nästa år?

 16. Svara

  bokdamen

  11 juli 2020

  Härliga bilder till svaren! Fin simkostym. Gosa med hästar låter mysigt. Jag har varit flera ggr i Helsingfors, fin stad.

 17. Svara

  Herr Nilssons Fru

  11 juli 2020

  Simkostym de var ett gulligt namn 🙂 de e väl ingen som försöker dränka den stackars hunden på sista bilden.
  Kramiz

 18. Svara

  Ditte

  11 juli 2020

  Så roligt att läsa dina svar kombinerade med härliga bilder. Härliga formuleringar dessutom.
  Ordet simkostym ska jag helt klart anamma.
  Helsingfors har jag besökt en hel del men ännu inte besökt Lovisa. Men det ska bli.
  Önskar dig en fin lördag-
  Kram

 19. Svara

  Karin

  11 juli 2020

  Simkostym! Ett underbart ord för det krockar liksom med sig självt. Simma=avklädd ledig. Kostym=uppklädd, högtidlig och jobb. Men genom mina kompisar i Finland har jag förstått att det är så det heter, helt enkelt.

  Gosa med hästar borde gå även i år, men det kan förstås hända att det kräver transporter av svårbemästrat slag. Annars är det ju bland det mysigaste som finns!

 20. Svara

  Ama de casa

  11 juli 2020

  Gosa med hästar kan jag också sakna… Dom har så mjuka näbbar 😀

  Ha en fin kväll!

 21. Svara

  Ninni

  16 juli 2020

  Nu äntligen lyckades min dator logga in mig på WP så jag slipper skriva in mina uppgifter manuellt. Jägarns dator. Är nog dags att skaffa en ny men det är både dyrt och krångligt då det mesta jag hittar är “speldatorer”.
  Badat har jag inte gjort än. Inte kul att bada ensam i vår älv. Vi har nån allmänningsbrygga i älven men det är riktigt djupt så jag vill inte vara där själv och att få badsällskap i dessa coronatider är inte så lätt heller. Vi är rätt isolerade egentligen.
  Här blir det heller inga utflykter. Fick ändock sällskap av sambon ner till Bollnäs idag. Vi var till granngården (inte många människor där) och köpte skärtråd till trimmern så jag kan slutföra arbetet jag började med i tisdags. Igår “låg jag nästan för ankar” då kroppen protesterade högljutt bara jag försökte göra minsta lilla. Kroppen ville väl vila efter tisdagens gräsklippning och det lilla jag hann trimma innan jag blev “trådlös”.
  Jag får se vad kroppen vill i morgon.
  Vi var även till både mor och alla ungar och delade ut ett par pizzabullar till dem var och en påse bilar till barnbarnet till lördan. Det var en bra ursäkt för att få träffa dem allihopa men på olika platser, utomhus och distans. Sambon satt i bilen hela tiden, var bara in på Granngården för att jag inte skulle ta fel sorts skärtråd. 😀
  Kram på dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 250
 • 770
 • 1 610 918
 • 5 044
 • 65 073
Sök här