Fem en fredag

Fem-en-fredag # 3 Skrivna ord

Av
den
20 januari 2023

Fotona i dagens inlägg är från mina gamla dagböcker från åren 1968-70 då jag var 14-16 år gammal

#3 Skrivna ord

Vem skrev du senast ett brev till?

Jag skrev ett brev till min gamla bästis Barbro i Helsingfors, vi var klasskamrater och återfann varandra efter ca 50 år. Vi planerade att träffas när pandemin slog till och nu hoppas jag att vi äntligen till sommaren kan göra verklighet av planerna! Till dess brevväxlar vi med gamla hederliga pappersbrev men skickar även mejl med foton…(Barbro till vänster, Paula till höger)

När skrev du senast under ett kontrakt?

Numera skriver man ju inte kontrakt utan man godkänner avtal genom bank-id, men hyreskontraktet finns på papper!

Har du någonsin skrivit dagbok?

Om jag har! Inklusive klistrade notiser, teckningar, osv…Här har jag visst varit på teatern och sett Maria Stuart. Min mormor jobbade som vaktmästare på Svenska Teatern så jag fick många tillfällen att “smita” in och se föreställningar som inte var utsålda.

Har du en läslig handstil?

Jag hade högsta betyg (10) i skönskrivning, något som inte syns i dagböckerna för där hade jag alltid så bråttom att skriva allt som kom upp i huvudet…
Förresten så fick jag jobbet…som uppläsare i radio.

Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista?

Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Tänk att vara 15 och nyförälskad, varje månad en ny förälskelse…det var tider det!

Trevlig helg från pörtet

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  20 januari 2023

  Vilka spännande jobb/uppdrag du har haft! 🙂 Jag önskar jag hade skrivit dagbok och behållit den så jag kunde minnas och bli sentimental men tyvärr så blev det inte så, jag trodde bloggen skulle bli som en dagbok men jag tröttnade där också, så du förstår att jag beundrar dig som hållit på så länge! Kram på’re åsså håller jag tummen för att du och doin kompis får träffas i sommar 🙂

 2. Svara

  BP

  20 januari 2023

  Vilket härligt bidrag till temat:-) Gillar “passfotot” av dig och kompisen. Sånt gjorde jag/vi också när vi efter skolan trängdes i en “automat” på det enda sätet som fanns. Så det gjorde du också:-)
  Din handstil är väldigt fin och “vuxen” tycker jag. Den 10:an var du väl värd!
  Å tänk att du varit uppläsare! Så spännande. Hade en fotbollskompis som också var det. Hon fick bara läsa matteböcker för blinda, då hon hade så tråkig röst, berättade hon.
  Fick ju googla “Teukka”. Så du var mest “upptagen” i tonåren då – hahaha:-)

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  20 januari 2023

  i viss ålder vill man ju skriva med lite personlig stil

 4. Svara

  Bokdamen

  20 januari 2023

  Men vad spännande att du varit uppläsare på radion! Dagbok skriver jag fortfarande, men numera bara några korta meningar, lite kul. Gillar att skriva för hand, inte alltid läsligt men det funkar….Ha en skön helg!

 5. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  20 januari 2023

  dagbok skrev en ju förr i tiden. men det har blivit dåligt med det, tyvärr. jag har ambitionen att skriva 5 – årsdagbok men det blir mest någon rad i almanackan. annars skriver jag gärna för hand – dock inte brev – men gärna anteckningar av olika slag. brev skrevs flitigt i ungdomen men nu blir det väldigt sällan för att inte säga aldrig

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  21 januari 2023

  Skrev dagbok i yngre dagar. Men dessvärre försvann alla när det brann i vår källare. Skulle så gärna haft dem kvar. Jag försöker skriva brev och kort för jag tycker själv det är roligt att få riktigt post i postkassa. 🙂
  var ute på morgon här…. maken skulle på jobb… 18 minus idag. Det skiftar fort med vädret.
  varm kram från nabolandet.

 7. Svara

  Anki

  21 januari 2023

  Som alltid trevlig läsning hos dig! Tänk att du varit uppläsare i radion … blev ju inte förvånad, för du har verkligen gjort mycket i ditt liv.
  Numer är jag usel på att skriva för hand, men då när man skrev allt för hand så hade jag ganska hyfsad skrivstil … men som sagt, det var då det.
  Jag skrev dagbok i tonåren, sen några års uppehåll – nya dagböcker från början av 70-talet och drygt 20 år framåt. Minns inte varför jag slutade – sen blev det ju bloggen så småningom. Har kastat allt gammalt nedskrivet … angår ju bara mig själv.
  Ha en fin lördag!
  Kram

 8. Svara

  Kina

  21 januari 2023

  Vad kul att se kort på dig och din väninna Barbro. Hoppas ni gör slag i saken och träffas. Min bästa vän från tonårstiden fyller år idag. Vi har inte heller träffats på många år, men hennes dotter har tagit kontakt med mig på fb. Hon berättade sist att hennes mamma flyttat in på ett demensboende. Sån´t känns så tråkigt att höra. Så det gäller att ses medan man är klar och redig!
  Så du har varit radiouppläsare. Människors röster är viktiga. Ibland när man ser en människa så gör man sig en uppfattningen om personen i fråga. Men se´n öppnar de munnen och det blir något helt annat! Rösten säger en hel del om en människa!
  Hade också bra betyg i välskrivning, och sedan är jag kartritare i grunden, så det blir kanske en blandning mellan textat och skrivstil. Men fullt läsligt!
  Ha det gott! Kram!

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  21 januari 2023

  Vad himla kul att du har fått kontakt med din kompis efter så många år. Jag håller alla tummar för att ni ska kunna ses i sommar. Brev skriver jag aldrig numera men förr hade jag ett antal brevvänner. Din handstil är både fin och läslig, i alla fall för oss och äldre generationer. Jag undrar hur många yngre som skulle förstå texten. Tyvärr är det sällan jag använder skrivstil nu men jag kan i alla fall skriva så. Dagbok kan man kanske kalla våra bloggar. Kanske är de inte så personliga som privata dagböcker men lite åt det hållet är de ändå. Jag skrev också dagbok förr men jag har eldat upp allihop eftersom jag inte vill att mina barn ska läsa dem 😀 Himla kul att du fick jobbet som uppläsare. Men jag förstår att du fick det för din röst och ditt sätt att prata är både fint, tydligt och lugnande.
  Kram

 10. Svara

  Lottens Bokblogg

  21 januari 2023

  Så fina bilder och roligt att se! Dagböckerna skrev jag i rätt upp och ner, men jag har en hel del andra block och böcker med urklipp, foton och annat, en form av minnesböcker. Jag har hittat gamla vänner, men då har det varit via FAcebook mest

 11. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  21 januari 2023

  Njae, när jag var 15 så träffade jag Rolle som var 20 och sen har vi varit ihop sen dess – så några nya förälskeser blev det inte. Men jag var nog väldigt tidigt mogen så förälska mig det gjorde jag redan som 13-14-åring….. *fniss*
  KRAM-Susie

 12. Svara

  Violen

  21 januari 2023

  En ny förälskelse varje vecka eller månad, ja så var det nog. Jag bokförde dem noga i min dagbok. Det skulle vara kul att kunna läsa om det nu men böckerna är borta så det går inte.
  Jättefina bilder och ett fint inlägg!
  Trevlig helg!

 13. Svara

  Susjos

  22 januari 2023

  Underbart att få se lite från dina dagböcker, och såklart kände jag igen dej på fotot! Så kul att ni har kontakt idag igen du och din kompis, håller tummarna för att ni ses i sommar. Jag har en gammal bästis i Falun som jag tyvärr inte träffat på många år, men nu har vi hittat varandra på instagram igen, och jag hoppas att vi kan ses igen irl!
  Dagbok började jag skriva 1969, och har så gjort i alla år, fram till bloggen tog över, så nu är den som en liknande dagbok 😉
  Ha det gott!
  Kram

 14. Svara

  Nilla Tankebubblor

  22 januari 2023

  Vilket bra inlägg! Spännande jobb och dagboksanteckningar. Fin handstil du har!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 544
 • 590
 • 1 641 825
 • 5 101
 • 65 753
Sök här