Fem en fredag

Fem-en-fredag # 30 Temperaturväxlingar

Av
den
30 juli 2021

# 30 Temperaturväxlingar

Vad får dig ofta att koka?

Det är mycket som gör mig upprörd, orättvisor av alla de slag, men absolut värst är människor som medvetet skadar andra, både människor och djur, då kokar jag över alla bräddar!

Vad fick dig nyligen att frysa?

När jag klättrar nedför badstegen vid bryggan blir jag lätt hängande med armarna när sista steget är nått innan jag doppar ner hela lekamen, då ryser jag av både kyla och välbehag

När senast gick något upp i rök?

Lottovinsten verkar gå upp i rök varje onsdag och lördag trots min stående rad…

Vad fick dig nyligen att smälta?

När jag såg fotot på Daniel som ligger på Noelles snuttefilt.
Daniel fick idag åka till flickorna på “kollo” han har det så jobbigt här hemma nu när grannens lilla söta shitzu löper…Han har inte kommit till ro på snart en vecka, ibland vibrerar hela han och han ligger platt på golvet framför altandörren och bara längtar….
Så ett miljöombyte gör honom nog gott även om det tar lite tid innan han vänjer sig vid Paulinas nya hem och lilla Noelle…

Vad får dig att rysa?

Mysrysa gör jag av t.ex fina idrottsprestationer, som det ganska oväntade finska bronset i OS-simningen

Ryser av obehag gör jag

i trängsel! Jag fixar helt enkelt inte trängsel, oavsett om det är utomhus eller inomhus!

Flera deltagare till det roliga fredagstemat hittar du hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  30 juli 2021

  Här var det flera punkter där jag har samma tankar som du har. Vad gäller att rysa så har jag nog inte gjort det på ett tag. Men jag gjorde det när jag badade för några veckor sedan i Indalsälven. Även allt våld mot barn får mig också att rysa och även mot djur. Och visst kan jag också rysa av en idrottsprestation och även av en del annat.
  Så fint att Daniel kunde få åka på semester och vila upp sig. Bilden på honom är verkligen jättefin.
  Önskar dig också en fin helg.
  kram

 2. Svara

  Anna-Lena

  30 juli 2021

  Grattis Finland!
  Avskyr också folksamlingar. Och större fester.
  Människor som förnedrar andra….medvetet eller omedvetet…. usch!
  Kram!

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  30 juli 2021

  Jisses, där har vi nästan 100% likadana svar på frågorna (om jag skulle svarat förstås 😉 ) Några smärre justeringar kan jag tänka mig men inte många! 🙂 Kram på’re fina Paula <3

 4. Svara

  Minton

  30 juli 2021

  Samma svar skulle jag lämnat. Stackars Daniel som blev så till sej över grannens löptik. Minton satte på en bekants tik vid 4 månader. Vid 6 månader blev han av med manligheten. Det tog några år innan han blev lugn. Nu bryr han sig inte.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  30 juli 2021

  följer inte Finland så mycket, vi är kattvakter nu, mysigt.

 6. Svara

  Sognafaret

  30 juli 2021

  Det er nok ikke meningen at vi skal vinne i Lotto, hverken du eller jeg 🙂

 7. Svara

  llhertz

  30 juli 2021

  Väldigt bra för Daniel att har tillgång till ett tjejkollo om omständigheterna så kräver.
  Obehag när det är trångt kände jag inte förr, jag har alltid gillat storstadsliv och trånga pubar. Men nu kan jag bara hålla med, obehagligt när människor kommer nära och obehagligt att det känns som ett hot.

 8. Svara

  bpz3

  31 juli 2021

  Oj då! Du skulle nog inte gilla mig irl, för djurvän är jag inte. Men självklart skulle jag inte utsätta något djur för djurplågeri. Gissar att myggors, geringars och bromsars död med hjälp av tidning/bol inte räknas där;-)

  Har aldrig spelat Lotto själv, men min mamma spelade regelbundet på Stryktipset. Det första hon vann låg grunden till ett eget hus. Andra gången hon vann var det inredningen. Å hon sina rader som stickmönster.

  Varför kastrerar du inte Daniel??? Åsa gjorde ju det med ett chips. Frågar mig inte hur det funkar, för jag förstod inte. Men chipset verka ha gjort susen. Sedan hoppas jag verkligen att Noelle får ett annat täcke att ligga på…

  Så himla kul att den finska killen vann Finlands första silver på 25 år, i simning alltså. Har för mig att Finland vann några guld i spjut.

  Vad gäller trängsel har jag inte upplevt det sedan jag slutade jobba och därmed inte åkte buss-tåg-tunnelbana-buss längre. Som panschis och med pågående pandemi är det ju bara att själ se till att hålla avstånd, nåt som ingen gör åt dig…

  • Svara

   Märtha

   1 augusti 2021

   Matti Mattsson tog brons i simning, första OS-medaljen i simning på lite på 20 år, ja. Pessimisterna ansåg att Finland gick mot sitt första medaljlösa OS i år, men så blev det inte. I Rio de Janeiro tog Mira Potkonen brons i boxning, på onsdag boxas hon i kvartsfinal. Vi är dock långt från de stora åren, t.ex. i Munchen med två guld i friidrott inom en timme…

 9. Svara

  ElisabetR

  31 juli 2021

  Det otroligt varma vädret har fått mej att smälta och nästan gå upp i rök. Sen fick vi så svalt så jag frös nu efter regnet. Men sen att sticka ut näsan och känna doften av den frächa naturen det får mej att rysa av välbehag.
  Det som får mej att koka och/eller rysa av obehag tar alldeles för mycket plats så det lämnar jag därhän………..

 10. Svara

  Kicki

  31 juli 2021

  Jag kan kopiera dina svar, så när som på badet. Jag har inte doppat mig i en sjö på flera år.
  Med de som medvetet skadar djur eller människor är vidriga människor.
  Stackars Daniel, det är drygt för pojkarna med löptikar,
  Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  31 juli 2021

  Instämmer med det mesta, men min frysning senast var i duschen före badet i poolen. Badstegen blev sen inga problem, där var det betydligt varmare 🙂

  Ha en fortsatt härlig helg!

 12. Svara

  Mormor

  31 juli 2021

  Hej och hå, Sverige fick dubbelseger i diskus! Daniel Ståhls mormor bor här i Åbo och Daniel talar riktigt bra finska, så naturligtvis är han jättepopulär här i stan! Mormodern också – när det är idrottstävlingar i Åbo zoomar regissören alltid in henne bland publiken.
  Jätteroligt med OS och alla superduktiga unga människor. Inga dystopiska tankar där inte, bara blickar framåt. Det gör gott att få del av ett sådant tänkande. Man blir glad. Och jo, för att svara på din bloggfråga: Ibland ryser man! Till exempel när finländska längdhopparen Kritstian PullIs finalplats var på spel.
  V fortsätter med OS i morgon – och vi ger oss själva hur meycket skärmtid som helst just nu.
  Må så gott.

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  31 juli 2021

  Jag instämmer helt och full med dig i första och sista delen. Orättvisor och elakhet mot andra kan göra mig rosenrasande. Och jag klarar inte av trängsel längre så jag är ganska nöjd med att kunna slippa. Självklart skulle jag också smälta om jag såg finaste Daniel på filten. Vad skönt för honom, och för dig, att han slipper lida när det löps i närheten.
  Kram

 14. Svara

  Ingrid

  31 juli 2021

  Trängsel har man verkligen blivit allergisk emot, så det är inte lätt att vara på den här ön nu.
  Trevlig heg!

 15. Svara

  p169sun

  31 juli 2021

  Idag mysryser vi väl bägge av Daniel Ståhls guld. Hans mamma är väl från Finland och så tränar han i Växjö. Går upp i rök det gör mina spel på hästar varenda lördag och ändå håller jag på, men det är väldigt små insatser som väl är. Ha en skön helg!

 16. Svara

  Bokdamen

  31 juli 2021

  Håller med om det mesta men är badkruka så där är vi olika.Trängsel känns som i en annan värld, men snart är det väl återgång till det i vardagen…

 17. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  1 augusti 2021

  Håller verkligen med om det första, hatar folk som är hemska mot djur! Det har t.o.m. gått så långt att jag har svårt för folk som inte gillar djur – det måste vara nåt fel på dom!?
  KRAM/Susie

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 100
 • 596
 • 1 636 044
 • 5 093
 • 65 655
Sök här