Fem en fredag

Fem-en-fredag # 4 Paus

Av
den
27 januari 2023

# 4 Paus

Vad har du just nu för favoritmellis?

FinnCrisp! Gärna med böcklingpastej och gurka, funkar fint med keso också!

Vad gör du för att stänga av, om bara för en stund?

Gosar med Daniel!

Hur länge kan du fokusera innan du behöver ett brejk?

Jag har sedan länge problem med koncentrationen och har därför behövt byta fokus väldigt ofta. Numera kan jag faktiskt lyssna på ljudbok upp till en timme om jag samtidigt målar, och jag har överraskat mig själv med att kolla på långfilm, något jag inte ens testat de senaste tio åren!

Vad behöver du återuppta?

Det sket sig fullständigt med jympan jag skulle ta tag i efter nyår…

Vad behöver du pausa?

Bevakningen av kriget i Ukraina och allt som hör därtill…Det blir på tok för mycket fokus som inte leder någon vart

Flera som är med i fredagstemat hittar du hos Elisa

Trevlig helg till dig som tittar in!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  27 januari 2023

  Finn crisp är godis! Mamma hade alltid med det i bilen, så man kunde knapra på det under färden 🙂 Just nu ligger det i min brödkorg också. Det är så gott 🙂
  I övrigt kan jag hålla med dig om de mesta i dina svar, förutom jympan……det är sånt jag förtränger 😉
  Ha en fin helg du också, kram på’re

 2. Svara

  Hannele

  27 januari 2023

  FinnCrisp funkar alltid ??

 3. Svara

  LillaSyster

  27 januari 2023

  Finn crisp dem smaken gillar jag inte. Har dock inte testat i vuxen ålder men jag litar på mitt smakminne och låter dem stå kvar i butikshyllan. Att gosa med en pälsälskling är bra medicin att koppla ner och koppla av.
  Så kul att din koncentrationsförmåga har blivit bättre. Ha en fin fredagskväll?

 4. Svara

  Minton

  27 januari 2023

  Finn crisp sitter jag och tuggar på nu. Finns inget bättre än att gosa med våra små vovvar.
  Träning gillas inte
  Kramar från oss

 5. Svara

  Anna-Lena

  27 januari 2023

  Finn crip är jättegott. Med smör på, ännu jättegottare.

 6. Svara

  BP

  27 januari 2023

  Finncrisp äter jag alltför sällan, för visst är det gott:-)
  Så stilig han är din sambo Daniel. En höjdarfoto.
  Ju äldre man blir desto svårare är det med koncentrationen. Bara att titta på en film som är 1 1/2 timme lång är en plåga. Ja, går filmen på tv4 är det okej. Varje reklampaus är välkommen som avbrott. Å då tittar jag då inte på reklamen som sådan…

 7. Svara

  it_is/Anette

  28 januari 2023

  FinnCrips med böcklingpastej har jag aldrig provat, men det ska jag nog göra för det låter gott. FinnCrips går bra med många pålägg har jag märkt. Hundar är väl det bästa som finns. Jag tror inte jag skulle klara mig utan mina. Ha en fin helg

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  28 januari 2023

  FinnCrisp är gott och jag vill gärna ha något ganska neutralt pålägg så att den goda smaken i brödet verkligen känns. Att ha en liten Daniel att gosa med när man behöver stänga av en stund är så klart en stor förmån. Han är ju en liten hjärtevärmare och en fin myskompis. Det där med koncentrationsförmågan har vi ju gemensamt och man får försöka hitta sätt som funkar i vardagen. Som tur är finns det mycket som ger oss glädje i livet ändå 😀 Kriget i Ukraina har nog tagit upp tankarna väldigt mycket hos många och visst kan det bli lite för mycket. Även jag har kännt att jag måste minska lite på all informationshämtning i det fallet. Men det är svårt för man vill ju ha koll på hur det utvecklar sig.
  Kram

 9. Svara

  Violen

  28 januari 2023

  Böcklingpastej har jag inte ätit på länge men det är jättegott. En bra påminnelse, blir riktigt sugen! Har också svårt att koncentrera mig en längre stund särskilt när jag ser på TV. Men den går ju att stänga av!!
  Kriget i Ukraina är förfärligt och det är svårt att inte tänka på det och hur detta ska sluta.
  Så skönt att ha Daniel att gosa med! Han ser gosvänlig ut på bilden!
  Önskar dig en skön helg!

 10. Svara

  Susjos

  28 januari 2023

  Mums med Finncrisp, och med böcklingpastej, såå gott, finns det alltså böcklingpastej att köpa fortfarande, nu måste jag ju leta på hyllorna på ICA!
  Underbart att få gosa med Daniel! Och vilken fin text till den sista bilden 😉
  Ha en fin helg!
  Kram

 11. Svara

  Anna i Portugal

  28 januari 2023

  Perfekt att gosa med vovven när du ska ta en paus! Jag följer inte alls med i tidningarna faktiskt, det mår jag bäst av.

 12. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  28 januari 2023

  Daniel verkar verkar perfekt att slappa med. gympa måste enverkligen vara säker på att en vill. annars blir det inte av. tror att jag ska testa böcklingpastej också. lyssna på uppläsning när en stickar eller syr fungerar fint.

 13. Svara

  Ingrid

  29 januari 2023

  FinnCrisp har jag aldrig smakat, vad jag vet i alla fall.. Det måste jag prova, för det verkar vara populärt.
  Ha en fin helg Paula!

 14. Svara

  Bokdamen

  29 januari 2023

  Finncrisp åt jag förut men länge sedan nu. Gosa med Daniel låter så mysigt. Perfekt i alla lägen. 🙂 Ha en fin vecka!

 15. Svara

  Kina

  29 januari 2023

  Härlig bild från gymmet! ? Någonting som jag hittade för ett tag se´n är tunnbrödschips med havssalt. Så otroligt gott!
  Visst är man trött på alla negativa nyheter! Jag orkar knappt lyssna längre.
  Härlig vänskapsbild! Man ska var rädda om varandra! Kram till dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 559
 • 1 651 773
 • 5 116
 • 65 960
Sök här