Fem-en-fredag # 52

# 51 Gott Nytt År

Vad hade du velat ha mer av i år?

Lite mer ork, det gäller både psykiskt och fysiskt, men det är väl också så att åldern börjar ta ut sin rätt. Men säkert finns en del jag själv kan påverka mer om jag är tillräckligt ihärdig.

Vad har varit din största framgång i år?

Det är svårt att prata om framgång för en pensionär. Jag jämför mig inte med någon annan, utan gör det jag kan med mina förutsättningar, och det räcker gott.
Bloggen lever fortfarande fast jag ibland känner att jag inte har något att tillföra. Men alla härliga vänner som fortsätter hälsa på mig betyder jättemycket. Och när man inte har så mycket att säga kan man alltid slänga in några foton…

Vad ser du fram emot under 2022?

Att världen återhämtar sig från pandemin, att vi alla går klokare ur den och hittar nya värden i livet. Jag vill gärna kunna åka på utflykter, kanske kortare resor, umgås med familjen och småttingarna.

Vad tar du med dig från 2021?

Flytten till Sundborn som innebar nya bättre förutsättningar att umgås med familjen och som gett mig nya platser att utforska, nya stigar att gå, nya människor att lära känna.

Har du något nyårslöfte?

Nej det är inte min grej att avge löften. Jag jobbar på att vara mer strukturerad, mindre slarvig, och att vara mindre glupsk på god mat!
Jag är i mycket en grottmänniska, som behöver slipas och förfinas…

Flera som svarat på knepiga frågor hittar du hos Elisa

3

33 Comments:

 1. önskar ett gott nytt år med mycket skratt!

 2. Härliga foton till Fem en fredag!
  Gott Nytt År kära Paula!

 3. Visst har du mycket att tillföra, tänkvärdiga texter och finfina foton, fortsätt med det, Gott Nytt År Paula?

  • Tack för de fina orden Gun och gott Nytt År till dig också! Ingen plan för att återuppta den slumrande bloggen?

 4. Visst har du mycket att tillföra, tänkvärdiga texter och finfina foton, fortsätt med det, Gott Nytt År Paula?

 5. Många kloka svar. Hur är det med Daniel nu när det smäller. Minton har inte reagerat förr men nu vägrar han gå. På dagen har det gått bra men inte ikväll.
  Kramar från oss

  • Daniel är inte lika rädd som Blinka var, hon skakade och hyperventilerade länge länge, men han tycker det är läskigt. Konstigt nog kan hundar som inte haft problem tidigare plötsligt bli stirriga. Vet inte vad det kan bero på…de borde ju höra sämre med åren tycker man.
   Kram

 6. Du har alltid så mycket humor och kärlek i dina inlägg!
  Alltid fina bilder!
  Ett riktigt gott nytt år till dig, som bor så vackert.

  • Tack för de fina orden! Jag hade verkligen tur som hittade en bostad här i finaste byn. Men du bor då inte tokigt heller, jag tror inte jag ens besökt Linköping men tycker det är en framåt och fin stad där det hela tiden händer spännande saker i utemiljön

 7. Hoppas du kan förstå vad mycke glädje du ger med dina texter och dina fina bilder. Jag ser alltid fram mot nästa äventyr med dej. Finns ju den fördelen med detta elektroniska.
  Nackdelen, vi har fått försök till intrång via skrivaren, den börjar gå igång mitt i natten och skriver ut några rader. Sonen gett far instruktioner på vad han ska kolla. Tur vi har experter i branchen. En parantes så här på Nyårsafton.
  Stod på altanen förut i sex grader varmt, vi kan nästan sitta ute. Gjorde det för ett antal år sen till Midsommar i 10 grader varmt och hackade tänder :-). Nu kom skrivarfingret igång igen.
  Önskar dej av hjärtat Allt Gott under Nya Året. Klappa lilleman, önskar honom detsamma.
  Nyårskram från Småland till er.

  • Hej, hur har det gått med dataintrånget? Har ni fått ordning på grejerna? Hoppas verkligen det, har inte förut hört om någon som råkat ut för intrång via skrivare.
   Visst är det kul att midsommar och nyår kan ha exakt samma temperatur! Men kul är det ju inte, man vill inte ha tio varma grader på nyår och inte kalla grader på midsommar…
   Hoppas årets första vecka startat bra, jag hinner inte så mycket mer än rasta hunden och kolla på skidor…men det är ju snart slut och då kommer abstinensen.

 8. Vet du, jag tror att vardagsbloggar som din, är de mest intressanta Få följa en vanlig, men ändå ovanlig, person, dag för dag. Nästan.
  Dina bilder är superba! Wow, vilken fotograf du är! Du har så mycket att tillföra oss tokar som finns ute i bloggvärlden. Kram på dej!

  • Tack för de snälla orden! Jag får ju numera kämpa med mina ord som inte alls vill komma fram ur hjärnans labyrinter som de gjorde förr, själv är du en utmärkt skribent!
   Kram

 9. Vilka bra och kloka svar:-) En grottmänniska är du då inte i mina ögon. Du gillar ju ta kontakter med likasinnade och inte minst med dina tjejer efter flytten till Sundborn.
  Ja, inte vill jag vara utan blogg heller! Den ger så mycket och är en perfekt “ventil” om man vill skingra tankarna eller som många gör skapa vänskaper utan behöva möta personer irl. Blogglandia är fantastisk:-)

  Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt (Blogg-)År. Å du – tusen tack för alla dina fina Skyltsöndagar under 2021.

 10. Känner igen mig i tankarna där. Jag hinner inte med att blogga i lika stor utsträckning som förr, ocj mitt liv är enformigt känns det som. Samtidigt älskar jag att skriva.

 11. Jag håller med dig i dina svar.
  Mest hoppas jag på ett friskare 2022!
  Kramar till dig från oss!

 12. Framgång kan mätas på många olika sätt och varje gång vi klarar av något nytt eller något kämpigt så är det framgångar. Då får vi berömma oss själva och vara lite stolta, även om vi gör det lite i smyg. Jag hoppas att allt du ser fram emot ska bli sant och att vi båda ska orka göra allt det roliga vi vill göra. Jag hoppas även att en av dina utflykter går hit :D Nyårslöften ger inte jag heller men kanske skulle det behövas :D
  Gott nytt år till dig och Daniel <3
  Kram

 13. Är så förtjust i din kombination med bilder till frågorna. Ger så mycket extra av allt. Och väldigt roligt att läsa dina svar. Är så glad för din blogg och jag är en trogen läsare och vän.
  Och visst hoppas vi på att 2022 ska ge oss lite mindre begränsningar.
  Vad gäller nyårslöfte trpr jag att jag gav något i 15 -årsåldern. Alltså länge sen. Men att göra det bästa av varje dag efter de förutsättningarna jag har det gör jag ändå. Livet är för kort för annat.
  Önskar dig nu ett gott slut och ett Gott Nytt År.
  Många tankar och en varm kram

  • Tack för dina snälla ord. Du är en inspirationskälla för mig. Alltid pigg och på G och hittar på en massa kul. Försöker suga upp lite av din energi…ler
   Kram

 14. Fortsätt att vara glupsk på god mat! Fortsätt att blogga du berikar våra liv både med text och fina bilder ? Jag är glad för din skull att du kommit närmre din familj så att ni lättare kan umgås. Gott Nytt finaste Paula!

 15. sluta inte blogga och fotografera. det är så trevligt att läsa din blogg. det blir nya tag under det kommande året. Gott Nytt År!

  • Tack för de snälla orden, visst ska jag blogga vidare, jag kan ju inte vara ute med jycken hela dygnet, ler! Gott Nytt År

 16. Vilka braiga svar på förra årets sista fem fredagsfrågor!
  Visst är det så att inspirationen för att blogga går upp och ned, men alla finingar som tittar in och lämnar härliga kommentarer gör att det alltid känns givande i alla fall.
  Ha en skön start på det sprillans nya året!

 17. Gott nytt år bästa Paula!
  Kram

 18. God fortsättning, jag tyckte om dina svar på veckans frågor.

 19. Som alltid väldigt bra svar på fem frågorna. Håller med övriga om att din blogg behövs, roligt att läsa dina inlägg och se fotona. God fortsättning på nya blogg-året!

 20. Svar: Kolla här som svar till din fråga om “before” och “until”. Bra förklaring tyckte maken och jag;-)
  https://www.myenglishteacher.eu/blog/difference-between-before-and-until/

  PS. Jag reagerade aldrig på ordvalet där. Tolkade texten som att leksaken inte fick förstöras tills på Julafton, men sedan var det fritt fram att tugga på den. Before tyckte jag lät “onaturligt” på något sätt;-) DS.

 21. Älskar att läsa din blogg:)

 22. Kina Hellquist

  Fina bilder som vanligt. Jag tror inte att du behöver slipas och förfinas, utan att du duger precis som du är! Tycker att du verkar vara en sån där härlig människa, som man bara skulle vilja känna “på riktigt”! God fortsättning och kram från mig!

 23. Pingback: Fem en fredag v. 1: Ljudspår - elisamatilda.se

Kommentera