Bloggen

Finn lugnet på Lugnet!

Av
den
15 maj 2024

För exakt en vecka sedan hade vi fem grader och iskalla nordanvindar här i Falun!

Vädret till trots knatade jag iväg till Lugnet

Jag hade sett en notis om att Skyttepaviljongen hade premiäröppet på serveringen, och eftersom jag aldrig varit där så måste jag ju åtgärda den bristen.

Snöbrist rådde också, men det finns ju rullskidor!

Nu skymtar jag Skyttepaviljongen, en rätt speciell byggnad, och trots det bistra vädret var det gott om besökare.

Här inne i den mysiga lokalen fanns inte en sittplats att uppbringa och utomhus var det trots skinnfällar att sitta på o-mysigt att fika.

De luttrade försäljarna fick dock frysa häcken av sig vid sina marknadsbord

Det var rätt frestande att inhandla en varm och vacker filt

En klok knalle hade mössan nertryckt över öronen!
Nu ser jag mest fram emot att komma tillbaka lite senare på våren, naturreservatet är 790 hektar stort och innefattar vandringsleder, ridvägar och cykelbanor. En fem-kilometerstur torde jag klara av även om jag insett att det råder en viss höjdskillnad på lederna.
Ja som ni alla vet kom ju värmen och våren lika hastigt och lustigt som vanligt, och vi vinterfrusna människor har all möda att nu försöka anpassa oss från i det närmaste minusgrader till rena sommartemperaturer!
Värre anpassningsproblem har man ju varit med om…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  15 maj 2024

  Mina “hem”trakter allt som oftast. Älskar att läsa och se bilder från ditt Falun.

  • Svara

   Paula

   16 maj 2024

   Roligt att höra att du blir lite nostalgisk när du läser min blogg. Jag tycker ju själv att jag bosatt mig i en väldigt vacker stad värd att visa upp!

 2. Svara

  BP

  15 maj 2024

  Skrattade gott åt ditt “konsekvenstänkande” i sista meningen!
  Älskar din bild med hoppbackarna – Sveriges enda. De är lika maffiga sommar- som vintertid, eller ska jag säga utan och med snö.
  Så skidskyttelandslaget har redan börjat med vinterträningen. Herregud , de har ju knappt varit lediga. Att de bara orkar. Men det är ju likadant för alla atleter om jag tänker efter. Tänk att kroppar klarar mera än vad deras “ägare” tror;-)

  Jag ser fram emot din fem kilometers runda. Du är ju van vid att gå långt. Det klarar du galant:-)

 3. Svara

  Anki

  16 maj 2024

  Snyggt fotat där med hoppbackarna!
  Ett speciellt hus, den där skyttepaviljongen och en loppis är ju aldrig fel. Ett minne dök upp från en annan skyttepaviljong – mitten av 60-talet ute på Östgötaslätten …
  Ser fram emot att få följa med på en runda i reservatet … fem km kan jag nog klara 🙂
  Ser fram emot morgondagen!
  Kram

  • Svara

   paula i pörtet

   16 maj 2024

   Godmorgon, solen skiner och fåglarna kvittrar. Ja nu är jag redo, solhatten är inhandlad! Bett dottern checka att jag vaknat i tid imorgon. Pga vägarbeten kan min buss vara sen så jag får åka tidigare för att inte missa tåget. Ska bli så kul att ses! Kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  16 maj 2024

  Du klarar 5 km! Lätt! Låt det ta tid bara.
  Även här har det varit omställning till sommarvärme. Men en positiv omställning. Det fknns ju skugga! Kram

  • Svara

   Paula

   16 maj 2024

   Solhatt inhandlad, skyddar även nacken, toppen!

 5. Svara

  byblixtra

  16 maj 2024

  Trevligt att få följa med till Lugnets område. Skyttepaviljongen såg mysig ut och trevligt med en liten marknad men mindre trevligt i det kalla vädret. Hoppas att knallarna fick sälja.
  Håller med dig om att vi blev överraskade av sommartemperaturerna och träden satte genast igång och grönska.

 6. Svara

  Anna i Portugal

  17 maj 2024

  Kul att få se Lugnet utan snö, jag ser ju på skidorna och då ser miljön annorlunda ut. Tack för titten

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  19 maj 2024

  Vilken trevlig promenad, trots kyla och vind. Nästa gång blir det säkert en behagligare upplevelse men jag tycker att det verkar som om den här promenaden också gav dig en bra känsla. Vilken mysig servering men om det var fullt den här gången så är det nog en väldigt populär plats. Kanske svårt att få plats över huvud taget. Men jag hoppas du lyckas 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 174
 • 505
 • 1 628 928
 • 5 076
 • 65 458
Sök här