Bloggen

Flera bekymmer..

Av
den
19 mars 2013

pengar

Idag fick Hasse bekräftat att katalysatorn på bilen måste bytas ut för att få den godkänd i besiktningen. Besiktningsmannen hade antytt detta vid tidigare kontroller och nu bekräftades farhågorna av bilmekanikern. Där ryker några tusenlappar..

I posten kom ett kuvert från Landstinget, jippi tänkte jag, nu har jag fått tid för magnetröntgen som utlovat, men icke, det var istället en obehaglig överraskning till, tandisfakturan som jag totalt förträngt! Två och etthalvt tusen kronor, jag tackar, det borde man kunna köpa nya tänder för!

Om man nu hade ens i sin vildaste fantasi drömt om att kunna åka någonstans i sommar så kan vi nog lägga den drömmen på hyllan för gott nu.

Även med Torsten kom ett bakslag idag, det har gått framåt varje dag men idag var han alldeles lös i magen! Jag läste just idag i tidningen att många katter drabbas av salmonella, men Torsten har inte varit ute och jagat fåglar eller annat på hela vintern!
Därmed avskriver jag definitivt den teorin, men konstigt är det då han igår var helt bra i magen.
Det blev lite att ta hand om kan jag säga efter hans toalettbesök, suck! Svansen var kletig av avföring eftersom han inte kan hålla den uppe när han bajsar, men jag fick inte torka av honom, han slog direkt bort min hand med vassa klor, ajaj!
Vi får hjälpas åt ikväll då Hasse kommer hem att kolla hans renlighetsstatus…

totteikorg

I förmiddags när Hasse skulle åka iväg låg Torsten i grannkatternas korg i trapphuset, han passar på att ta för sig 😆 Blinka fick följa med i bilen eftersom jag har bokat tvättstuga idag.

snoflingor

Och det känns faktiskt ganska skönt, att slippa gå ut idag, snön yr omkring o lägger sig ovanpå alla isfläckar så det blir än farligare att gå därute för inte ens broddarna rår på den glatta isen. Visst räcker det nu? 7 kalla grader och blåst, helt klart oskönt!

kopahawaii

Avslutar dagens klagovisa med att visa hur finurligt tanterna köar på Hawaii! Vad tror ni, kunde vi ta efter och ställa ett gäng broddförsedda vinterstövlar på rad när vi köar på banken? :mrgreen:

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve

  19 mars 2013

  Eländes elände med andra ord. Sånt är INTE skoj!
  Hoppas ni ser en bra lösning på allt på strul!

  Torstens mage är ett mysterium. Men det blir nog bra, vi kan ju ha lite konstig mage
  alla ibland. Håller tummarna.
  Ta honom i en handduk och håll medans den ena kollar. Då skadar ni varken er eller Torsten.

  Själv tror jag att jag ska gå och lägga mig. Mår inte bra. Trött, yr, seg, lock för örat som är inne på andra veckan…. jaja…Allt kommer när man passerat 50….
  Kram från en lite låg nabokäring :mrgreen:

 2. Svara

  Astrid

  19 mars 2013

  Det var verkligen ingen kul tisdag för er. Men kan det vara något som han fått i sig ändå som Torsten inte tål. Äter han fortfarande medicin
  Kul foto med kvinnorna och inte så dumt faktiskt

 3. Svara

  Mia

  19 mars 2013

  Men Torsten då!!! Nu hoppas jag att det är en tillfällig svacka, så han blir bättre snart, det gör ju så ont i själen när en familjemedlem inte mår bra!
  Mitt i all oro för honom kommer dessa förbaskade (o)nödiga utgifter också! Fy fasen vad trist 😥
  Åsså skitväder! För det tycker jag verkligen att det är, vi har åtminstone inte fått mer snö, men kallt! Jo, snön kommer säkert också…blir nog förvånad om det INTE skulle bli så…
  Jo, jag åker upp till T..jag tycker det är skönt att komma dit, komma hemifrån. Han får gärna komma hit, men det känns inte så bra, med tanke på att Robert bor här.. Så det här funkar bra! *L*
  Kram på dig!

 4. Svara

  Ninni

  19 mars 2013

  Fy för den lede f.. ska det aldrig ta nån ände för er? Att du förträngt tandisräkningen är inte konstigt. Vem vill minnas en sån??? Och bilen… oj vad jag tycker synd om er!
  Vad gäller Torsten… det kan möjligtvis inte vara att han reagerar på antibiotikan och därför blir lös i magen? Vi människor kan ju göra det så varför inte katter? En tanke bara…
  Jo, nu kan jag hålla med dig om att det räcker med snö. Nu vill vi ha soliga lite varmare dagar så all snö kan tina bort lite lagom sakta så där.
  Vad smart att ställa skorna i kö!!! 😆 Det tycker jag vi kan börja med lite varstans. Mycket skönare att sitta i kö ju!
  Empatikramar i massor!!!

 5. Svara

  Herr Nilssons Fru

  19 mars 2013

  uch o fy vad mycke elände, konstigt nog så kommer skit sällan ensamt. Hoppas Ni får ordning på allt. Torsten, jag har nog missat vad som hänt med honom. Lös mage? de har gannes katt också hon fick antibiotika o de blev tydligen bättre, vanligt att katte fick parasiter tror jag hon sa, jag är så dålig på katter jag. Hoppas Torsten får ordning på sig, sjuka djur är jobbigt de kan ju liksom inte ens säga hur de mår.

  Krami z

 6. Svara

  Ingegerd

  19 mars 2013

  Va jobbiga saker samtidigt! Betr Torstens diarré kan det ju bero på medicinen. Kanske försök med youghurt eller ngt med bra probiotika(?) om han slickar i sig det. Det blev ju en dyr tandräkning, det var väl den speciella sprutan Du fick som saltade den. Vad jag minns hade Du inga hål, eller? Men måste förstås betalas. Kanske det går att få lite uppskov?

 7. Svara

  annette

  19 mars 2013

  Fy sjutton, tar det aldrig slut på eländet, pengar växer ju inte på träden direkt!
  Och Torsten då, kan det vara någon reaktion på medicinen måhända (om Du nu fått i honom den) hoppas verkligen att det är så, smart katt Ni har som tar igen sig i grannkattens lilla pörte;)

  Tänker på Dej och hoppas Ni löser allt och kanske ändå kan hitta ngt billigt att ta Er till i sommar, lite miljöombyte behöver vi alla!

  Varm Kram!
  annette

 8. Svara

  AprilSus

  19 mars 2013

  Alla dessa extra utgifter som har en otrolig förmåga att dyka upp samtidigt dessutom. 👿
  Hoppas Torstens magproblem bara är något tillfälligt och snabbt övergående. Kan tänka mig att han inte uppskattade dina hjälpande händer efter toa besöket. Han är ju en stor kille och kan själv 😉

  Idag har jag verkligen dragit ut på tiden mellan de nödvändiga utgångarna med Nala, men eftrsom hon gillar blåst lika lite som mig, så har hon vett att göra ifrån sig fort som bara den för att få komma in i värmen igen.

  Här har du en sida som du kanske kan ha lite nytta utav när det gäller din mobil och tills du träffar din dotter och får lite hjälp att komma igång med funktionerna. Tur man ha ungar, när det gäller teknikprylar. 🙂

  http://www.htc.com/se/support/howtos.aspx?p_id=399&p_name=htc-sensation

  Min gamla mobil var också en HTC och jag gillade den på alla sätt utom att min modell var så seg när det gäller internet och att skärmen var så liten. Men i övrigt har den fungerat (och gör det än) utan minsta problem.

  Måste säga att de har ett väldigt smart och vilosamt kösystem på Hawaii. 😆
  Många kramar från mig!<3

 9. Svara

  Nette Cecilia

  20 mars 2013

  Den köbilden var bra (fniss) inte kul med extra utgifter min man har just lagt 500 e på sin bil för att värmen inte fungerar och nu ytterligare en gång till som vi inte fått faktura på och värmen fungerar inte ännu , suck . Hoppas på bättre tider ,kram Nette

 10. Svara

  Malin

  20 mars 2013

  Åhh det är så trist när utgifterna hopar sig så där. Å det finns inga tristare utgifter än tandläkare och bilrep!

  Vi har oxå haft det skralt, dotterns rum blev inte billigt men det var ju frivilligt, inget måste, så man får skylla sig själv. Typiskt nog gick sonens dator sönder igen.

  Jag tänkte på Torstens mage, kan det vara medicineringen som tär på magen? Vet hur känslig vissa är mot penicilliner tex.

  Vet du Paula jag kände precis likadant som dig när jag fick smartphonen. Jag kan nu de mest basala och den enda appen jag använder är Facebook. Tyvärr är nog inte jag den bäste att vända sig till med support av mobiler. Jag vill helst aldrig ens byta mobil om jag har en som jag lärt mig och som fungerar.

  Kram på dig, snart vänder det!

 11. Svara

  Kicki

  20 mars 2013

  Men jag förstår inte att så många “olyckor” alltid kommer till er samtidigt. Fy attan, jag känner verkligen med er. Hör av dig om ni behöver låna pengar. Vi ställer gärna upp.
  Kanske Torsten åt för mycket mat på en gång efter sin tidigare svält, så det blev för mycket för magen att ta hand om. Hoppas att han är bättre igen.
  Skorna på rad lockade i.a.f. till skratt i allt elände 😉
  Kramen

 12. Svara

  Christina

  20 mars 2013

  Visst är det konstigt att allt ska komma på en gång när det gäller oväntade utgifter?
  Jag vill inte tänka på alla tusenlappar vi lagt på våra bilar bara detta året.Mycket som gått sönder och nu var ju Ari tvungen att punga ut med 3000:- i självrisk.
  Kanske är det medicinen som ställer till det med Torstens mage? 🙄

 13. Svara

  soffie

  20 mars 2013

  hihi vilken bild men usch vilken otur ni har nu med räkningarna ,inte kul alls, Å fina Torsten då hoppas nu han blir bättre i magen. där ligger han gott 🙂 kramen

 14. Svara

  catja

  23 mars 2013

  Haha vad kul bild med skorna. I brist på nummerlappar funkar det ju alldeles utmärkt!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 122
 • 440
 • 1 627 991
 • 5 074
 • 65 433
Sök här