Bloggen

Flytetyg av alla de slag

Av
den
15 maj 2023

Som jag skrev förut så har inte båtarna på marinan ännu lämnat torra land, men i helgen syntes ändå lite liv på sjön.
Här har jag samlat de flytetyg jag såg:

Nyskurade däck på Slussbruden, jag såg personalen gno, nu ligger den vid sommarkajen redo för sommarens kryssningar

En besökare vid gästbryggan

-“Var är brudarna?”

-“Där borta!”

Den här flotten rör sig i maklig takt, ingen risk för sjösjuka

Annat var det här, fotografen hann knappt trycka på avlösaren

Jag har aldrig paddlat kanot, och tur är nog det, mitt balanssinne är skralt, en roddbåt känns säkrare

En SUP-bräda kanske, inte så bevandrad i nyare sorters flytetyg

Kanske ligger fiskespön i vattnet, annars guppar de mest för ros skull och bättrar på solbrännan

Åter vid husbåtarna, fast nu fotade jag faktiskt killarna som står o fiskar från den lilla motorbåten

Och här har jag fotat gummiflotten

En “ny” husbåt har tillkommit, fejas för fullt!
Ja, det blev en hel del olika flytetyg redan nu så här tidigt på säsongen.
Det är ju så mysigt att gå ner till sjön, det finns alltid nåt att vila ögonen på, det finns gott om bänkar längs gångvägarna att sätta ner rumpan på, men ännu har jag inte lyckats få plats vid vindskyddet längst ut på udden med en mysig grillplats och utsikt. Det är helt enkelt många fler än jag som upptäckt den pärlan.
Nu höll jag på att glömma, ett foto-objekt som jag tog många kort på när jag passerade

Svanarna flyter ju faktiskt också, så de passar väl under rubriken?
De simmade en bit ut och när jag fotat klart gick jag vidare men vände så småningom och fann dem på exakt samma ställe!

Nu började jag ana ugglor i mossen, så jag tog kameran och zoomade ännu mer…. inte konstigt att de aldrig närmade sig varandra, där guppar de på samma ställe dag ut och dag in, låtsas-svanarna!
Grundlurad blev jag, har ju gått här så många gånger tidigare men svanarna har man nog lagt ut nyligen. Kanske är det bostadsrättsföreningen som valt att pryda strandvattnet, kanske håller de måsar och andra skräniga fåglar på avstånd, vad vet jag.
Men nog kände jag mig lite lagom fånig när jag upptäckte mitt misstag!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  15 maj 2023

  Åh, dessa flytetyg är så kul att se och stort variation. Ja, vad gäller “villorna” tycker jag de är helt onödiga. Fula i min smak också. Varför inte en riktigt husbåt om en nu ska bo på sjön.
  Känner ju igen mig vad gäller flytetygen men slipper de “fula” vattenvillorna. De får inte ligga vid vår kaj eftersom de måste vara flyttbara för egen motor.
  Fint med svanarna och där är det nog snart dags för ungarna att titta fram-
  Tack för en härlig runda. Passade mig perfekt.
  Jättefina bilder!
  Kram

  • Svara

   Paula

   18 maj 2023

   Nu förstår jag dig bättre när du sitter och njuter på din balkong och ser allt båtliv passera revy. Jag dras som en magnet ner till sjön och kan traska där hur länge som helst, det finns alltid något att titta på. Önskar dig en skön och mysig helg, hoppas läkningen fortskrider bra, kram från pörtet

 2. Svara

  Karin

  15 maj 2023

  Det var en rejäl kavalkad med olika flytetyg, alltid lika skoj att se dina bilder.
  Hoppas inte de fejkade svanarna skrämmer bort riktiga svanarna, men de fejkade var också jättefina.
  Kram från mig

  • Svara

   Paula

   18 maj 2023

   Man ser sällan svanar i sjön, bara tidigt på våren då de mellanlandar. Därför tyckte jag det var så skoj när jag hittade dessa, innan jag begrep att det var fejk! Trevlig helg

 3. Svara

  KajsaLisa

  15 maj 2023

  Ha ha vilket kryssningsfartyg, har dom taxfree. 🙂

  • Svara

   Paula

   16 maj 2023

   Jamen självklart finns taxfree när man åker på kryssning på Dalarnas näststörsta sjö Runn! Eller? Har ju inte testat…men det ska bli i sommar

 4. Svara

  Äventyret Framtiden

  15 maj 2023

  Den där typen av flotte finns även på Åland, men då med hus på..husbåtar kallade. Så många flytetyg du fick till av olika slag. Kul att se mångfalden! Roliga gubbar och gummor får du till också ;).
  Det börjar verkligen se ut som sommar även hos dig. Så snabbt det går mitt i allt.
  Kram från gränden!

  • Svara

   Paula

   18 maj 2023

   Jag såg någon som alltid satte in ett hjärta mitt i nyllet på ett litet barn när denna var med på bild. Vet ju att det är känsligt inte bara med barn men även vuxna kan ta illa upp om de nu skulle råka se sig själv i min blogg, hihi
   Då kom jag på att jag nog också kunde fixa en maskering i mitt bildredigeringsprogram o där hittade jag ett par söta damer som kunde passa. Värre blir det när jag ska kamouflera karlar, såg inga färdiga mansansikten i min bildbank. Men allt går ju att fixa. Vi fick vår dipp i temperaturen men nu kravlar sig kvicksilvret åter upp nära tjugo, alldeles lagom om man vill vara lite aktiv också. Kram från pörtet

 5. Svara

  BP

  15 maj 2023

  Det tog mig ett tag att fatta att det var plastsvanar som guppar där på vattnet. Det har jag aldrig sett förut. Nu tycker jag att detektiven i dig ska ta reda på vad plastsvanerna är till för. De ser ju otroligt naturtrogna ut.
  Sedan är jag väldigt impad över aktiviteterna på “din” sjö. Tyvärr har ju vår vän Ditte bloggpaus, för det skulle var verkligen intressant att veta om sjölivet här har kommit lika långt som hos dig. Tror nästan inte det. För bikini-väder var det då verkligen inte här. Förresten – snyggt jobbat med att blurra ansiktena på personerna. Riktigt proffsigt gjort av dig.

  Killen som puttrar förbi med sitt “däck” och sin utbordare är min favo. Så himla coolt. En sådan farkost har jag aldrig sett förut – inte ute på vattnet i alla fall.

  Ett härligt inlägg! Tusen tack för det. Har en känsla av att du kommer ÄLSKA sommaren i och kring ditt nya boende:-)

  • Svara

   Paula

   17 maj 2023

   Jag försöker peppa Ditte, men det känns inte heller rätt, hon vet hur hon känner och vi kan bara beklaga så länge hon saknar inspirationen. Vet du, jag som alltid sökt lugnet och stillheten njuter nu av att stå på balkongen o kolla på gatulivet! Det händer något hela tiden! Och jag tycker det är kul! Väldigt otippat måste jag säga, men kanske hade jag helt enkelt tröttnat på åkrar,ängar och skog.

 6. Svara

  Mia

  16 maj 2023

  Va?? Fejksvanar?? 🙂 Ja, jag säger då det…. men dom är ju fina dom också. 🙂
  Det var värst så många olika sorters flytetyg det finns och du hittade visst alla! Husbåtarna är jag nyfiken på
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   18 maj 2023

   Vi hade faktiskt en fejksvan som simmade i sundbornsån också, men den var gammal och nött och såg långt från verklig ut. Kan tro att övriga där vid stranden hade kul åt mig som exalterat fotade de i mina ögon vackra fåglarna…
   Kramen

 7. Svara

  Anna-Lena

  16 maj 2023

  SUP… nej, den skulle jag knte vågat mej upp på. Balansen..Hu!
  Men så taskigt att lägga ut låtsassvanar. Blev riktigt arg å dina vägnar.
  På riktigt ska de va! Kram//Anna-Lena

 8. Svara

  Anna i Portugal

  16 maj 2023

  Tack för alla flytetyg. Ja det är en SUP bräda, du hänger ju med ju! Svanarna är verkligen flytetyg, särskilt när de inte är riktiga 🙂

 9. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  16 maj 2023

  Härligt att se lite vatten, det gör att det känns ännu mer som sommar. Fast man undrar ju vart våren tog vägen? Men den kanske kommer nu…
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   18 maj 2023

   Hur långt har ni till havet, ni som bor på Öjn? alla bor förstås inte vid stranden även om det är lätt som turist att inbilla sig det…
   Jag är så glad över sjön som ligger här nära, dras dit som till en magnet, vackert och alltid något att titta på! Kram från pörtet

 10. Svara

  Agneta

  16 maj 2023

  Har hört att Fejksvanar håller Kanadagässen borta så man slipper en massa skit på stranden.
  Bra om det funkar?

  • Svara

   Paula

   18 maj 2023

   Säger du det? Jag har ju sett att man har fejkade hökar som flyger i luften och man sätter ut fejkade ormar för att gässen ska bli rädda och inte gå iland eller sätta sig på bryggor, så sätten är nog många. Hur väl de fungerar vet jag inte. Men de skadar ju inte heller och det är ju bra!

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  16 maj 2023

  Hahaha, du är inte ensam om att tycka att svanarna ser levande ut. Och då granskade jag dem ganska noga och konstaterade att du lyckades mycket bättre med att få dina svanar skarpa på bild än jag gjorde igår 😀 Jag blev alltså också grundlurad men det var i alla fall ingen som såg mig. Kul att se alla flytetyg. I lugnt väder skulle jag gärna hänga med på flotten och några av de andra båtarna men vattenskoter är inget för mig. Jag vill inte ens köra vanlig skoter på snö.
  Kram

 12. Svara

  Minton

  16 maj 2023

  Du har hittat mång olika flytetyg. Jag gifte mej på en flotte för många år sedan. Det var i närheten av Torsby i Värmland. Numera är jag skild och tycker det är skönt.
  Kramar fån oss

  • Svara

   Paula

   18 maj 2023

   Men så spännande ! Vi funderade att åka flotte på Dalälven för många år sedan men avstod pga att vi då hade två hundar som vi inte trodde skulle uppskatta att sitta där o skvalpa dagarna i ända i en långsam takt….
   Men att vigas på en flotte låter väldigt fint och romantiskt. Och allt har sin tid, förhoppningsvis var ni lyckliga tillsammans en tid i alla fall. Kram och nospuss till Minton

 13. Svara

  Anna-Lena

  16 maj 2023

  Inte heller jag såg först att det var konstgjorda svanar på bilderna. Men så tyckte jag att jag såg några bokstäver fram på en av dem, och då föll poletten ner. Ingels väg, den finns ju på Kvarnberget i Falun.
  För övrigt verkar det vara fullt båtliv på Runn redan. Men knappast varmt i vattnet. Jag skulle då inte våga att stå på en SUP-bräda,

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 101
 • 497
 • 1 652 523
 • 5 119
 • 66 012
Sök här