Följetongen fönsterputs..

Jag brukar skryta med att jag inte är särskilt väderkänslig…
Oavsett regn eller rusk, sol eller blåst så knallar jag på…
Är det åldern tro, eller är det som jag tycker, att det blivit mer extremt väder?
Hur som helst har maj hittills regnat/snöat bort, och mitt goda humör med det…

Fönsterputsarattiraljerna har stått framme nu i flera dagar eftersom väderprognoserna envist hävdat att det inte ska regna en endaste millimeter

0513a

Varför ser då himlen ut så här?

För att komma nån vart så putsade jag till slut insidan i allafall, mellan fönstren törs jag inte ge mig på, fönstren är inte i bästa skick och i värsta fall står jag där med tomma fönsterlister och rutorna i backen!

0513g

Men idag, halleluja, sken solen på förmiddagen, och jag skred till verket!
Nu ska dom inte putsas på ett bra tag..

0513b

En annan konstig sak är att jag är mycket ståndaktig av mig, om jag bestämt att jag ska gå en morgonpromenad uppför backen varje dag så gör jag det….varje måndag…
När veckan lider mot sitt slut konstaterar jag varje vecka att jag traskat hela vägen bara en enda morgon…
Fy Paula, skärpning!

Idag när solen sken såg jag hur fint det grönskade bland träden..och jag gick hela vägen..

0513d

..fast som synes har inte alla träd vaknat än!

0513c

Det gamla spökträdet lever i högsta välförmåga, se bara hur väl skägglaven samsas med nya gröna knoppar!

Imorgon har jag bott i nya pörtet i två månader..
Tiden har gått både fort och långsamt…
Många är tårarna jag fällt, men de börjar sina nu..
Livet känns absolut lättare och jag och djuren har funnit vår egna rytm i tillvaron..

citat2

Här ältas ingenting, det ligger inte för mig, men man måste bearbeta saker som hänt i livet, ibland finner man svar, ibland inte.

visdom12

..och när det inte går som planerat så får det duga ändå!

0

17 Comments:

 1. Vad energisk du är? :thumbsup: an
  Skönt när solen lyser och det är varmt på promenaden. Fönsterputsningen slipper jag på ett tag eftersom det var nyputsat när jag flyttade in.
  Det brukar inte alltid gå efter planerna för mig heller, så då får jag göra om dom.
  Ja tiden rinner iväg. En dryg månad till missommar och sen blir det mörkare igen. :tunga:
  Kram och ha det så gott! :) att

 2. Det är då reda med dig! Jag har bara snuddat vid tanken på att putsa fönster än. Har full schå att kratta… tar lite dåligt då det blir ett evigt vilande… skruttkärring är vad jag är det.
  Det är bra att du bearbetar det som hänt och jag tror inte du kommer att älta det heller men bearbetningen och sorgearbetet måste ha sin tid den med.
  Kramen.

 3. Jag har då bara tagit köksfönstret än….tittar på de andra och tänker att “i morron”…eller en annan dag…
  Sen vet jag inte när en annan dag infaller…just idag är det inte. Igår var det MR för Johan idag kom kallelse till NUS nästa fredag…vi mår inte så bra, så jag vet inte hur det blir med bloggen ett par dagar framåt. Kram fina du :love: :love:

 4. Skönt att det lättat lite för dig nu! Ordspråket på din nästsista bild är väldigt klokt och tänkvärt. Men visst måste man bearbeta saker som händer för att kunna gå vidare.

  Jag håller också med dig om att vädret är konstigt, det är som för mycket åt alla håll, olika rekord som slås hit och dit. Jag tror tyvärr att det är växthuseffekt och klimatförändringar som vi ser resultatet av.

  Vi kom lite av oss med fönsterpustningen, tog de flesta Valborgshelgen, men vi har flera fönster kvar. Men dem finns nog kvar när energin hälsar på.

  Kramar

 5. Här har vi haft den första regnfria dagen på evigheter och till helgen får vi sol och 20 gr.Om de inte hinner ändra sig förstås :twisted:
  Min fönsterputstvätt som jag fick i julklapp är jag helt frälst vid.Putsningen går på ett kick.
  Vad skönt att du börjar få en lite lättare tillvaro.Om två månader så är det säkert ännu lättare.
  Ha en bra kväll!

 6. Härliga tider väntas, putsade fönster och våren är här! Men visst akta Dig för dåliga fönsterlister. Man mår ju så mycket bättre att hålla fast vid sina rutiner, inte minst vill hunden ha det så. Ääven skönt att vi har hundar som nöjer sig med en snabbkiss då vädret är bedrövligt. Kram!

 7. Även jag inväntar väder förbättring för att kunna fortsätta operation fönsterputsning, Endast ett fönster hann bli avklarat innan det ostadiga vädret tog över. :thumbsdown:

  Livet är för kort för att man ska lägga ner en massa tid på att älta det som varit. Även oönskade förändringar kan visa sig vara av godo med tiden. Skönt att du trivs i ditt nya lilla pörte tillsammans med dina trogna 4fotingar.

  KramKram! :love:

 8. Fina Paula ?
  men vad lite vår/sommar ni har hos Er, ser inte mycket grönt eller blommigt på dina bilder, klart du bor långt upp, så man ser skillnaden mot här, men snart får du nog både bättre väder och lite grönska. Både ute, inne och i sinnet. Skönt du trivs bra i nya lägenheten, hemmet är ju ens borg :coffee:

  Kramiz bästaste Du, vet idag får jag ner folk från Gnällbältet till oss, inte så långt från dig de kommer från, ca 10 mil :) första gången de kommer till nya hemmet här.

  Go helg!!!

 9. Men då, varför blev mitt hjärta ett frågetecken :(

 10. Rena fönster är förstås härligt men att blunda för ski-ten är också skönt! Jag är djupt imponerad av både dina promenader och din inställning till livet….starkt! Tårar i strida strömmar och bearbetning är ett måste men när man sen,i framtiden, tittar i backspegeln finns det (nästan) alltid en röd tråd som visar att det som hände också var ett måste.Hoppas du förstår vad jag menar,kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! :love:

 11. Brorsan kom över och demonstrerade den elektriska fönsterputsaren han köpt, så nu är alla fönster tvättade på utsidan. Insidan tar jag någon dag när energin har runnit till. Gillar det sista stycket i din blogg. I backspegeln ser man att det mesta har varit OK och haft en mening.

 12. God morgon Paula!
  Med den inställningen, till vad som händer och sker, blir det lite lättare att ta livet som det kommer!
  Fast du behövde väl inte påminna om fönsterputsning… :) nu blir jag väl tvungen att ta tag i det…
  Härliga väderbilder du bjuder på!
  Trevlig helg och kram!

 13. Rena fönster är underbart. Själv får jag bara mina tvättade en gång om året :-( , men de är inte så förskräckligt smutsiga. Vårt hus är en bit från vägen, så de blir inte så smutsiga.

  Det är viktigt att älta ett tag, för det är ett sätt att bearbeta, vilket är viktigt. Tiden går verkligen fort och skönt att det känns lite lättare nu.

 14. Äntligen verkar det bli lite varmare! Jag har inte några ambitioner att putsa några fönster alls. Vi har haft en som putsar fönstren åt oss varje höst o vår flera år nu, eftersom jag inte orkat själv. Men nu skulle jag nog klara av dom flesta fönstren, men vi har rätt så många och dom stora altanfönstren klarar jag inte. Så det blir väl att vi får leja i år också. Annars känns det så bra att kunna klara sej själv.
  Du är så duktig som har kommit på fötter och har fått det så bra där i ditt nya Pörte. Du har kämpat väl!
  Ha nu en förhoppningsvis skön helg! KRAM!

 15. Fönstertvätt borde jag ta itu med, men ischasen saboterar :(

 16. Vad härligt med nyputsade fönster! :thumbsup:
  Jag håller med dig, man kan inte älta, vrida och vända på allt….. saker händer.
  Viktigast är att se till att må bra! :party:
  Kämpa på uppför backen, jag hejar på dig!
  Du får väl sätta upp små mål….. :idea: två dagar i veckan och öka
  på med tiden.
  Ha nu en fin helg! Kram :party:

Kommentera