Bloggen

Före—-och efter —

Av
den
30 juli 2018

Vi har några vattenhål att välja på i värmen och torkan

Ute på udden som ligger nära är det alltid skuggigt och skönt

Blinka njuter när det kommer små vindpustar som får öronen att fladdra..

“Har du fotat klart snart, annars börjar jag ta betalt”!

Blåbärsriset har börjat skifta färg, i rött…det finns bär men torkan gör att man får mycket skräp med sig hem, så jag har ledsnat och plockar inte längre..

Man kanske ska börja plocka bomull istället??
Visst ser de nästan ut som bomullstussar, de torra tistelblommorna!

Vilket fluff!

Nätkompisen Mia sa till mig, det var väl kring midsommar, att när rallarrosen blommar längst ut i toppen så är sommaren på upphällning!

I så fall är det nog riktigt illa ställt nu..

Vi lyckades pricka in vår promenad mitt under en rejäl regnskur, och det var så himla skönt och uppfriskande. Lite musik så hade jag nog dansat i regnet!
Nu luktade det plötsligt blöt hund här hemma..

Bildbevis på störtskuren som kom

Genast kändes luften friskare och lättare att andas, så vi tog en längre promenad under eftermiddagen. Och titta som det grönskar!

Men sjön är snart helt igenvuxen!

Anden i flaskan, nä anden i motljus förstås, får avsluta dagens bildsvit.

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  BP

  30 juli 2018

  Helt underbara bilder! När du skrev att du hade några vattenhål att välja på trodde jag ju att du skulle visa upp Pizzerian och kiosken som du nämnde i en kommentar till mig;-) Men vattenhålen du visade är nog betydligt finare.

  Så ni fick ytterligare en dos med regn. Inte en droppe här idag. Så grönt är det inte här, åtminstone inte när man tittar på gräsmattorna.

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  30 juli 2018

  trollen kanske sover där, mjukt

 3. Svara

  Lillian Flaskerud

  30 juli 2018

  Her kom det også litt regn, er det ikke skjønt etterpå? Så frisk luft og ikke på langtnær så varmt lenger. Nå kan man faktisk gå tur uten å bli både sliten og svett fra topp til tå. Tror det blir en herlig tid framover med noen regnskurer i ny og ne.

 4. Svara

  Ditte

  30 juli 2018

  Jättefina bilder! Och så roligt att se blinka olika “poser”. Så fin!
  Vilken stor skillnad! Och fint med ett uppfriskande regn. rEgnet var också till bar hjälp till att dämpa bränderna.Inte en droppe regn i Stockholm men däremot regnade det rejält både igår och idag ute på Ekerö, ett par mil ävster om Stockholm, där jag tillbringar det senaste dygnet.
  Kram!

 5. Svara

  Karin Eklund

  31 juli 2018

  Tack Paula för en fin promenad i skog och mark. Härliga bilder och en ljuvlig liten Blinka. Bilden på huset som speglar sig är väldigt speciell. Jag undrade först hur du hade burit dig åt men insåg att det var vattenpussar som gjorde fenomenet.
  Den här sommaren går till historien på många sätt. Få se om nästa blir likadan? Ifjol var sommaren här totalt annorlunda, nu är allt bara torrt, kvavt och tropiskt varmt. över trettio hela dagen igår.
  Ha det fint bland rallarrosor och allt annat fagert!

 6. Svara

  "LillaSyster

  31 juli 2018

  Lilla Blinka helt genomblöt. Vi fick också regn igår 29mm två dagar i rad. Idag måste stegen fram , bara måste rensa hängrännorna igen nu när skyfallen slagit av mossan som var på takpannorna och allt detta björkfrö som täpper till. Inget jag ser fram emot, men bara att göra. Ha en bra tisdag!

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  31 juli 2018

  Bilderna visar jättefina vyer, och en väldigt söt Blinka, både före och efter regnet. Men lite grönare blev det nog efter då allt damm hade sköljts bort.
  Du hade väl kunnat sjunga lite själv till din dans 😀
  Inte gör det mig något om sommaren är på upphällning. Det vore väldigt skönt med höst. Svalt och lätt att andas och massor av höstfärger 😀
  Kram

 8. Svara

  Mia

  31 juli 2018

  Fantastiska bilder igen från dig…. Vi har fått regn i omgångar nu och man vill liksom inte att det ska sluta, det är som om kroppen bara vill ha mer!! 🙂 Naturen vill definitivt ha mer av det blöta….man ser hur allting njuter och suger åt sig. Det här med bären är ju för tråkigt, vi har inte kollat hur det ser ut här, man har inte orkat i värmen tyvärr. Men nu när det regnat så kanske, kanske det finns hopp. Kram på’re

 9. Svara

  Ama de casa

  31 juli 2018

  Skönt med störtskurar – i alla fall vid vissa tillfällen 🙂

  Haha! Samma tanke här. Jag minns somrarna i sommarstugan utanför Byske. När rallarrosen började blomma över så var det inte så roligt – då var sommarlovet snart slut…

  Underbara bilder!

 10. Svara

  Anni

  1 augusti 2018

  Ljuvliga foton från promenaden, ja bortsett från det torra blåbärsriset. Så skönt med lite regn, jag förstår att du velat dansa – det skulle jag gjort!

 11. Svara

  Ninni

  2 augusti 2018

  Ja visst är det underbart att vi fått regn. Här har kommit sammanlagt över 100 mm sen i söndags. Så otroligt skönt! Men värmen finns kvar och nu blev det rätt hög luftfuktighet också. Tvätten tar ett par dagar på sig att torka i tvättstugan i källaren. Handduken jag använder på morgonen är fortfarande blöt på kvällen. Helt otroligt. Såg dock på väderleksrapporten att nu är det snart kallare ute igen. Säkert kommer det att kännas lite kallt om termometern inte går över 20º men va sjutton, då är det bara att dra på sig en kofta. Jag längtar efter lite klar och andningsbar luft även på dagtid så jag ska inte klaga när det blir lite svalare.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 580
 • 681
 • 1 603 720
 • 5 032
 • 64 894
Sök här