Bloggen

Frustrerande oföretagsamhet

Av
den
11 augusti 2014

citat2

Det här citatet kan man ju le åt, men min verklighet är inte lika roande…
Någon verkar ha tryckt på paus-knappen och livets gilla gång har nästan stannat av…
Det lilla som händer gör det oändligt långsamt och mödosamt, hela mitt medvetande är inställt på ett datum, det datum då jag hoppas bli befriad från mitt ok dvs. ortosen och jag kan börja leva mitt vanliga liv igen!

Som det är nu törs jag till exempel inte ge mig iväg på några skogspromenader, jag har sämre balans än vanligt och det vill inte säga lite… :oj: så fort jag rör hastigt på huvudet så snurrar det i skallen.

0810a

“Nöden är uppfinningarnas moder” var det någon som sa.. :thumbsup: ,snabbt fylldes yoghurthinken med goda bär som intogs med en skvätt mjölk till efterrätt 😉

0810b

En endaste god blodriska följde också med hem..

0810d

Jag har sett de första höstfärgerna skimra i naturen, ber om ursäkt att mina foton för tillfället är suddiga och dåliga. Jag har svårt med avtryckarfingret och kan inte heller sträcka ut armen för att fokusera bilden så det blir inte många kort tagna.. :thumbsdown:

0810g

Inatt och i förmiddags har det regnat rejält, äntligen, och vad passade väl bättre än att jag just idag fick en liten present i postlådan! Tack snälla Lena, den kommer väl till pass!

Undrar hur länge man kan ha onda blåmärken? Bägge mina knän blev ju uppskrapade när jag ramlade, sedan gick de igenom alla regnbågens färgtoner och numera ser man bara en lätt svullnad. Men ömmar gör dom, bara man nuddar vid knäna så smärtar det, trots att det imorgon gått fyra veckor! 😕

Det blev verkligen inget upplyftande inlägg detta, frustrationen pyr under ytan och gör att det blir svårt att hitta de små men ack så viktiga glädjeämnena i vardagen.

Men nu kom jag ju på ett:

simonpajobbdag1den11augusti2014

Barnbarnet Simon har flyttat till Stockholm och skickade idag detta foto från sin första arbetsdag! 😀

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  11 augusti 2014

  Känner verkligen med dig! Så jobbigt du har det. Inte undra på om det pyser över ibland. Du har ändå klarat denna pärs med gott humör och med humor för det mesta. Men ibland måste man få lufta sin frustration också. Om ett par månader är allt bättre.

 2. Svara

  Eva

  11 augusti 2014

  Massor av kramar till dig från mig.

 3. Svara

  Menageriet

  11 augusti 2014

  Det är ju inte dåligt att kunna plocka så mycket hallon med bara en arm! Jag bugar! :hide:
  Hoppas att Du blir av med eländet, så Du kan röra Dig normalt? Det är väl därför som Du har yrsel när Du vrider huvudet, kanske? Det blir väl mycket sitta/ligga och läsa nu, antar jag och då blir det väl konstig ställning för nacken? Du får försöka gymnastisera lite lätt med den.
  Här har det gått regnskurar idag, med sol emellanåt, så hundarna kommer ut. Jag hann faktiskt klippa gräset mellan några! :thumbsup:
  Önskar Simon lycka till med sitt nya jobb!
  Ha det så gott och kram! 🙂

 4. Svara

  Kersti

  11 augusti 2014

  Stackare som har det så eländigt. Jag hoppas verkligen att det blir bra när du blir av med ortosen. Men hallon hittade du i alla fall det kan kanske vara en liten ljusglimt i allt det trista. Håller tummarna för att allt ska bli bättre snart. Kram i massor från ett Stockholm där det också har regnat idag.

 5. Svara

  Ninni

  11 augusti 2014

  Ibland är ju livet bara för j–ligt jobbigt och trist. Och du som brukar vara ute och leta svamp och bär den här tiden får det väl riktigt jobbigt när du inte kan göra det. Men att du är så öm i knäna fortfarande… ska det vara så? Har de kollat upp dina knän ordentligt?
  Tackochlov för lite regn. Vi har fått 7 mm åtminstone och det känns bra. Det har varit så svalt både inne och ute idag så sambon har plockat fram koftan. 😉 En tupplur tog vi oss mitt på dan också och det var så skönt. Men det blev inget vettigt gjort inne trots att temperaturen var skön och det regnade ute. Men jag lagade “riktig mat” idag i alla fall. Kalops. Ett riktigt långkok. Tidigare har det blivit mat som tagit så liten tid som möjligt för det blev så otroligt varmt i köket.
  Kram.

 6. Svara

  Mia

  11 augusti 2014

  Men käraste vännen, det går upp, sen går det ner det här livet…snart är det upp igen ska du se (hoppas jag)
  Rätt som det är, så är den dagen inne när du slipper gisslet! Påhittig är du i alla fall…
  Kram på dig :love: :love:

 7. Svara

  E V A

  12 augusti 2014

  Förstår att du längtar till ditt vanliga liv.
  Och beundrar dig, som alltid, för att du är så positiv ändå, och tar dig fram i det som är ditt nu, och ser såå mååånga små glädjeämnen.
  Jobbigt det där, när det snurrar i huvet vid rörelser.
  Mitt är sånt också numer.

  Kramen Eva

 8. Svara

  Malin

  12 augusti 2014

  Spy ut all skit så känns det lättare sen. Jag förstår att du är frustrerad men snart blir det bättre, jag lovar!
  Men du det där med yrseln låter inge bra, har du pratat med läkaren om det?

  Och visst finns det alltid ngt att glädjas över.

  Kramar

 9. Svara

  Agneta

  12 augusti 2014

  Och det är precis samma här, det har totalt stannat upp, men jag tror du har det lite värre än jag, men det är skit rent ut sagt och jag har också tappat alla företagsamhet – det står och stampar och bara att kliva ur sängen är en jobbig historia. Att skriva på datorn betalar sig dyrt, det gör svinont i min arm efteråt, men nu ska jag ta itu med det här ordentligt, andra läkare, det får kosta möda och allt, men jag måste få veta vad felet egentligen är, vad det är jag slog sönder i armen…..Men vi kommer väl igen, eller hur? Kramar i regnet

 10. Svara

  Raija

  13 augusti 2014

  Alla dagar är inte uppflyftande eller inspirerande och självklart finns svackorna där då och då. Att det ska ta sån tid att läka en kropp och att du fortfarande inte är bra i knäna. Klart man åker ner humörmässigt då. Yrseln låter inte bra och det kanske du bör ta upp med läkaren. Jag har också haft lite yrsel till och från sista tiden och ska kontakta min läkare.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 303
 • 354
 • 1 626 688
 • 5 070
 • 65 365
Sök här