Gems weekly # 22

Tema: ute

Det är nog helt ute att sitta inne och inne att vara ute dessa dagar!

Men nu är jag inte vem som helst, utan en riktig motvallskäring så för tillfället sitter jag helst inomhus o ugglar men ute måste man ändå vara när man har fyrfotingar att rasta.
Candie har blivit dagishund här nu, det är ju på tok för varmt för bilåkande.

Jag går och vallar mina små vita, gärna ute på strövtåg i gröngräset där träden ger lite skugga

Gräset har vuxit så högt att småttingarna inte ser vart vi är på väg, då är det smart att ställa sig på bakbenen och glutta!

Ute såg jag också denna kompis, den ser ganska bedrövlig ut i pälsen, pågår byte till sommarpäls förstår jag och den vackra rödbruna färgen börjar skymta fram.
Den var inte det minsta rädd när jag kom gående med mina jyckar, stod blickstilla och bara tittade på oss. Jag hann både ta fram kameran och fota utan att hundarna fick upp vittring.

När vi kommer hem blir det häng med katterna på ute-platsen som gudskelov är skuggig hela eftermiddagen och kvällen!

Flera bidrag till tema-utmaningen hittar du när du klickar på hjärtat!

0

18 Comments:

 1. Ja, varmt för både människa och djur nu…och naturen!!! Undrar om den där rågeten är dräktig också…stackars liten, så varmt!!
  Kram på’re

 2. Inte lätt att vara hund i den här värmen, fina bilder.

 3. Fina foton från en härligt grönskande natur. Känner igen det där med att ligga i skuggan, ska erkänna att även jag som älskar sol och värme har fått hålla mig i skuggan. Idag var det lite svalare ute så att man kunde ställa hängmattan till hälften i solen. Där låg vi bra Elvis och jag, nu stannade han inte så länge utan valde att ligga under bordet. Ha det gott med alla dina fina pälsälsklingar =) Kram Skönt för lilla C att få vara på dagis istället för att sitta i en het bil fram och tillbaka om dagarna.

 4. Härligt uteliv trots värmen. Det är tur att det finns skugga. Det finns inte mycket som är finare än djur som är kompisar och kan sova tillsammans. Dina katter och Blinka är så söta.
  Vi får alla försöka stå ut med värmeböljan ett tag till. Inte mycket att göra åt det men jag önskar att naturen kunde få en skvätt vatten.

 5. Alltså det första jag tänkte på när jag läste ditt klockrena inlägget till temat var att hundarna inte kunde se vart de var på väg på grund av det höga gräset. Ja alltså, det var ju inte lättare för Blinka & Co. att se över alla snöhögar heller;-) De är nog luttrade. Bara att byta färg liksom från vitt till grönt;-)
  Härliga gröna och somriga bilder. Bilden på rådjuret(?) är ju jättefint och fotona på de utslagna hundarna och katten är nog signifikativa för många människor i Sverige just nu…

 6. Vackra utebilder! Vilken grönska! Och jag fastnade extar för sista bilden med katt&hund. Så mysigt. Varmt är det så att var inne kan ju svalka lite men ut vill man ju ändå. Och har man hund/hundar så blir det till att ge sig ut.
  Tack för promenaden. Jättefin tolkning av veckans temaord.
  Kram och natti.

 7. Håller med dig om att det är för varmt ute på dagarna nu. Idag stannade jag inne och städade golv. Endast mattorna fick vara ute, ja och så sambon förstås. :) Så nu har jag rent och fint inne och nu har de lovat åska i södra norrland så då får vi se om vi hör dit den här gången. Vår väderstation säger att det ska bli regn. Inte mig emot. Det är så torrt ute så rejält med regn vore inte helt fel. Men sen får det gärna bli 20 – 22º. Det är lagom för mig. Idag hade vi 30º igen och det blir för varmt för mig. Det går ju knappt att andas.
  Ha en skön helg!
  Kramen.

 8. Gröna sköna bilder och så bra du fick ihop det till temat. Härlig bild på hur Astrid, Blinka och Torsten vilar i skuggan och en fin bild på rågeten – snart blir det kanske kid också att fota :)
  Jag är lika motvallskärring som du och går bara ut om jag måste :)
  Överst på önskelistan står REGN!
  Ha en fin fredag!
  Kram

 9. Det blir mest inomhus här med under dagtid. Enda gången man kan sticka ut näsan är tidigt på morgonen och lite senare på kvällen. Jag är ingen soldyrkare. Naturligtvis ska man göra som smartingarna på ditt sista foto….ligga i skuggan och slappa. Kram

 10. Jo lite regn skulle nog sitta fint, helst om natten då … vi människor har åtminstone inte päls som inte går att ta av!

 11. Visst är det varmt, i överkant. Men bäst att inte klaga. Öresund svalkar fint.

 12. Det jag tänker när jag ser det höga gräset är fästingar. Man får titta igenom pälsen innan man går in efter promenaderna. Jättefina hundar, och mysig bild på katten och hunden som ser ut att njuta.

 13. Violen på Brandholmen

  Visst är det varmt utomhus mitt på dagarna men det är skönt både på morgonen och kvällen. Vilka härliga djurbilder du bjuder på, hundarna är helt underbara och ser ut att gilla utelivet!
  Trevlig helg!

 14. Vilka söta fyrfotingar du har att dela utelivet med!

 15. Så härliga sommarbilder och altanhäng med katterna i skuggan ser ut att vara skönt.

 16. Heisann, takk for at jeg fikk være med på turen ute… Ha fortsatt flotte turer både to og fir-beinte ;:OD)

 17. Det är verkligen varit varmt och jag inte heller kunnat vara ute och promenera som jag brukar, alldeles för varmt för stackars jycken. Det har blivit mycket bad istället men några grader svalare skulle inte skada – och ett rejält regn :-).

Kommentera