GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 1

Av
den
2 januari 2019

Så himla kul att veckoutmaningen fortsätter också i år! Jag tackar Sanna så mycket för allt arbete hon lägger ner, vi är många som uppskattar det!

Tema: tankar

Ja, vad har jag för tankar…så här vid årsskiftet?

Att mina tankar går till mat varenda dag i veckan står utan allt tvivel, så även inför nyårsafton.
Tjocka revben penslades med en blandning av sriracha-sås, som är en starkare och sötare chilisås, olja, soja samt kryddorna ingefära, nejlika och paprikapulver och sen vips in i ugnen, 80 grader i 8 timmar!
Ja det var den dagen , “ler”

Det blev en god nyårsmiddag tillsammans med en rotsaksgratäng.

Tankarna på året som nyss avslutades är att det var som livet självt, både positivt men innehöll också uppförsbackar att stångas med så gott det gick

Tankarna framåt året är ganska luddiga och otydliga, som en dimmig morgon. Men jag ska göra mitt bästa av varje dag jag får.

Och medan livet och tankarna fladdrar hit och dit lika spretiga som jag själv, så kanske kanske det plötsligt visar sig ett tecken i skyn!

Som ni hör har jag lite svårt att fokusera och tänka klart för tillfället.

Vill du titta på flera bidrag och kanske ta del av betydligt klokare tankar, då klickar du på hjärtat!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa von Friesen

  2 januari 2019

  Dina revbensspjäll måste jag testa. Mest använder jag bara senap, ingefära, salt och peppar.

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 januari 2019

  Jag kan inte hålla tankarna borta från mat jag heller när jag ser dina goda revbensspjäll 🙂 Nu äter jag ju inte kött men jag kan alltid marinera något soyabaserat med liknande kryddning. Vilka häftiga bilder, särskilt den dimmiga och den med raketen (kanske?) som far upp i himlen. Lika vackra båda två 😀
  Kram

 3. Svara

  "LillaSyster"

  2 januari 2019

  Så är det ibland, vi får hoppas att det klarnar snart. DU vilka matbilder, nu är jag ju vrålsugen på spjäll ? Eftermiddagskram till dig

 4. Svara

  Mia

  2 januari 2019

  Underbar tolkning, Paula!!! Som av en händelse köpte jag revbensspjäll idag, slänger dom i frysen tills jag får hem den däringa chilisåsen! Kram på’re

 5. Svara

  Violen på Brandholmen

  2 januari 2019

  Fina illustrationer av dina tankar, både när det gäller mat och det “inre tankelivet”! Vi åker väl alla berg- och dalbana under livets gång och får göra det bästa av det.
  Det är länge sedan jag år revbensspjäll men nu MÅSTE jag prova ditt recept!
  Ha det gott och god fortsättning på det nya året!

 6. Svara

  Herr nilssons fru

  2 januari 2019

  Vad fin tolkning och bilder. Tur jag just åt, för trots de blev jag alltid lite sugen på dina revben. Gubben gjorde till jul, de gick som smör i solsken.
  Tankar på färd, tankar på djupet. Ja livet som ligger där framför oss vet vi inte mycket om, oh de som varit har varit. Vi får hoppas att detta året blir en kanonbra år hos dig, jo hos mig också 🙂
  Såg i tidningen att de brann i dina trakter, otäckt.

  Ha en fin afton o god fortsättning

  Kramiz

 7. Svara

  Susjos

  2 januari 2019

  Mums med god mat, din mat såg sagolik god ut!
  Körkort i corn flakes paketen kommer från att man säger om någon som kör väldigt dåligt att ” hen har fått körkortet i ett corn flakes paket”…då det förr kom med en grej flingpaketen!
  Kram och god fortsättning!

 8. Svara

  "LillaSyster"

  2 januari 2019

  Svar :Förvalt. Men det ligger också en stor byggsats som jag köpte på höstrean=)

 9. Svara

  Ditte

  2 januari 2019

  En fantastisk tolkning av årets första tema. Så vackra bilder som illustration till dina tankar. Känner att även mina tankar spretar en del men igår försökte jag samla in dem och lyckades för ett tag.
  Dina revbensspjäll såg så goda ut. Stort tack för det receptet. Ska helt klart testas.
  Och tankar på god mat är alltid trevliga.
  Kram!

 10. Svara

  BP

  2 januari 2019

  Fantastiskt fina bilder, speciellt maten och den dimmiga morgonen för att inte tala om det där tecknet som ser ut som en gigantisk byggkran.
  Sriracha har jag aldrig hört talas om. Kan bero på att vi inte har COOP här i Täby. Rotfruktsgratäng älskar jag!
  Nu hoppas jag att dina tankar snart klarnar, och att din hälsa förbättras rejält under 2019. Det håller jag tummarna för.
  God start och god fortsättning alltså;-)

 11. Svara

  Helen

  2 januari 2019

  Revbenspjällen ser verkligen läckre ut, de vill jag testa någon gång. Att tankarna virrar runt förstår jag helt, så är det för mig med :-). Vi får göra det bästa av året som kommer och försöka ta dan som den kommer. Det är nog det bästa man kan göra.

 12. Svara

  Åke

  3 januari 2019

  Ja här blev man sugen på mat ? Våran nyårsaftons suppe bestod av upptinat ris med currysås och dottern ställde en matkasse på bron som innehöll kycklingklubbor, som jag delade med mina fyrbenta vänner, riset fick jag ha för mig själv… drycken bestod av Loka cruch jordgubb som vi skålade till… tala om förkylning eller vad man ska kalla det… och tänker inte ännu på mat, inget smakar… men nyårsaftonens totala matkasse vart 243:- Billig helg om inte annat ? Tankar fick du till bra med passande bilder ? Tankar framåt kan väl vara lite lummigt ja, man vet ju aldrig riktigt vad som väntar runt hörnen… Jag ska själv försöka se tecken i skyn ja ?

 13. Svara

  Anki

  3 januari 2019

  Härlig tolkning och fantastiska bilder!
  Kram

 14. Svara

  Ama de casa

  3 januari 2019

  Dina tankar är i alla fall inte ofokuserade när det kommer till maten – det gäller att tänka till i tid om man ska laga till din nyårsmiddag 🙂

  Hoppas resten av tankarna också klarnar nu när det nya året är här!

  Wow för sista bilden – vad ÄR det för nåt? Ser ut som en raket som ger sig av på äventyr. En sån där som ska ut i rymden, alltså, och inte bara smälla en bit upp.

 15. Svara

  bjorgnin

  3 januari 2019

  Heisann, ser alldeles herlig ut – og enda bedre når jeg leser hvordan du har tilberedt og servert retten. Ønsker deg alt godt i det nye året ;:OD)

 16. Svara

  Geddfish

  3 januari 2019

  Härliga matbilder! Jaa, vad ska jag ha till middag idag?
  Vackra naturbilder om dina tankar. Fint.
  God fortsättning!

 17. Svara

  Anne-Mari

  3 januari 2019

  Nydeleg innlegg både i ord og bilder.
  DEN gode middagen !!!

 18. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  3 januari 2019

  Jättefint inlägg med många tankar och många vackra bilder! Visst går tankarna ofta till mat men jag behöver inte tänka så mycket på att laga till den eftersom Kent gör det för mesta. Det är bara när vi ska ha gäster som jag tänker till :-).
  Ingrid

 19. Svara

  Beppan

  5 januari 2019

  Vi delar de där mattankarna – nödvändigt och så inspirerande.
  Spretar gör det onekligen så här i början av ett nytt år. Vad blev det av det förra och månde bliva av det nya…
  Härliga bilder!

 20. Svara

  MargaretaG

  5 januari 2019

  Dina tankar är fina och maten lockande. Visst är det allt lite dimmigt så här på ett nytt år om man ska försöka tänka framåt – många förhoppningar och annat som vill hinnas med men ett nytt år är ju egentligen inte annorlunda än det förra – men tron kan ju försätta berg.

 21. Svara

  byblixtra

  6 januari 2019

  Jag tycker att du hade bra tankar inför nya året och illustrerade med passande bilder. Toppenbra!

 22. Svara

  kajsalisasblogg

  6 januari 2019

  Ser jättegott ut och vacker himmel.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 497
 • 1 652 583
 • 5 119
 • 66 012
Sök här