GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 12

Av
den
21 mars 2019

Tema : öga

Katter har spännande ögon, Astrids är gula

 

 

och Torstens är gröna.

Observera att de bägge katterna är fotade idag vid samma tidpunkt,  Astrid ligger i fåtöljen under fönstret och har stora något lodräta pupiller medan Torsten som sitter på fönsterbrädan måste skydda sina ögon mer från det starka ljuset och har därför smalare ovala pupiller, typiskt för nattdjur.

 

 

Getter är helt underbara charmiga djur, det vet jag som haft några som husdjur. Men jag har alltid tyckt att de har läskiga ögon, de vågräta pupillerna ger ett märkligt ansiktsuttryck och det är svårt att fånga deras blick. Att pupillerna är vågräta beror på att de då får ett bredare synfält som betande djur behöver för att upptäcka omkringsmygande rovdjur.

 

 

Och så har vi ögon som tittar genom cyklop-ögon för att kunna se under vattnet, något mitt spralliga badälskande barnbarnsbarn demonstrerar!

 

 

 

En allvarsammare flicka på sitt första skolfoto, ögat är själens spegel!

 

Du hittar flera tolkningar av temat om du klickar här

 

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  21 mars 2019

  Så vackra ögon, speciellt de sista 🙂 Kul att få veta om getens öga också, det hade jag inte en aning om!! Kram på’re

 2. Svara

  "LillaSyster"

  21 mars 2019

  Söta Vanessa och bästa katterna =) snyggt tolkat. Ha en bra kväll. Kram

 3. Svara

  BP

  21 mars 2019

  Ja, nu har jag lärt mig tre saker igen. Katternas olika pupiller hade jag ingen aning om. Å inte visste jag att getter har vågräta, läskiga pupiller heller. Dessutom trodde jag i min enfald att alla katter har gröna ögon – oooooops!
  Får väl som ursäkt ange att jag är asfaltbonde, inte har katt och bara sett getter på avstånd i Spanien och Marocko – ingen ögonkontakt direkt där inte alltså;-)

  Å sista bilden är ljuvlig. Vilken vacker flicka. Är det Vanessa även på bilderna med cyklopet?
  Ett toppen bidrag till temat:-)

 4. Svara

  Ditte

  21 mars 2019

  Vilken spännande och intressant tolkning av veckans temaord. Och bilderna är helt superbra. Och precis som BP har jag lärt mig nya saker. Jag har inte ens tänkt på att getter har vågräta pupiller. Inte visst jag heller detta om katternas pupiller. Vanessas ögon är så att man kan “drunkna “i dem. Kan förstå om du gör det. Så vackra!
  Kram!

 5. Svara

  Åke

  22 mars 2019

  Härlig tolkning av ögon! Söta ögonbilder och dom tvåbentas brås väl på någon 😉

 6. Svara

  Anne-Mari

  22 mars 2019

  Wow, så mange flotte auge !!
  Fin tolkning

 7. Svara

  Kicki

  22 mars 2019

  Så söt hon är Vanessa och tänk att hon redan går i skolan.
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  22 mars 2019

  Vilka härliga ögonblicksbilder! 🙂 Ögon kan verkligen se olika ut. Ibland på en och samma person också. En del har ju olika färger på vänster och höger öga. Sen har vi den varianten när man varit hos ögondoktorn och undersökt ena ögat. Anders såg helt galen ut när hans ena pupill var superstor efter ögondropparna och det andra ögat var helt normalt 🙂

 9. Svara

  bjorgnin

  22 mars 2019

  Heisann, ble dvelende med bildet av ditt vakre barnebarn, ei jente med fast blikk!
  Jeg har heller aldri syntes noe om øynene til sauer, men vi er sikkert ikke alene om det! Funksjonelt der det for dem i alle fall….

 10. Svara

  Ninni

  22 mars 2019

  Många fina ögon men barnbarnsbarnet vinner med hästlängder! Vad söt hon är!
  Jag var till mitt barnbarn igår och var barnvakt medan mamman åkte på dansträning några timmar. Det är alltid lika roligt att få leka en stund, prata och läsa för Vilja. Hon längtade efter mormor ringde hon och sa två timmar innan jag ens skulle åka hemifrån. “Du måste komma nu!” var hennes uppmaning. Härligt!
  Kramen.

 11. Svara

  Violen på Brandholmen

  23 mars 2019

  Intressanta ögon och ljuvliga barn! Men jag fastnade för getögat med den vågräta pupillen! Kanske ser den lite läskig ut men jag gillar den ändå!
  Ha det gott!

 12. Svara

  Helen

  23 mars 2019

  Intressant inlägg om ögon och jag föredrar kattögon framför getters ögon, helt klart. Fast allra bäst är barns ögon, de är verkligen själens spegel.

 13. Svara

  byblixtra

  23 mars 2019

  Så fina katter du har och getter är trevliga. Jag skulle gärna ha ett gäng för man har aldrig tråkigt i getters sällskap. 🙂
  Ditt barnbarnsbarn är söt och har fina ögon.

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 mars 2019

  Vilka fina bilder på alla dina ögonstenar (konstigt ord, det ser jag nu när jag skriver det men det är ett riktigt ord). Jag håller med om att getögon är lite läskiga. De ser ut som myntspringor 🙂 Finast är i alla fall ditt barnbarnsbarns ögon 😀
  Kram

 15. Svara

  kajsalisasblogg

  24 mars 2019

  Kul barnbilder. Sen är det kul med katter eftersom man alltid är iaktagen när man fotograferar.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 7
 • 344
 • 1 688 942
 • 4 813
 • 62 151
Sök här