GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 2

Av
den
9 januari 2019

Tema: kristall

Det här var inte lätt!
Eventuella kristallvaser och kristallglas jag haft i min ägo har jag med varm hand överlåtit till min dotter.
Kristallkrona har jag aldrig ägt, även om jag gärna hade gjort det förutsatt att jag haft så högt i tak att jag hade kunnat svinga mig i den!
Kristallsjukan har jag drabbats av en gång, den går på balansnerven i örat och är inte ett dugg kul även om man skulle kunna tro att man blir glad och yr i hatten utan att behöva inta alkohol.

Så vad återstår?
Det kom till mig helt kristall-klart idag när vi gick förmiddagspromenaden…

Jag har ju fullt av is- och snökristaller omkring mig! Miljoners miljoner av dem, de blänker och glänser och glittrar minst lika fint som andra kristaller!

Och så har jag också en och annan kris-tall i min närhet, du vet en sådan man kramar om när man inte mår så bra. Då tar man sig ut i skogen, letar upp ett lämpligt träd, t.ex en tall, och så ger man den en bamsekram och så känns livet genast mycket lättare att leva…

Vill du kika på andra fina kristaller då klickar du på hjärtat!

TAGS

10 januari 2019

20 kommentarer
 1. Svara

  BP

  10 januari 2019

  Då har varken du eller jag några ägodelar i kristall. Bra där;-) Men till skillnad från dig hade jag inga snökristaller att fota heller . Det var igår alltså. Idag hade det nog funkat, men då hade jag dött på kuppen med allt is.;-)

  Bilderna är toppen:-)

  PS. Kris-tall – hahaha! Missförstår mig inte. Vad jag menar är att jag hoppas att det inte är en sådan tall som krisar till det för dig när det är storm, så att du inte kan krama om den längre alltså;-) DS.

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  10 januari 2019

  fin tolkning

 3. Svara

  Anki

  10 januari 2019

  Härligt inlägg och fina bilder till temat! Jag äger inte heller några kristallsaker, förutom några ärvda glas som jag tror är kristallglas …
  Kristallsjuka är inte kul – jag har inte drabbats själv, men minns att en arbetskamrat drabbades en – riktigt läskigt!
  Kram

 4. Svara

  Ama de casa

  10 januari 2019

  Snygg tolkning! Vacker bild på snökristallerna och kris-tallen var ju helt suverän! Ja, själva tolkningen av ordet då – tallen är det allt lite synd om. Gå ut och krama om den igen!
  🙂

 5. Svara

  Mia

  10 januari 2019

  Inomhus finns här ingen kristall men som hos dig får jag se dom ute 🙂 sen har jag en krisbjörk, det funkar kanske lika bra 😉
  Kram på’re

 6. Svara

  "LillaSyster"

  10 januari 2019

  Vilken fin tolkning=)Skogen är bra både till terapi och som inspirationsmkälla. Önskar dig en fin gnistrande vinterdag med ett bra mående. Kram

 7. Svara

  Geddfish

  10 januari 2019

  Här har du snökristaller, det är tjusigt värre! Kram

 8. Svara

  Kicki

  10 januari 2019

  Jag förstår väl att du skulle fixa kristallen ändå.

  Kristall, det har vi gott om. Det var ofta kristallvaser som gavs som hederspriser på travet på 80-talet, så det har blivit några.
  Kram

 9. Svara

  Anni

  10 januari 2019

  Kris-tall, vilken fyndig tolkning! Alla borde ha en kris-tall i sin närhet!
  Maffigt vackra vinterbilder, hos mig är allt grått och isigt.

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 januari 2019

  Jättekul tolkning! Jag skrattar så hela soffan skakar åt kris-tallen 😀 Barn får ju ofta lära sig att de kan krama ett träd om de går vilse i skogen och blir rädda. Men jag har aldrig hört någon kalla träd för kris-tall förut 🙂 Snökristallerna blänker i solen och gör verkligen skäl för den benämningen.
  Jag har under många år samlat ihop till en kristallglassamling men det är inte ofta de används. Jag tycker att de är så fina så de får vara kvar i ett gammalt vitrinskåp ändå. Jag ärvde mina farföräldrars kristallkrona men när vi sålde det hus vi hade då blev den 12-åriga sonen i den nya familjen så förtjust i lampan så den fick vara kvar. Den passade ändå inte in i vårt nya hus, som var en renoverad stuga från 30-talet med små rum och lågt i tak.
  Kram

 11. Svara

  Susjos

  10 januari 2019

  Såna tjusiga iskristaller! Å fiffigt med en kris-tall!
  Hm, jag kom just på att jag har ju kristallglas i skåpet! ( får bli ett bidrag på instagram!) Fick de i gåva när jag jobbat i landstinget i 30 år! detta år blir det 40 år i landstingets tjänst, otroligt va tiden går!

 12. Svara

  Herr nilssons fru

  10 januari 2019

  Snö o iskristaller är de vackraste kristaller, ja oh så kristallklart vatten 🙂
  Kristallsjukan verkar hemsk, kanske slår den olika men vi har en kompis som fick det han var inte sig själv på månader 🙁 balansen är inte att leka med.

  Fina vinterbilder med snö. Skönt att se på bild, skönt att slippa här 🙂

  Kramiz

 13. Svara

  Helen

  10 januari 2019

  Tack för ditt fina inlägg som äntligen gav mig lite inspiration till veckans tema! Snökristaller är nog de allra vackraste kristallerna. När solen lyser på dem så glittrar de värre än smyckena på Nobelfesten. Imorrn ska vi få soligt, då ska jag ge mig ut och se om jag kan fota lite gnistrande snö.

 14. Svara

  Ditte

  10 januari 2019

  Så vackra kristaller och naturbilder du bjuder på. Och kristaller finns ju på så många ställen i vår omgivning.
  Kris- tallen gillade jag verkligen. Så bra! Och dessa behövs. Kristallsjuka har jag ännu inte drabbats av men jag har sett de som drabbats och det var förfärligt och hon hamnade på sjukhus i flera dagar.
  Kram!

 15. Svara

  Mias Mix

  11 januari 2019

  Helt fantastiskt vackert på första bilden! Naturen är underbar och du är bra på att fånga den! Kris-tall var fyndigt och även väldigt viktigt.
  Svar: Tack för komplimangen! Och nej det är inte min dotter på bilden bredvid mig, det är en annan sms-livräddare som knackade på hos mig och sen sprang vi tillsammans och försökte rädda liv. SMS-livräddare ville gärna skriva några rader om det så då ville de ha en bild på oss. Och jag är inte ett dugg partisk, men min dotter är ännu sötare 😉 Kram!

 16. Svara

  Violen på Brandholmen

  11 januari 2019

  Visst är det vackert med iskristaller, naturens egen skapelse! Och visst är det tur att kris-tallar finns för den som är i behov av en sådan!
  Trevlig helg!

 17. Svara

  Jutta K.

  11 januari 2019

  Auch ich zeige Eiskristalle der Natur im kalten winter.
  Wunderschöne Aufnahmen hast du gepostet.
  Ein treffender Beitrag !
  Liebe Grüße

 18. Svara

  byblixtra

  13 januari 2019

  Vackert med alla snö- och iskristaller och en kris-tall borde alla ha. 🙂

 19. Svara

  bjorgnin

  13 januari 2019

  Heisann Paula, ja, du får skrevet det… om krystallenes fortreffelighet! Godt det er så mange bruksområder -både praktiske og for ren nytelse! Enig med byblixtra : alle burde ha en kris-tall, en svensk, for denslags har vi ikke i Norge. Her har vi bare furu! Ha fine dager ;:OD)

 20. Svara

  Mascha

  14 januari 2019

  Great photos! I like the glittering snow, wish, we had more of it here!
  Greetings from grey and snowless Germany

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 265
 • 388
 • 1 575 260
 • 4 983
 • 64 167
Sök här