Gems weekly photochallenge # 43

Tema: vy

Den här veckan har jag gått här i min vackra omgivning och fotat vyer, hur många som helst.
Sen tyckte jag att det kanske var lite trist eftersom jag visar mina hemma-vyer så ofta här i bloggen.

Och då kom jag plötsligt på…Jag har ju de perfekta motiven
vy-kort!!!

Såna har ju jag här hemma, trots att man inte längre skickar så många vykort till vänner och bekanta som förr i tiden.
Men för ett år sedan var jag med i Postcrossing

En jätterolig grej, man registrerar sig och börjar ta emot adresser till andra medlemmar.
Varje gång man skickar iväg ett vykort registrerar man det och någon annan någon annanstans i världen får i uppdrag att skicka ett vykort till mig!

Jag tyckte det var jättekul att vara med, och hängde så småningom flera av vy-korten på väggen.
Alla kort hade ju inte motiv på vyer men här kommer några riktigt fina vyer:

Bon Echo Provincial Park, Cloyne, Ontario, Canada

Monchique Algarve, Portugal

Beito, Oppland, Norge

Bad Mergentheim, Tyskland

Nu har jag tagit en paus från postcrossingen, det blir ganska dyrt då portot är 21,- på utrikes post och sen ska man köpa ett fint vy-kort också.
Men jag kanske återupptar det när jag känner mig mer stadd i kassa.

För att se flera tolkningar på veckans tema klickar du på hjärtat

0

17 Comments:

 1. Vilken jätebra tolkning av veckans tema-Perfekt med vykort. Och detta med “postcrossing” verkar väldigt roligt. Had einte alls hört talas om detta. Vika kontakter man kan få runt om i världen. Spännande!
  Tack för detta!
  kram!

 2. Vad roligt att få se några av dina fina vykort. Gapar av förvåning när du skriver att det kostar 21:- i porto för utrikes försändelser. Det är ju sanslöst vad dyrt DET har blivit. Men jag konstaterade för inte så länge sen att det blivit mycket dyrare här i Sverige också Gick från 6:- till 9:- på ett kick.
  Kram.

 3. Perfekt tolkning av veckans tema, i dubbel bemärkelse dessutom. Bra jobbat där. Läste om Postcrossing hos Carita. En riktig rolig idé. Dessutom extremt nyttigt för att behålla nåt som förut kallades för handstil;-)

 4. Vilken kul idé av dig att fota dina vykort. Fantastiskt fina vyer dessutom. Är det så dyrt att skicka kort nu för tiden, det har jag missat. Förr skickade jag alltid ett kort då och då men jag kan nog säga utan att ljuga att det var bra många år sedan jag skickade ett inom Sverige.

  Kram

 5. Perfekt lösning på veckans tema! Jag hade lite sådana tankar också – om vykort alltså – jag är ju också med i Postcrossing – även om jag liksom du gjort ett litet uppehåll…
  Ha en fin lördag Paula!
  Kram

 6. Fiffig tolkning, Paula :) Snyggt dessutom, vilka vackra vyer det finns i vår underbara värld
  Kram på’re

 7. Vilken rolig grej! Och den passar ju alldeles förträffligt in till veckans tema också :-)

 8. Du tänkte lite som jag! Visst är det dyrt med portot – men det är något visst med att få ett handskrivet vykort. Jag skickar alltid födelsedagskort, och julkort till nära och kära. Några Krya på dig kort och lite spontana vykort blir det också. Även påskkort till speciellt utvalda =)
  Har nu varit ute och matat fåglarna, det blåser is i luften. Fick ett sms från mamma och där hemma har de fått 15-20cm blötsnö. Fy jag hoppas inte att det är det som håller på att blåsa upp. Jag har inte tagit in näckrosorna ännu. Ha en fin dag! Kram

 9. Violen på Brandholmen

  Kul idé! Vilket bra sätt att få se andra delar av världen! Fyndig tolkning!!
  Trevlig helg!

 10. Aldrig hört talas om Postcrossing. Det var en kul idé, om nu portot hade varit realistiskt!

  svar: Ja, jag stod uppe i vinfältet och fotograferade ner över slingrande Mosel. Väldigt vackert med alla höstfärger.

 11. Det lät roligt med postcrossing, som jag inte hört talas om tidigare.

 12. Nyhet för mig med detta med postcrossing! Kul ide – men kan ju bli rätt dyrt…
  Vilka härliga vyer du har på dina vykort :-)

 13. Postcrossing höll Lillhunken på med ett tag här, jag hade så många vykort på lager att det var kul att de kom till användning. Men visst är portot sanslöst? Samma för brev som för vykort, eller hur. Varför då!?
  Så skönt att du fick ordning på skärm och mediciner. Inte kul när det krånglar, men så bra att bloggvärlden finns och kan hjälpa till!

 14. Vilka vackra vyer och framförallt vyn över din vägg gillar jag. Förstår att det blir kostsamt – sedan kan man kanske göra egna vykort och skriva ut. Hade varit enkelt om man skickat dem via epost, kanske inte lika kul men mer prisvärt.

 15. Den första bilden bröt mot temat och blev rätt i alla fall. Kreativt tänk gillas :) Sen gillar jag norjebilden för du gått så lågt med kameran.

 16. Det var en väldigt tolkning av temat! Så kul att få vykort från hela världen och få se så vackra platser.

 17. Det var riktigt fina vyer och en väldigt bra tolkning :D Kul att du sparar dem och faktiskt har dem synliga.
  Kram

Kommentera