GemsWeekly

Gems weekly photochallenge # 8

Av
den
19 februari 2020

Tema: blad

Jag vänder ett blad i min almanacka varje dag

och varje gång jag påbörjar en bok hoppas jag att det ska vara en riktig bladvändare!
Just nu har jag två riktiga bladvändare till böcker!

Jag har många knivblad i min ägo, denna japanska grönsakskniv har ett speciellt knivblad som ska hindra grönsakerna att fastna på kniven när man skär och strimlar. Och den fungerar, men så är den ju också en Masterchef!

Jag trodde att det fanns något som heter fotblad, och det gör det, dock inte det jag trodde, detta är en indisk blomma som heter: fotblad !
Alltid lär man sig något nytt!

Ikväll tar SVT:s Uppdrag granskning bladet ur munnen” på makthavare och oseriösa hyresvärdar i programavsnittet “Utflyttarna” som bland annat handlar om Fredriksberg där jag bor och dit många flyttar för att de inte får tag i bostad i den kommunen där de bott. Det är en skandal i vilka dåliga bostäder människor tvingas bo! Se programmet som också finns på SVTPlay.

Avslutar temat med något betydligt trevligare, blommor och blader, små söta tussilagon fotade idag!

Vill du se flera tolkningar klickar du på hjärtat!

TAGS

18 februari 2020

20 februari 2020

22 kommentarer
 1. Svara

  Mia Halvarsson

  19 februari 2020

  Fotblad….jisses jag läste fotbad!! Fast det gynnar kanske det anatomiska fotbladet?? Jag har idag fått låna 12 bladvändare 😀 av en kompis….Jag är så fruktansvärt okulturell, så jag ska läsa Margit Sandemos “Sagan om Isfolket” 😀 Jag läste några av böckerna för 100 år sen men nu ska jag ta hela serien 😉 Tussilago lär vi få vänta på ett bra tag här, den ligger under ½ meter snö!!!
  Kram på’re

 2. Svara

  Minton

  19 februari 2020

  Så många fina tolkningar av order blad. Tittar på När livet vänder och det berör mej enormt. Vilken kvinna.

 3. Svara

  BP

  19 februari 2020

  Fotblad – ja, läste också fel. Så Mia är inte ensam där – hahaha:-)
  Gillar din proffsiga japanska grönsakskniv. Klart den heter Masterchef, för du är ju en mästarkock:-)
  Kalendern du använder inbjuder ju nästan till att föra dagbok, vilket du troligen gör. För inte kan du fylla varje blad med dagliga aktiviteter;-)
  Böckerna säger mig ingenting, men jag håller med dig. Jag vill också att mina deckare är bladvändare. vilket de flesta deckare faktiskt är.

 4. Svara

  LillaSyster

  19 februari 2020

  Gula små solar längs med vägkanten – visst är det underbart! Mindre underbart är att Elvis igår kom hem med en fästing. Bladvändar böcker är alltid trevligt =)

 5. Svara

  BP

  19 februari 2020

  Me again: Direkt efter att ha läst ditt inlägg och infon om “Uppdrag Granskning” tittade jag faktiskt på resterande 30 minuterna av programmet. Önskar nästan att jag inte gjort det…
  Nu gillar jag min hemkommun, och jag visste inte att dom håller på med “socialt dumpande”. Så här “snofsigt” står det på komunens hemsida.
  https://www.taby.se/omsorg-och-stod/nyanlanda/

  PS. Visst var en av huslängorna i Fredriksberg densamma som bärplockarna bodde i och som du visade på bloggen? DS.

 6. Svara

  Charlotta

  19 februari 2020

  Får önska en blad fortsättning på veckan. ;D
  Älskar att du har hittat tussilago redan. Jag undrar om 2020 är året när vintern offrade sig för att låta årstiderna komma i fas igen.Kan vi få en lång fin vår och sedan sommar i juni som sträcker sig långt in i september, en kort höst och så en “riktig” vinter igen i december.
  Oavsett, det gäller att försöka finna glädjen i det man får. ?

 7. Svara

  Ditte

  19 februari 2020

  Vilken fin och varierad tolkning av veckans ord. Tämligen heltäckande. Att vända blad kan vara bra på många sätt. Och man kan ju göra det både bokstavligt och bildligt. Tack för boktips! Båda var “nya” för mig.
  Din japanska kniv fungerar liknande som mina kinesiska. Inget fastnar. Så bra! Använder de ofta. Har en här i Spanien och två hemma i Stockholm.
  Fotblad och fotblad? Jag visst inte att en växt heter så. Men nu vet jag. Men fotblad på fötterna kände jag däremot till. Ny kunskap igen. Tackar.
  Tv- programmet ska jag se men har inte hunnit. Gläds åt tussilagon men inser också att det är knepigt för skidnäringen hos dig med tussilago och ingen snö.
  Kram

 8. Svara

  Anki

  20 februari 2020

  Vet du Paula, precis just nu på morgonen sitter jag har tittar på programmet, medan jag surfar runt lite!
  Perfekt tolkning på blad … blomman indiskt fotblad har jag i trädgården … och den har fått vara med på bloggen någon gång 🙂
  Härligt vårtecken med tussilago, men jag misstänker att du hellre sett meterhöga snödrivor 🙂
  Kram

 9. Svara

  Emma, Sol som sol?

  20 februari 2020

  Fotbladen, så vackra de är! Fast de har inte mycket likhet med det andra fotbladet, det vill säga fotens trampyta. Var det kanske det som du tänkte på?
  Vänder man på det får man bladfot och då är vi tillbaka bland blommorna, det är den del av bladet som sitter fast vid stammen eller stjälken, där det lossnar när det singlar ned till marken på hösten.

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 februari 2020

  Jag tänkte på dig när jag såg UG och på hur det måste kännas för alla er att orten blir känd som en plats där “oönskade” personer blir avstjälpta. Tolka mig inte fel nu för jag vill verkligen inte förminska de maktlösa personer som hamnar där. Deras situation bevisar än en gång att mycket är fel i vårt sk välfärdssamhälle. Det räcker med att man inte har stått tillräckligt länge i en bostadskö och inte har tillräckligt med pengar för att köpa en dyr lägenhet för att hamna där. Jag skäms. Hur har vi kunnat låta våra politiker misshandla en stor del av befolkningen genom alla havererade välfärdssystem?
  Men nu ska jag inte bara klaga utan jag vill också berömma dig för alla olika bladvarianter du bjuder på. Finast är fotbladen och gladast blir jag av tussilagon 😀 Jag kanske också ska börja hålla utkik.
  Kram

 11. Svara

  Julie

  20 februari 2020

  Hej Paula,
  I also like book pages very much and your knife blade made me smile 🙂 Beautiful photos 🙂
  Best, Julie

 12. Svara

  Kicki

  20 februari 2020

  Din fantasi flödar, som vanligt.
  Otroligt att tussilagon tittar fram redan nu på dina breddgrader.
  Jag tittade på Uppdrag granskning i går.
  Otroligt att folk kan sko sig på vad som helst, när andra människor har det svårt.
  Dessutom kalla det för en välgärning, trots att ingenting görs åt de trasiga lägenheterna som hyresvärldarna äger och kammar in pengar på.
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  20 februari 2020

  En riktigt bra och varierad tolkning – igen!
  En bra kniv underlättar verkligen matlagningen. Jag fick en global av kompisarna i skid- och båtgänget när jag fyllde 50 och den är guld värd även idag. Men det är ju kanske inte så konstigt, det har ju inte gått så lång tid sen jag fick den… 😉

 14. Svara

  wiper

  20 februari 2020

  Vilket kul tema och du får till det så bra. Härliga och fina bilder

  Ha en skön torsdag
  Hälsning Malin

 15. Svara

  Violen

  20 februari 2020

  Så fint att varje morgon kunna vända blad och fylla det oskrivna bladet med dagens händelser! Bra och varierad tolkning precis som du är mästare på!
  Ha det gott!

 16. Svara

  Herr nilssons fru

  20 februari 2020

  Visste inte heller att de fanns fotblad. Men du har funnit många fina bilder till detta tema ord – Blad. Att de skulle finnas bokblad ja de kunde jag räknat ut eftersom du är en bokslukare 🙂
  Kramiz

 17. Svara

  Susjos

  21 februari 2020

  Snyggt bloggat om temat “Blad”. En sån bra kniv skulle man ha, ha ringen riktigt vass kniv nu..hm, dags att göra nånting åt det!
  Kram

 18. Svara

  Carita Liljendahl

  21 februari 2020

  Oskrivna kalenderblad, böcker, växter – känns igen!
  Fina tolkningar.
  Och jättefin header-bild du har på bloggen 🙂

 19. Svara

  Stare Ström

  21 februari 2020

  Många fina varianter på temat. Vår? Javisst. Här blev det ingen vinter utan vi går från höst till vår.

 20. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  22 februari 2020

  Har också en riktig almanacka där jag kan vända blad – även om det inte är varje dag utan varje vecka. Tycker det är bra att man kan spara böckerna – tiden går så fort och då kan man ju ta fram dem och titta vilket år saker och ting hände. Almanacka på datorn är inget för mig. Fint inlägg om olika blad för övrigt.
  Ingrid

 21. Svara

  kajsalisasblogg

  24 februari 2020

  Udda blomma som passar på temat. Tänkte på dig när jag hörde om det, det är ju så vi nollåttor får skämmas över dom här kommunerna. Kul att se att tussilagon kommit hos dig.

 22. Svara

  bjorgnin

  24 februari 2020

  Heisann, de indiske blomstene likner veldig på juleroser eller blomster i symreslekta, uansett utrolig vakre er de…. godt jobba med ukas tema ;:OD)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 200
 • 437
 • 1 579 741
 • 4 991
 • 64 332
Sök här