Hönsmamma!

Ja då har man ett nytt epitet, att kalla sig hönsmamma, något jag minsann inte varit tidigare i mitt liv :wink:
Inte har jag hönsat eller hunsat med dottern, inte har jag varit curlingförälder och definitivt inte helikopterförälder :oki:
Läser med förfäran om föräldrar som följer med sitt ättelägg på anställningsintervju! :help:
Jag har själv i mina dagar anställt ganska många, och kan nog säga att inte en förälder skulle komma över tröskeln, och inte skulle jag ha anställt någon som är så in i bomben osjälvständig heller… :-D

Men,

0830b

..nu handlar det ju tack o lov om riktiga levande fjäderfän och inget annat!

0830c

Hihi, dom halvstora kycklingarna har inte riktigt fått ordning på tillvaron ännu, sätter sig huller om buller och fram och bak på pinnen! :)

0830d

Nya kycklingar kläcks allteftersom, här är senaste nykomlingen! 8)

0829a

Nog är det väl märkligt, där går man i all sköns ro och plockar maskrosblad till gnagarna när svamparna plötsligt anfaller och hoppar upp i korgen :lol:

0829b

Men se, visst har jag godsaker även till kaninerna!

0829c

Nu undrar ju hönsen och kycklingarna vad jag försöker mata dem med, de har inte alls tänkt sig en svamp-middag :-D

0829d

Blinka umgås helt otvunget med dom små ..

0829e

Följa John? Nä följa Blinka!

0830e

Gårdagens skogstur slutade med lite mer varierat utbud, mycket blodriskor, en del kantareller och taggsvamp och de obligatoriska stensopparna.
Det betyder att jag idag gör inläggningar på riskorna medan jag kastar ett getöga på Finnkampen som från mitt perspektiv går rent ut sagt åt pipsvängen!

0

10 Comments:

 1. Tröstekram…ja ang Finnkampen då ;) Fast, inte går det så illa ändå!!!
  Men åh vad glad jag blir när jag läser och ser dina bilder, förstår att du inte är helt återställd i armen men det går framåt, oj vad det går framåt :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Härliga tider stundar, bara du är rädd om dig :love: :love:

 2. Härligt att Blinka umgås så obesvärat med dina skyddslingar. Jag säger som Mia ovan det gläder mig att se din godis-korg. Du är helt klart på väg tillbaka.

 3. Mmmm vad mycket gott du fått med dig hem! Kan tro att det ska smörstekas och avnjutas med två händer! Vilken tur att du har två händer nu när svampen bara poppar upp ur marken :party:
  Ha det fint och ta det lugnt i skogen!! Kram

 4. Så mysigt det är med höns, jag saknar mina så in i norden, men jag har bestämt att jag inte ska ha några mer. Vad är det för hönsras du har? Vilken härlig svampskörd du fick med dig hem, älskar att gå i skogen och plocka bär och svamp. Nu finns det mycket Stensopp hos mig också.
  Kram

 5. va roligt med egna höns å va söta de är, å svamp hitta du med gott:)

 6. Jag är nog tyvärr en hönsig mamma, inser det själv och försöker ställa högre krav på kidsen nu..

  Mycket roligare att hönsa med riktiga höns och andra söta lurvbollar :)

  Oj jösses anfaller svamparna dig!!! hahahaha

 7. Oh, vilka fina höns, jag skulle vilja ha det också, men jag har inte lyckats övertyga Omgivningen ännu……det är klart det blir fler att ta hänsyn till när man inte är hemma. Jag får titta på dina istället!

  Du, det där med barn nu för tiden, vad är det med dom? Eller mammorna till barnen. Min mans syster har två döttrar och den äldsta är 33 år och svägerskan har just varit med om förlossningen till det andra barnbarnet……hon har man och hela konkarongen men klarar INGENTING utan mamma. Mamman har dessutom gått omkring med en bild på sin dotters livmoder i mobilen ända sedan första ultraljudet – jag förstår ingenting längre…..Och det där barnet har nog aldrig bokat en biljett själv i hela sitt liv och dom ringer varandra 5 ggr per dag! Är man en dag med svägerskan så behöver man i alla fall inte anstränga sig med att prata för det gör hon med sin dotter som ringer om allt, precis allt, hela tiden. Och mamma ringer tillbaka om allt. Precis hela tiden. Så, där fick jag fara ut lite!

  Tänk vad Karl Johan det finns i år, här också, men inte en enda gul kantarell. Men man kan inte få allt!

  Agneta kram

 8. :-D Besårande söta är kycklingarna, vet du att här i stan bla.på busstationen traskar det hönor, ibland kycklingar och alldeles för många tuppar dom stackars hönorna har ett sjå att freda sig från dom alltför pilska tupparna. Dom går fria året runt i stadsparken och gör som sagt små exkursioner i närområdet…

 9. Så mysigt att du får vara en hönsmamma till fjäderfän Paula :lol:

  När det gäller att vara det till människobarn, då tror jag oftast att det handlar om att det finns särskilda behov.
  Och det i sig, kan mötas av mycket okunskap, och oförståelse, i ett allt omänskligare samhälle.

  Meeen naturligtvis förstår jag att du i rollen som arbetsgivare kan ha stött på andra fall, också.

  STOR KRAM
  Eva

 10. Who vilket gäng sötisar. Kul att ha lite extra djur omkring sig och pyssla om.
  Hönsmamma – ett ord med många begrepp, jo jag är en hönsmamma men inte på så sätt , lära sig att klara sig själva har de fått göra o de har de lärt sig bra men ja att köra o se till så de kommer dit de ska och att alltid finnas för dem – ja så gjorde jag :) bussar o sånt, nä de gick ju bara till skolan. Att följa med på anställnings intervju :) de har jag aldrig ens hört talas om att någon förälder gjort. Vad går gränsen då…:) jösses.

  Skönt du är bättre o nu kan använda båda armar igen. Gutt.
  Kramiz

Kommentera