Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # fiska

Av
den
1 juni 2024


Lokföraren Åke lotsar oss med stadig hand på spaken från stationen till slutmålet.
Veckans ord är fiska
Har funderat ett extra varv hur jag skall fixa denna utmaning. Jag som inte hållit ett fiskespö i min hand i hela mitt liv!
Som ödets ironi såg jag imorse i lokaltidningen att det är dags för Dalafisket, en fisketävling som håller på hela sommaren!

Här följer instruktioner hur man mäter sin fiskefångst. Bild lånad från Falukuriren.
Jag har inte tålamod för fiske, jag är på tok för rastlös, men jag har förstås varit med som sällskap vid fiske.

speciellt då jag bodde i Fredriksberg som hade en livskraftig fiskevårdsförening och där det förutom vanligt fiske också fanns put-and-take-fiske i flera tjärnar, på fotot syns Majatjärn där bland annat PRO anordnade en fisketävling varje sommar.
Många kallar ju inte det för riktigt fiske, för mig handlade det mer om att jag inte var road att sitta eller stå stilla och glo på ett flöte någon längre stund…

På ett lotteri vann jag burken på bild och jag kunde inte för mitt liv begripa vad jag skulle förvara i den lilla pytsen som dessutom var försedd med små hål i locket.
Tills jag fick mig förklarat att det var en maggot-burk….
Medan jag funderat kom jag slutligen fram till att jag faktiskt haft en storfiskare i familjen, nämligen min dotters far!
Vi var väldigt unga när vi gifte oss, köpte ett litet hus på landet och fick vår dotter. Äktenskapet varade inte så länge därför har jag inte tänkt så mycket på den tiden, men när jag tänker efter steg han ofta upp klockan 3-4 på morgonen och smög iväg på sina fisketurer.
Jag har letat fram ett par foton som bevisar att han inte var helt oäven som fiskare.

Faktum är att han efter att jag sedan länge flyttat till Sverige också tävlade i sportfiske, även borta i USA där han deltog i stora internationella tävlingar

Han var framgångsrik som synes, fiske var hans absolut största passion.
Så gick det att tolka även det för mig knepiga ordet fiska

Nästa vecka är det dags att flagga!

Vill du hänga på utmaningen beger du dig till lokföraren Åke där du erhåller en gratisbiljett, för han är en generös man!
Där finner du också en lista på alla deltagande resenärer som du kan hälsa på !

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Ingrid

  1 juni 2024

  Jag hade inte en enda fiskebild, men det fick gå ändå. Men du lyckades hitta en snygg fiskare med snygga fiskar minsann!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 2. Svara

  LillaSyster

  1 juni 2024

  Dagens destination var inte lätt men både du och jag har löst det på helt olika sätt =) Det är alltid lika spännande och se kreativiteten i de olika destinationerna. Nästa vecka blir ju något enklare. Ha en fortsatt skön eftermiddag! Jag i sitter i skuggan med min bok och i bakgrunden så sjunger koltrasten och i fågelbadet plaskar en talgoxe.

 3. Svara

  Äventyret Framtiden

  1 juni 2024

  Med glimten i ögat nu..du borde nog ha gått upp med din första make och fiskat…då skulle du vara lugn och inte otålig alls Paula. Det finns inget som är så bra för nervösa, otåliga människor som att lära sig att fiska. Jag lovar!
  Men du fick ju till det här hur bra som helst och mycket tack vare de foton du har i din gömma. God fiskelycka, törs jag säga det?
  Kram från gränden.

 4. Svara

  Minton

  1 juni 2024

  Fiske som är så spännande. Har flugfiskat i många år och det är lugnade.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 juni 2024

  Du ser, bara du började som kom orden och du kom på att det visst fanns en del att plocka fram i ämnet fiska 😀 Jag har försökt tycka om att fiska och jag fick t o m en fiskeutrustning för vinterfiske av min pappa när jag träffade min fiskande man. Men efter ett år gav jag upp och gav bort både den utrustningen och de spön och fiskedrag jag fått av min man. Inget för mig och numera ser jag bara lidande i fiskars ögon när de dras upp. Men jag förstår intresset för fiske efter att ha sett det på nära håll.
  Kram

 6. Svara

  Anna-Lena

  1 juni 2024

  Det var riktigt rejäla gäddor, må jag säga. De är nog inte goda…
  Bra gjort att få upp dem.

 7. Svara

  BP

  1 juni 2024

  Då är vi två och undantagen av regeln, dvs. varken du eller jag har fiskat någonsin. Men vilka härliga bilder du fiskade upp ur arkivet. Och vilka “dekorationsfiskar” på väggen där. Skoj med en tävlingsfiskare i familjen – åtminstone ett kort tag;-) Och vem hade väl trott att bilderna skulle hamna på en blogg, så då inte ens var uppfunnen;-)

  Ett härligt bidrag:-)

 8. Svara

  Carita

  1 juni 2024

  Beundrar er SÅ ni som får ut så många fina bilder till veckans tema!
  Jag får bara njuta och titta – har inga fiskebilder själv.
  Men jag gillar att fiska, att dra upp fisk – dock inte att sätta mask på krok! Men det går ju att ha kastspö också.

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  2 juni 2024

  Väldans vilka fiskar! Sonen fiskar med sina döttrar i Jämtland men helt andra storlekar.

 10. Svara

  Mia

  2 juni 2024

  Det där fick du ihop riktigt bra, Paula! Du är suverän på att få till bra inlägg på alla teman 🙂 Det var inga småspigg han fick upp, ditt ex! Kram på´re

 11. Svara

  Anki

  2 juni 2024

  Så bra att du kom ihåg, din f.d! Han verkade vara en riktig storfiskare! Kul att du hade bilder kvar också!
  Kram

 12. Svara

  christian

  2 juni 2024

  Passande bilder från en som aldrig hållit i ett fiskespö vill jag lova……tänk att det ändå finns några medborgare som aldrig fiskat, det trodde jag inte ….
  Undrar lite vad du använde maggotsburken till… ?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 189
 • 1 654 995
 • 5 128
 • 66 118
Sök här