Bloggen

Hur gick det här till?

Av
den
23 november 2016

Idag var första dagen på bra länge som det inte regnade så jag klädde på min pälskling för att skydda magen och masade mig till skogs med avsikt att kanske komma hem med lite kottar och lingonris…

1122h

Och hem kom jag med två….julgranar 😮
Dom stod ju där längs vägen nersågade och liksom bara väntade på att få komma hem till mig…

Jag har inte haft julgran så länge jag kan minnas, varken ute eller inomhus, nu fick lillingen följa med in medan den lite större får stå på farstubron…

1122g

Att plocka kottar när det regnat i fjorton dagar kan jag inte rekommendera, har lagt dem på tidningspapper på tork men tror inte de hinner torka till denna jul…
Med följde också en näve trattisar!

1122d

Denna hund har maximal otur, se nu hur hon ser ut, rakad både på sidan och magen och långa sår med många stygn… förut har det gällt hundbett hon har fått, inte mindre än tre gånger, så nog är hon ändå bra tuff och tålig!

1122b

Matte hittade en fin bebisbody på loppis och den trivs faktiskt Blinka i!

1122c

Ovanpå bodyn får hon ta regntäcket när vi går ut, se bara hur magen ser ut efter en promenad :oj:

I rena farten blev köksfönstret också putsat (på insidan :mrgreen: ) innan nya loppisfyndet julgardinen åkte upp.

Jisses, så här juligt har jag inte haft på mannaminne, och jag som inte ens firar jul!

TAGS

22 november 2016

24 november 2016

11 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  23 november 2016

  Du ser. Baby body är inte dumt.

 2. Svara

  Mia

  23 november 2016

  Fnissar gott åt dina julbestyr 😉 Du vet, man är ju inte sämre än man kan ändra sig….Jag har haft några år (ganska många) där inte rött har varit aktuellt till jul, mer svart och silver….gissa vad som gäller i år?? Rött!! Åtminstone lite 😉 Tycker det passar bättre i huset 😀 Vad skönt att det funkar med bodyn till Blinka!! Vilken bra idé!!! Kram till er nu :love: :love:

 3. Svara

  Morsan

  23 november 2016

  Jamen se där! Roligt att du fått julkänsla trots att snön har regnat bort.Eller kan det vara så att snön gav julkänsla och när den försvann så blev du tvungen att återskapa den med lite julpynt? Sen är det ju skönt att veta att man inte behöver göra mer än man själv har lust till. Inga måsten, bara lust… :thumbsup:
  Jag har ju aldrig varit så förtjust i rött och de kan nog vara en orsak till att jag inte varit någon julälskare, men sen har ju stressen, alla måsten och alla kostnader nog varit den allra främsta orsaken till mitt motstånd. Men i år känns det helt okej, så här långt. Idag har även jag fått upp mina tomtefria julgardiner och en adventsljusstake i köket. Mår fortfarande inte så super bra, så jag får dona lite långsamt. Kanske kommer det upp några stjärnor imorgon, vem vet?
  Måste säga att jag tycker att Blinka är riktigt söt och fin i sin blå body, vilken tur att hon gillar den.
  Kramisar! :love:

 4. Svara

  Ninni

  23 november 2016

  “När f-n blir gammal blir han religiös” nja inte riktigt då men… 😀 Nog tycker jag att det är roligt med lite pyntat till jul och jag unnar dig den julstämningen.
  Själv hade jag tänkt bytt till lite juliga gardiner i ett par rum men se det ville inte kroppen idag så jag fick nöja mig med att sova bort några timmar och sen mest bara sitta och hänga framför datorn och tv:n. Jaja, jag lär få sätta upp gardinerna en annan dag om kroppen vill.
  Kramen.

 5. Svara

  "LillaSyster"

  24 november 2016

  Smart med bebisbody! Fy så smutsigt det är i skog och mark nu. Vilket fynd två fina granar! Tur att du hann först. Jag hade gjort samma sak – tagit med dem hem. Hyacinter är vackra, men tyvärr så tål jag inte dem…. men man kan ju ha dem ute, det har jag haft någon jul i den stora konservatorn vid ytterdörren. Själv hoppar jag ljusslingan i körsbärsträdet i år och sätter en liten granslinga med ljus i på balkongräcket och när jag ändå fått upp den igår sen eftermiddag så tände jag den…. grannen längre ner på gatan hade ju tänt sina. Annars blir det bara några stjärnor i fönstren men det får bli imorgon eller på lördag. Dags att packa väskan och dra till jobbet. Ha en bra torsdag och hälsa till söta Blinka. Kram

 6. Svara

  Hillevi

  24 november 2016

  Fin liten body åt Blinka! :thumbsup: Hos min dr Herriot får hundarna alltid en sån efter op och det är så skönt att slippa bli golvad av de vassa trattarna och de är förstås en stor lättnad för djuren själva.
  Haha, svårt att komma undan julen! Först har vi alla affärer som börjar att julskylta redan i oktober och som om inte det räckte så ställer skogsägare utgallrade/bortrensade granar längs timmervägarna. Håhåjaja! 😛

 7. Svara

  Eva

  24 november 2016

  Det är nog din hustomte som ställt de två granarna till dig, tyckte du var värd dem. :love:
  *Blinka lilla vovven där ser hur underbar du är* . . . . stackars lilla vovvsingen :kiss: :kiss: :kiss:
  Blinka tänker att ‘ snälla matte måste du ta en sådan förnedrande bild på mig, jag är väl ingen bebis’ . . . .
  Öronen verka sloka och hennes blick och hållning säger mer än tusen ord.
  Lilla goa Blinka håll ut, snart blir du piggare, jag sänder dig tusen bättrings klapp och kramar till dig. :love: :love:
  Ta hand om er/ Eva :love:

 8. Svara

  Malin

  24 november 2016

  Det är ju jättefint med små söta adventsgranar 🙂 Jag hoppas på få en på söndag av mor o far.

  Blir mysigt att göra lite advent i helg, tyvärr måste man städa också..

  Kramis

 9. Svara

  Eva-Lena

  24 november 2016

  Finfina fynd! Jag ska hämta hem tall- och/eller enris till trapporna. Om det blir på torget eller i skogen återstår att se. Det blir klent med julfirande här också, barn och barnbarn drar till sydligare breddgrader. Hos oss är fönstren oputsade och sommargardinerna (?) hänger kvar, men lite slingor, stjärnor och någon ljusstake blir det att ta fram till helgen. Lillfia lilla mage ser ut att läka bra, hoppas att provet visar på godartad tumör.

 10. Svara

  Britt

  24 november 2016

  Bodyn ser ju jätteskön ut….va bra
  Hoppas det blir bra med lilla hjärtat

 11. Svara

  Pernilla

  25 november 2016

  Jag har fått hem lite granris. Gått hem…..jag har plockat hem, aldeles själv. Jasså, ni har ingen snö? Här skiner solen och den är 6-8 grader varm. Men i morse va det faktiskt fruset.
  /P

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 403
 • 450
 • 1 638 570
 • 5 097
 • 65 701
Sök här