Bloggen

Hur klantig kan man bli?

Av
den
16 augusti 2015

Goddagens!
Det var ett tag sedan…
Efter några härliga dagar med miljöombyte försöker jag landa i verkligheten..

Igår tog jag glad i hågen min efterlängtade krabat, Blinka, och gick till skogs, vart annars? 😀

P1060778

Tanken var att plocka någon liter blåbär till frukostgröten, men det första jag fann var färdigtorkade kantareller!
Dom är ju skrynkligare än en sextioårig finnkäring!
Det blir till att dansa regndansen här på Älgsjökullen!

Nå, med hem skulle dom, med smör i pannan blir de mums..
Blåbär finns ju gott om, och i gårdagens friska vind stördes man inte av myggen heller..
Imorse, eller förmiddags om vi nu ska vara lite petiga, öppnar jag kylskåpet för att plocka ut burken med rensade, sköljda blåbär..

P1060779

..tappar greppet om burken och här rullar dom iväg, alla mina fina bär..

Nu är jag ny mästare på att sopa upp runda trinda blåbär på en sopskyffel, inte det lättaste kan jag lova!
Nya blåbär får jag plocka mig idag, och hoppas hålla ett stadigare grepp om dyrgriparna..

Det är ju rent vanskligt att åka bort..

11895952_10153507767351505_8472250610435340639_n

Vad tror ni väntar på minizoot hos grannen!

P1060783

Utan att meddela omvärlden har kaninmamma som bor med sina halvstora ungar i en stor fleravåningsbur kläckt ur sig en helt ny kull småttingar!

P1060785

Endast några dagar gammal, ändå så perfekt!

Ja jag säger då det..

Nu ska jag fortsätta återanpassningen till verkligheten och gå igenom foton jag tog på min lilla roadtrip så den återkommer jag senare till..
Och så ska jag göra en rejäl bloggrunda och se vad ni alla haft för er sen sist!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  16 augusti 2015

  Vilka små små kaninungar, söta – både ja och nej – men mest ja i alla fall!
  Stackars dig tappa ut det blåguldet på golvet.
  Hoppas du hittar nya bär.
  Kram

 2. Svara

  Kicki

  16 augusti 2015

  Men fasen vad arg man blir (i alla fall jag) när fingrarna inter lyder som dom ska och saker åker i golvet.
  Tur att det är gott om blåbär och inte är dom långt borta heller

  Att yngla av sig som kaniner är ju ingen överdrift, honan hade väl nyss haft en kull. Söta är dom, de där tvåfärgade prickiga.

  Snart får man läsa vad du gjort på din roadtripp.
  Kramen.

 3. Svara

  Bia

  17 augusti 2015

  Hoppsan! Hur gick det med ditt vackra trägolv? Är det blåbärsfärgat nu…? 🙂 Härligt att bara gå ut och ta för sig av allt gott som naturen levererar nu. Du bor mitt i maten, kan man säga! He, he… Kram!

 4. Svara

  Mias Mix

  17 augusti 2015

  Nämen vad tråkigt med blåbären. Vid såna tillfällen blir man så arg på sig själv.
  De där kaninungarna kommer vara urgulliga om ett par veckor 🙂

 5. Svara

  Malin

  17 augusti 2015

  Härligt med miljöombyte, det blir kul att se vad du har hittat på!

  Här har det äntligen kommit ngt som liknar sommar 🙂 iaf på dagarna i solen är det riktigt varmt och skönt. Men kvällar och mornar är kalla.

  Lite knasigt är att jag mest städat i helg, men solen ger mig energi och jag kan lovat att det behövdes efter 3,5 mån med renoveringsstök. Självklart hann jag sitta ute och ta igen mig i solstolen emellanåt.

  Kram

  PS Inte är du klantligare än ngn annan DS

 6. Svara

  Agneta

  17 augusti 2015

  Det där med blåbären kunde varit jag, jag tappar allt och häller ut allt, jag är den drummel när det gäller sådana saker, så du är i alla fall inte ensam. Det är lika förargligt var gång det händer. När jag plockar blåbär numera har jag en gammal mjölkhink med, den är hög och går ihop lite upptill så när den välter trillar det inte ut lika mycket!!!
  Svamp, ja den är färdigtorkad här också!
  Ja, det skall bli roligt att läsa om din roadtrip!
  Kram

 7. Svara

  Eva

  17 augusti 2015

  :help: Inte har du väl slängt dina utspillda blåbär 😥 jag hade satt mig ner och ätit upp dem 😀
  Men sen en senare fråga hur jag skulle komma upp utan att använda knäna 😕 . . . . 💡

  Vilka små sötingar kaninen har fått, så kul fär dig att få vara med där :kiss: :love:

  Men du ! inte ska du väl dansa regndansen :music: nu när ni äntligen har fått sol och värme . . . 😳
  Hmm . . . ja du är mig en rolig en . . . 😀

  Sköt om dig/ Eva :kiss:

 8. Svara

  eva

  17 augusti 2015

  :help: Näsan arm i bandage.
  Vad hände då ? 😥 stod du på näsan i blåbär skogen ?
  Förresten såg din nya frisyr, riktigt snygg, passar dig :thumbsup:
  kram/ Eva

 9. Svara

  eva

  17 augusti 2015

  :zzz: nej inte din näsa. …
  Jag är nog trött, hi hi . . .
  Ja det får gärna regna på natten.
  Det missunnar jag dig inte. :kiss:

 10. Svara

  Kersti

  17 augusti 2015

  Så synd att du tappade blåbären men en kantarellerna rymde i alla fall inte. Otroligt vilken liten kanin.
  Ska bli spännande att få se bilder från din roadtrip. Kram

 11. Svara

  Rost

  17 augusti 2015

  Och fy vilken otur med blåbären! Hoppas inte hela dan fortsatte i den andan. 😥
  Tror aldrig jag sett en så nyfödd kanin, söt njae :hmm:
  Allt gott
  Anette

 12. Svara

  Hillevi

  18 augusti 2015

  Här har du också en “tappare”… eller förtappad! Mina blåbär tappade jag i skogen, dock och kunde rafsa ihop de flesta. De från början så finplockade bären blev sen ett elände att rensa :grr:

  Jag har jobbat många år på ett djurgymnasium, så där var det också kaninungar till höger och vänster. En hona grävde en fantastisk labyrinthåla under jord och när ungarna blev lite större, ett par veckor eller så, släpade hon upp dem ovan jord, lät dem dia och så motade hon ner dem igen och stängde noga till innersta hålan. Vi såg det fantastiska bygget när alla sen kom upp för gott. Men… din fina granne tycker väl att det börjar räcka nu! :ehh:

 13. Svara

  TjockMorsan

  18 augusti 2015

  Hej, vännen! Länge sedan jag kikat in här och det samma gäller även på andra bloggar. En annan bloggvän hörde av sig i morse via FB och det väckte min läslust till liv. Inser att jag inte kan läsa ikapp mig på alla bloggar jag följt, men lämna ett litet avtryck hinner jag iallafall med.
  Allt är bara bra med mig och vi börjar så smått vänja oss vid att leva trångt. Ingen ljusning på lägenhetshimmeln för våran del, så vi får nog stå ut ett bra tag i vårat lilla krypin. Älsklingen är inne på sin andra jobbvecka efter semestern, då vi inte gjorde så mycket eftersom vädret inte var att lita på.

  Igår började lilltjejen gymnasiet. Från början var hon livrädd då det lilla friskolegymnasiet som hon först kom in på beslutade sig för att inte ta in nya elever då det var för få sökande. Istället kom hon in på stans största gymnasieskola. Jag kontaktade dem, så vi fick komma på besök förra veckan och gårdagen gick bra för henne del och förhoppningsvis hittar hon snart några nya vänner.

  Den 11/9 drar min stora dotter iväg till USA i 9 månader, så då kommer mina dagar bli rätt ensamma. Älsklingen drar ju iväg redan vid 5 på morgonen och inte är hemma för än vid 19 tiden och då är han ju lagom mör. 😉
  När man är hemma på dagarna är det ju lite svårt att lära känna folk, men Nala har iallafall fått ett par kompisar.
  Jag hoppas allt är bra med dig, men jag förstod på ett av dina inlägg som jag läst att något jobbigt hänt. Hoppas verkligen att det är något som blir bra igen. Massor av sensommar kramisar :love:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 347
 • 559
 • 1 651 779
 • 5 116
 • 65 966
Sök här