Läst Matrecept och kökstips

Jag har läst..

Av
den
7 juni 2013

Lisens gröna värld av Lisen Sundgren

Enkla recept och huskurer med växter från naturen

sundgren

Lev en livsstil i samklang med årstiderna.
Det gynnar både hälsan och miljön.
Här får du recept och tips på hur säsongernas örter kan användas i mat och dryck och i stärkande kurer.
En för varje årstid.
Lär dig att ta hjälp av naturen för att öka ditt välbefinnande, din energi och livsglädje!

Du får också tips på enkla huskurer med örter, naturliga behandlingsmetoder som har använts flitigt genom tiderna världen över.
De hjälper mot sådant som vi alla drabbas av då och då: huvudvärk, ont i magen, förkylning, sår, insektsbett, trötthet, svårt att sova, svårt att vakna, blåmärken, baksmälla, stukningar, att vara lite ledsen, hösttrött, vintertrött och annat.
Alla kurer i den här boken består av naturliga råvaror från förnyelsebara källor och de har en skonsam välgörande inverkan på kropp och själ.
Jag hoppas att du med hjälp av denhär boken ser till att sköta om dig efter bästa förmåga, njuter av livet och får energi och glädje från grönskan omkring dig!

Lisen Sundgren är örtterapeut och klassisk homeopat.
Hon håller kurser och gör örtvandringar i Rosendals trädgård och runt om i Sverige.
Charlotte Gawell har tagit fotografierna till alla Lisens böcker. Hennes känsla för människor, trädgård och natur avspeglar sig i hennes fotografier.

Här har vi en helt ny husbibel som handlar om naturens eget apotek minsann!
Jag har lånat boken på biblan och jag måste säga att man behöver antingen låna boken om och om igen eller köpa sig ett eget exemplar, såpass omfattande är den!

Jag har fått lära mig många nya ord och uttryck, vilket säkert tyder på att författaren är modern och inte mossig, till skillnad från en gammal finnkäring som har svårt att skilja på infusion, macerat, elixir, greenie, lassi, gomasio, smoothie och dekokt!
Skämt å¨sido så är det inte det viktigaste, att veta vad det kallas!
Utan istället vilka ingredienser man använder och varför.
Riktiga matrecept är sällsynta i boken, men däremot huskurer, marinader, inläggningar och väldigt informativa avsnitt om olika örter och växter och deras substanser och verksamma delar.
Det känns seriöst, påläst och spännande!

Nu bryr jag mig i sanningens namn inte så mycket om husapoteket och dess dekokter och kurer för diverse åkommor, jag är mer intresserad av kryddningar och annat som förhöjer smaken på maten jag äter.
Men för den som har ett intresse att ta tillvara och känner tillfredsställelse över att kunna göra sina egna medikament så är denna bok förmodligen ovärderlig.

En mycket bra och trevligt läsning får man sig hur som helst och betyget blir ***

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 juni 2013

  Oj, det låter som en bok för mig! Spännande med sånt, tycker jag 🙂
  Kram härliga Paula!

 2. Svara

  Eva-Lena

  7 juni 2013

  Verkar spännande detta, jag blir fascinerad, men så är jag alltid för sent ute att plocka späda nässlor, granskott och allt vad det kan vara, men jag tror ändå att jag ska köpa den till min dotter Malin som fyller 34 om några veckor…

  Jag njuuuuter av solen nu:)

  KRAM!

 3. Svara

  Viktkamp

  7 juni 2013

  oj så spännande!! =)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 76
 • 497
 • 1 652 498
 • 5 119
 • 66 012
Sök här