Läst

Jag har läst..

Av
den
11 februari 2015
Hon som älskade honom Bokomslag Hon som älskade honom
Sara Kadefors
Piratförlaget
2014
261

Malena är slav under sitt starka känsloliv. Under en svår period lämnar hon staden för att söka lugnet i en sörmländsk avkrok. Men mötet med den nya miljön blir allt annat än harmoniskt. Hennes enda trygghet blir grannfamiljen som hon hyr stugan av. Framför allt tillbringar hon alltmer tid med mannen i huset, Nathan.
Nathan är på ytan en stabil person med ett djupt engagemang i utsatta ungdomar. Men snart anar Malena ett mörker under hans trygga fasad, något hon känner igen och dras till. För sent inser hn vad deras oskyldiga umgänge kan komma att innebära, inte bara för egen del.

En roman om kärlekens kraft, dess förmåga att läka och lindra men också att söndra och förgöra. En roman med absolut gehör för samtiden.

Utdrag ur boken:
"Hon insåg att hon inte förstod sig på parrelationer. De flesta paren omkring henne längtade konstant efter att den andra skulle resa bort och när de kom tillbaka från sina semestrar smet de snabbt ut på krogen med sina vänner. De njöt av att slippa familjen, längtade efter jobbresan, spahelgen med tjejerna eller grabbvandringen i Pyreneérna. Det enda de verkade ordentligt intresserade av i livet var att slippa den de valt att leva med. Men det fanns förstås alternativ, sådana som tillbad sekten Familj.I sekten tvingades man vara intill döden lojal. Alla eventuella problem skulle tigas ihjäl. Sektmedlemmarnas högsta prioritet var att lovorda sin partner på olika nätforum och visa upp sig tätt hopslingrad med densamma framför kända berg eller spektakulära solnedgångar. Man ordnade parmiddagar ihop, gick hem från tillställningar tillsammans och kallade varandra älskling. Det var som med Gud. Folk tycktes tänka att de skulle få något i utbyte om de bara ansträngde sig tillräckligt."

Detta är den tredje boken jag läser av författaren. Jag gillar hennes friska satsningar att skildra samtiden och de mönster och problem som uppstår mellan människor.
Denna roman blev jag dock besviken på. Jag fick inget grepp om karaktärerna, de kändes mer som pappersdockor än som riktiga människor av kött och blod.
Även slutet av historien kändes tillrättalagd, väntar man bara tillräckligt länge så ordnar sig allt till slut, typ.
Absolut inte hennes bästa bok, men ger henne absolut flera chanser

TAGS

12 februari 2015

3 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  11 februari 2015

  Kan vara en trio av böcker för mig att läsa, men först måste jag läsa om Bricken 😉
  Kram goa du! :love: :love:

 2. Svara

  Eva-Lena Norgren

  12 februari 2015

  Hm, jag har den liggandes för att hämtas upp på Bibblan, vi får se vad jag tycker. Hoppas att allt är bra med dig nu! KRAM

 3. Svara

  Kicki

  12 februari 2015

  Jag gillar Sara Kadefors, har läst några av hennes tidigare, men inte den här.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 445
 • 559
 • 1 651 877
 • 5 116
 • 65 975
Sök här