Läst

Jag har läst..

Av
den
10 januari 2018
Smekmånader Bokomslag Smekmånader
Mikael Berglund
dystopi, roman
Albert Bonniers förlag
2017
174

I en nära framtid, när murar byggts och landsgränserna slutits, skickas det nygifta paret Maija och Viktor iväg på ett uppdrag till en ogästvänlig liten ö i Bottenviken. Vad uppdraget består i är oklart. Över deras huvuden svävar bestyckade drönare och runt armen har de varsin transponder.
När en sargad plåtfarkost med en grupp svårt medtagna människor spolas i land på ön sätts såväl samvete som de nygiftas relation på prov. Det som skulle bli en smekmånad blir en kamp om livet.

Utdrag ur boken:
"Det var ställt bortom varje tvivel nu att hon inte skulle vara välkommen in i landet, om hon någonsin trott det. Hon band ihop bråten till ett knippe med byxorna, och höll med dess hjälp ansiktet över vattnet."

Jag läste för ett par år sedan författarens debutroman "Ett föremåls berättelse om obesvar" och gav den toppbetyg.
Den här historien griper inte tag i mig. Det är för många antaganden, antydningar, inget klarspråk. Man ska gissa sig till vad som händer, vad som har hänt, vad som kommer att bli resultatet av det hela och varför det blev som det blev. Alldeles för många lösa trådar för att passa mig.
Men, titta gärna in på hemsidan, du kanske upplever det hela spännande och gripande till skillnad från mig

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  Mia

  10 januari 2018

  Tack men nej tack, jag litar mer på ditt omdöme 😉
  Kram på’re

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 447
 • 559
 • 1 651 879
 • 5 116
 • 65 975
Sök här