Läst

Jag har läst..

Av
den
17 januari 2018
Älskade älgar! Fakta, myter och grytor Bokomslag Älskade älgar! Fakta, myter och grytor
Torsten Blomquist
Djur och natur
MittMedia Förlag Ab
2017
318

En kärleksförklaring till älgen, vårt största djur, som förbryllar, förvånar, fascinerar, irriterar, kanske skrämmer några, lockar andra till skratt.
Bland hundratals fakta och tokerier får också en del myter om älgen sin förklaring, till exempel den återkommande frågan om det finns fylleälgar.
Dessutom innehåller boken en 50-sidig kokbok med läckra älgrecept samt många bilder av landets bästa älgfotografer.
Boken är en omarbetad och utökad version av boken med samma namn från 2004

Jag gillar förstås all kuriosa man hittar här, t.ex om hur man kan tillverka lim av senor, hinnor och brosk, hur man använde älgläder i t.ex gasmasker under andra världskriget, hur man exporterar läderpiskor till amerikanska porrbutiker samt frysta älgpenisar till Japan...

Man har hittat 100 olika växter i älgens tarmar som är 55 meter långa!
Nästa gång jag får syn på en älg så inser jag att det inte är någon idé att springa, för älgen kan komma upp i 60 km/timmen och då är jag chanslös!

En trevlig presentbok till jägare eller andra älgnördar!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  17 januari 2018

  Åh….vilken fin present den skulle bli till många jag känner!! Tack för tipset <3
  Kram på're

 2. Svara

  Skyttlat

  17 januari 2018

  Låter intressant även för ickejägare? Blir nog inget mer älgkött för min del i framtiden, eftersom min f.d. man slutat jaga. Synd, men det finns ju att köpa ibland på affären.
  Det är nog bäst att gömma sig så älgen inte ser Dig och den anfaller snabbt och slår med frambenen, så passa Dig. Ofta blir den irriterad på hundar som man har med sig också.
  Så det är inte bara flugorna som är anfallsbenägna! 😉
  Ha det gott och kram! ?

 3. Svara

  Eva-Lena

  18 januari 2018

  På 80-talet hade vi så mycket älg runt oss, t ex: En morgon stod det tre älgar utanför vårt sovrumsfönster. En sen kväll när jag kom hem så brakade det till bredvid mig, en älg hade lagt sig till ro vid vår brevlåda. Det lustiga var att vår granne som var jägare och hundägare aldrig fick påhälsning, älgarna tyckte väl inte att han var sympatisk.

  Jag saknar verkligen möjligheten att få köpa älgkött, ingen i släkten jagar längre, jag tycker att det är det bästa kött som finns.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 189
 • 1 654 995
 • 5 128
 • 66 118
Sök här