Läst

Jag har läst…

Av
den
2 mars 2008

Landet bortom haven av Tamara McKinley

Hemliga möten i en undangömd grotta, romantiska drömmar om framtiden ? Susan Penhalligan är bara sexton år men hon har redan funnit sitt livs kärlek. Att hon är fiskardotter och Jonathan Cadwallder adelsman hindrar inte deras planer.
Så får Jonathan chansen att delta i en forskningsresa till Tahiti och Australien. Året är 1768, fartygets namn är Endeavour och befälhavare är James Cook. Susan lovar att vänta på honom hemma i Cornwall.
Men månaderna blir till år och en dag inträffar en katastrof i Susans familj som ändrar allt. När Jonathan återvänder från sin resa är Susan redan gift. Ödet tycks ha skilt dem åt för alltid. Till en dag då de möts igen, under högst oväntade former, i ett land långt bortom haven …
Susans bror Billy har levt ett storstilat liv sedan han blev smugglare. Men lika lättsam som tillvaron är då han har tur lika hårt blir fallet då han åker fast. Billy är bland de första straffångar som deporteras till Australien och han är långt ifrån säker på att överleva resan ?
I Landet bortom haven sammanflätas tre olika människoöden till en rik och fängslande läsning – romantisk som kärlekssaga, spännande som en äventyrsromanen och med historiens färgstarka inramning.

Jag har läst samtliga böcker av författaren, och gillar blandningen av historia, äventyr och romantik i australiensisk miljö.
Denna roman utgör första delen i en ny serie böcker, och här får vi glimtvis vara med redan för femtiotusen år sedan bland ursprungsbefolkningen aboriginerna.
Lite av ett hastverk upplever jag att romanen är, något som ofta drabbar författare som gör succe med någon eller ett par böcker och får väldigt bråttom att producera flera eftersom läsarna vill ha det.
Och hjältinnan, den ack så viktiga i såna här romaner, jag vet inte ens om jag gillar henne!
** stjärnor blir det och jag hoppas nästa del är bättre, för visst kommer jag att läsa den också..

Det rena landet av Alan Spence

Det rena landet berättar Alan Spence i romanens form den sanna historien om handelsmannen och skotten Thomas Glovers (1838-1911) uppgång och fall. Det är en berättelse om det japanska feodalsamhället och atomåldern, öst och väst, världshistoria och en enskild människas passion.

Året är 1858. Thomas Glover är en rastlös ung man som blir erbjuden en tjänst som handelsman i Japan. På tio år samlar han på sig en stor förmögenhet, lär sig samurajernas livsstil och hjälper till att störta den regerande Shogun.

Men under ytan och bakom de enorma framgångarna är Glover en i själen svårt skadad man.

Hans kärleksaffär med kurtisanen Tsuro – en kvinna som, honom ovetande, föder honom den son han alltid längtat efter – utvecklas till en tragedi, så fylld av dramatik att den sägs ha inspirerat Puccini när han skrev Madame Butterfly.

En intressant bok, just för att det är en fiktiv roman men med historiskt korrekt bakgrund.
Kanske bör man vara något fascinerad av Japan för att tycka boken är bra, för det förekommer en hel del politiska förvecklingar i romanen.
Mitt betyg blir *** av fyra möjliga

Red leaves av Thomas H. Cook

Eric Moore has reason to be happy. He has a prosperous business, a comfortable home, a stable family life in a quiet town.
Then, on an ordinary night, his teenage son Keith is asked to babysit Amy, the eight-year-old daughter of a neighboring family. The next morning Amy is missing.
Suddenly Erick is one of the stricken parents he has seen on television, professing faith in his child´s innocence. As the police investigation increasingly focuses on Keith, Eric must councel his son, find him a lawyer, protect him from the community´s steadily growing suspicion.
Except that Eric is not so sure his son is innocent. And if Keith is not…and might do the same thing again…what then should a father do?

Huvvaligen vilken nervkittlande historia! Jag sträckläste boken, var bara tvungen att veta hur det gick….suveränt bra skriven, en psykologisk mardröm!
Boken finns också på svenska med titeln “Där tvivlet gror”
Full pott ****

Kleopatras kam av Maria Ernestam

Tre vänner, ett café och några mord …

“Jag har ett uppdrag åt er. Jag vill att ni ska mörda min man.” Orden yttras av en äldre kvinna som kommer in på det nystartade företaget Kleopatras kam. Hon vill bli av med sin misshandlande man, och hon är beredd att betala ordentligt för tjänsten.”

Visserligen har Kleopatras kam som affärsidé att lösa människors problem, men aldrig hade vännerna Anna, Mari och Fredrik väntat sig ett sådant uppdrag. Fram till denna underliga förfrågan har deras verksamhet bestått i att hjälpa människor med allt från skattedeklarationer till middagsbufféer och barnuppfostran. Nu ställs allting på sin spets och snart upptäcker de att de egentligen inte vet någonting om varandra eller hur långt de är beredda att gå …

Detta är ett verkligt relationsdrama, med ytterst levande personskildringar och ständiga överraskningar. Maria kan verkligen konsten att utforska vårt innersta, våra förbjudna tankar och tabun. Hon skriver med ett glödande brutal penna, fullkomligt lysande stilistiskt, poetiskt och med en svart humor.
Jag har tidigare läst “Caipirinha med döden”, men denna bok var mycket vassare!
Nu måste jag direkt in o reservera “Busters öron” som jag ännu inte läst!
Full pott förstås, **** för en roman som kommer att leva vidare i mitt undermedvetna då jag sitter och funderar hur det gick sen…

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  soffie

  2 mars 2008

  Mycket bra boktips bok,de ska jag lägga till bland böcker jag ska kolla efter
  må så gott

 2. Svara

  Kicki

  2 mars 2008

  Den sista boken du skriver om den skulle jag vilja läsa, när jag nu ska hinna med det :wink:, jag har den ena packen större än den andra med olästa böcker.
  Jag har inte köpt böcker på rean ens. Det måste vara första gången i världshistorien.
  Kramen

 3. Svara

  Gunnel

  2 mars 2008

  Jag slutar aldrig förvånas över hur många böcker du hinner läsa. Jag läser också men oftast bara när jag har gått och lagt mig. Nu håller jag på med Stieg Larssons andra bok och det är knappt att jag vill lägga den ifrån mig…men det måste jag ju eftersom jag ska upp på morgonen…attans

 4. Svara

  Mia

  2 mars 2008

  Vilken fruktansvärt traumatisk förmiddag du har haft! Först en norrman som vann Vasaloppet och så behöva läsa en sån tidning! Uschanimej 😯

 5. Svara

  Anna

  2 mars 2008

  Hjälp vad mycket du verkar läsa. Jag somnar bara om jag ska läsa på vardagskvällarna. Men det är berikande med böcker. När dom fängslar så man inte kan låta bli… man måste få veta fortsättningen.

 6. Svara

  Carina

  2 mars 2008

  Vilken bokslukare du är…kanske bättre det än manslukare :$
  Skojar bara.
  Min tid som båda delarna (om jag nu var det riktigt, med något av det allt är ju relativt)är över nu.

 7. Svara

  Kirsti

  2 mars 2008

  Åhh..kul med boktips! Bläddrade senast idag runt på Bokus hemsida och undrade vad jag härnäst ska lägga på sängbordet .. Ernestams förra bok, Busters öron, satte djupa spår i mig, så den här måste jag ju bara läsa! Och den där engelska lät ju intressant..fast får nog bli på svenska så jag inte somnar..:)
  Ha en bra kväll1
  /Kirsti

 8. Svara

  Ingegerd

  2 mars 2008

  Kleopatras kam tyckte jag också väldigt bra om. Överraskande och rätt kuslig men så fyndigt skriven.
  Det rena landet var särskilt intressant för oss eftersom vi har anknytning till det landet. Den boken ska jag behålla då den här bokbytarcirkeln är avslutad.
  Nu ska jag till min blogg och berätta om den senaste boken jag läst!

 9. Svara

  Sylvia

  2 mars 2008

  Jag har läst Tamara Mc Kinleys bok och även Kleopatras kam. Båda tyckte jag var så där. Trevliga för stunden men intenting man går och funderar över när den är färdigläst. Ha det så bra.

 10. Svara

  britten

  3 mars 2008

  Busters öron tyckte jag mycket om…cook är jättebra..det är så underbart med böcker tycker jag…önskar dig en fin måndag..kram

 11. Svara

  lelu

  3 mars 2008

  jag var på auktion i söndags o ropade in 2 Bananlådor med pocket böcker o överraskningar som hette duga . jag gav 300,- för båda o fick flera hyllmeter , så nu skall det läsas , tänk att bara ta en i högen, och vad gör man sedan med resten ? blev en låda när man valt o vrakat,

 12. Svara

  Anna

  3 mars 2008

  Hallå… läser du än? Hinner du inte med oss här ute… 😀

 13. Svara

  Victoria

  3 mars 2008

  Oj, det var en del böcker det!
  Blir alldeles matt, hur orkar du, hehe…

  Ha en underbar vecka!

 14. Svara

  farmor

  5 mars 2008

  Hej! Tack för boktipsen skall kolla bibban om de har Kleopataras kam, har hört om den förr tror jag skulle gilla den. Fjärilen i min hjärna blev en snabbis och får en att tänka , vad skulle jag göra de sista månaderna av mitt liv, kanske åka till Paris som han gjorde. Nu håller jag på med Blink den intuitiva intelligensen med.Malcom Gladwell Intressanta “betraktelser” mng experiment hur vi reagerar förnuftigt när vi lyder våra instinkter. Sedan en bok igen om vatikanens mysterier men den är så rå vet inte ännu om jag kommer att gilla den Mörkrets makt minns inte författaren orkar inte hämta boken i sängkammarn. Det blev långt dethär, kommer just från ett styrelsemöte som drog ut på tiden så jag tänker inte göra ngr inlägg idag. Ha de bra!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 266
 • 770
 • 1 610 934
 • 5 044
 • 65 073
Sök här