Bloggen

Jag som var så duktig…

Av
den
6 april 2021

Jag hade för avsikt att putsa fönstren innan påsk, men det blev inte av.
Det blåste hårda vindar, det föll nederbörd, eller så sken sol-fan precis på det fönstret jag skulle putsa….
Ja du fattar, och sen hängde jag upp ett par nya gardiner i vardagsrummet fast jag aldrig tidigare gjort så innan fönstren är rengjorda…

Efter några slappa helgdagar bestämde jag mig igår för att kavla upp ärmarna.
jag skrubbade köket och badrummet ordentligt, det var allt länge sen det blev gjort. Du vet, dra ut spisen, torka runt, ta ner fläktfiltret och lägga i blöt, torka de små rören längs badrumsväggarna, ja listan kan göras lång.
Kände mig såå duktig, men sen tog orken slut!

Jag lämnade kvar dammsugaren mitt på vardagsrumsgolvet, en påminnelse till mig själv att ack nej ännu är du inte färdig.
Så idag kavlade jag åter upp ärmarna, rengjorde först stora mattan med min “pälsborttagningsborste” och sen skulle jag dammsuga.
Jag märkte att den sög dåligt, så jag trodde att dammsugarpåsen började bli full.
Öppnar luckan, och får en chock, allt damm, alla hundhår o all sand ligger i dammsugarmagen, men inte i påsen!
Skit också, ja jag svor ganska rejält för jag visste inte hur jag skulle lyckas tömma ur allt….
Jag har temperament när jag blir upprörd, så jag tog helt sonika dammsugaren och vippade över hela maskinen upp och ner på golvet. Och ner rasslade förstås det mesta, resten fick jag handplocka i alla skrymslen och vrår…
Sen fick jag försöka rengöra innanmätet med trasa så gott det nu gick, och hämtade så en ny påse.
Nu kontrollerade jag passformen och det visade sig att det blev glapp mellan röret och påsöppningen, påsjäkeln passade inte trots att det var rätt fabrikat!

Den som har lite fantasi kan ju föreställa sig hur jag med sopborste försökte få upp det mesta från golvet för att sedan ta fram moppen och svabba av golvet.
Tog tjuren vid hornen och googlade på dammsugarpåsar. Läste av modellens produktnummer och började leta hos olika leverantörer.
Tror du att jag hittade rätt??? Nej självklart inte…
Hur är det möjligt att en stor tillverkare som Bosch väljer att ha olika pås-storlekar till alla femtielva modeller?

Nu har jag skrivit till en leverantör och namngett min dammsugarmodell och bett dem kontrollera vad jag ska ha eftersom jag själv går bet.
Får ett vänligt svar att pga coronapandemin så tar allting mycket längre tid och bla bla men vi återkommer så snart vi kan.

Suck

Nu har du varit duktig om du läst min minst sagt frustrerande litania.
Mina minsta små gullungar har gått och fyllt ett halvår!

De små kusinerna, hand i hand, duger väl som dagens blomster?

TAGS
29 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  6 april 2021

  Kära nån, men känner släktskap med dig just nu. Liknande har hänt även för min del och helst skulle man helst slänga allt i sjön men det kan man ju inte….
  Lycka är de små sötnäbbarna . !
  ?

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   Nä det är två hundra meter till sjön! allt löser sig, har man inga större problem så…Sötnäbbarna vill jag nypa i kinderna, NU!! Ha det gott!

 2. Svara

  Minton

  6 april 2021

  Fy fan vilket jobb du fick. Blir så irriterad när sådant händer så jag hör hur du muttrar. Har en fusklapp i plånboken så det blir rätt när jag handlar.
  Kram Anki o Minton

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   När jag köpte denna modell fick jag med tre påsar, men det var ju samma märke som min förra som jag hade typ tio påsar kvar så jag trodde de skulle funka. Men ack inte!
   Kram

 3. Svara

  MoF

  6 april 2021

  Oj nej, vilken mardröm! Hoppas du får tag i en påse som passar.

 4. Svara

  Ditte

  6 april 2021

  Så fin sista bild av de små. Ljuvliga!
  Men vilken pärs för dig att försöka få ordning på dammsugningen och med påsar som inte passar- Puh! Verkligen irriterande! Och du står mitt i eländet. Och varför skulle det ta lång tid att få hjälp och rätt svar för att det pågår en pandemi. Grrrrr…
  Hade själv blivit urförbannad.
  Skickar en extra kram.
  Kram

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 april 2021

  Vilken energi och vad duktig du har varit. Det är ett rejält slit att skrubba kök och badrum så noga och bara att dra ut spisen är en pina. Men nu känner jag att jag borde göra något liknande. Det är bara så lätt att skjuta upp det till en annan dag 😉
  Dammsugarpåsar är en historia för sig. När man väl har hittat rätt sort så gäller det att ha kvar förpackning eller någon slags påminnelse om vad man ska köpa när de tar slut. Hoppas att du får hjälp och det snart.
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   Tack, det inträffar alltför sällan, har man tre djur borde man hålla efter mycket bättre. Inget svar från leverantören idag, men jag dammsuger ju inte så ofta…Kram

 6. Svara

  Mirjam Halvarsson

  6 april 2021

  Det där Paula, var de finaste jag blomster jag sett på länge <3
  Dammsugarpåsar ger mig ångest! Att hitta rätt är sannerligen inte lätt, vare sig i butik eller på nätet, vi hade bara tur senast (hoppas jag!) Lycka till med nätbutiken och hoppas du får svar snart. Kram fina du <3

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   Ja dom är så fina, vilken ynnest att få vara med om, i bästa fall också träffa och gosa med, senast i sommar! Dottern fick hämta Vanessa från fritids idag då mamman blivit exponerad för smittan,,,,,hon ska testa sig imorgon…håll tummarna. Kramen

 7. Svara

  bpz3

  6 april 2021

  Sista bilden – HELT UNDERBAR! Vem som är vem av sötnosarna är faktiskt svårt att gissa, men jag gör ett försök. Gullet till vänster är Freja och sötisen till höger Noelle. Det gör inget om det är tvärtom – de är såååååå söta:-)

  Jag förstår din frustration och att du svor högt. Vad jag däremot inte förstår är varför du tömde hela sk***n på golvet. Du bor ju på markplan, så jag hade tömt dammsugaren ute i det fria. Vinden hade säkert tagit hand om “maginnehållet”.

  Japp, jag tycker synd om dig. Städning är liksom inte din grej verkar det som. Det är inte min grej heller. Å påminnelsen om att städa våra 180 fönster och dörrar (överdrift) satt bra där…

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   Bra gissat, fast fel! Hade nog den tanken men du vet grannarna, dom har ögon i nacken, o kommer jag ut med hela dammsugaren i handen och går o gräver ner innehållet, nääää, så gör man inte, haha Få se vem av oss som hinner putsa fönstren först!

 8. Svara

  ElisabetR

  6 april 2021

  Usch vilket strul. Härligt med småttingarna dom väger upp allt annat :-).

 9. Svara

  bpz3

  7 april 2021

  Svar: Nej, dt hotellet bodde vi inte på. Fel strand – wrong location om man säger så. Våra grannar äger en lägenhet i Benidorm på “rätt” strand, där mest spanjorer har lägenheter. Mycket mindre hus men suverän lägenhet som vi hyrde åtta år i sträck… Långt från “nöjesstranden” mest med fulla engelsmän och holländare.

  Å lättöl – hahaha! Vi pratar om Spanien, inte om Sverige. Lättöl vet de inte ens vad det är. Å spanska öl, speciellt Cruzcampo är en av de bästa ölen jag druckit. Finns två krogar i Stockholm som har den ölen, men konstigt nog har jag aldrig druckit den här hemma. Jag vet nästan varför jag inte gjort det…;-)

 10. Svara

  Tant A

  7 april 2021

  Irriterande när allt går på tok!

  Ha det gott!

 11. Svara

  Anki

  7 april 2021

  Jag hade garanterat reagerat som du! Verkligen irriterande! När jag väl hittade rätt dammsugarpåsar så fixade jag en prenumeration av rätt sort på https://www.inkclub.com/se/sv/St%C3%A4d/c/f5 – och får nya påsar automatiskt – funkar kanon!
  Vilka ljuvliga blommor du bjuder på i sista bilden!
  Snö här idag … suck!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   Tack för tips., Inkclub fick jag inte upp då jag googlade på dammsugarpåsar.
   Vi ska få snö på fredag och typ hela nästa vecka! Är det sant???
   KraM

   • Svara

    Anki

    8 april 2021

    Hittade du några passande dammsugarpåsar? Vi får verkligen hoppas SMHI har fel!
    Kram

    • Svara

     Paula

     8 april 2021

     Haha, precis när jag läser din kommentar kommer det ett mail! Ruben på Dammsugarpåsar ska hjälpa mig, han vill ha ett E-nr som står på en klisterlapp under dammsugarmagen. Nu har han fått det, verkar inte vara den enklaste nöt att knäcka! Torsdagskramen

 12. Svara

  Anna-Lena

  7 april 2021

  Ja, du har verkligen varit duktig.Missar ofta skrymslen och vrår och utstickande manicken då jag städar. Men bättre lite skit i hörnen….
  Ett sådant jäkelskap med dammsugaren. Här hänt i vår dammsugare också och maken säger att jag beställer fel påsar… Men jag hävdar att jag tog de påsar som skulle passa till dammsugarnumret. Och det är verkligen en djungel som det borde rensas i.
  Hoppas att du får ordning på påsarna!
  Charmiga barn. Snart kan du träffa dem ! Kram!

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   Den devisen lever jag också efter, i synnerhet med tre pälsdjur i familjen! Därför blir jag så besviken när jag äntligen samlat energi för att göra en rejäl utrensning…och så skiter det sig. Ja, så snart jag fått vaccin ska jag dra till Falun…i slutet av maj i bästa fall Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  7 april 2021

  Vilken jättefin bild! 🙂

  Jag förstår fullständigt din frustration. Det där med dammsugarpåsar är en hel vetenskap! Precis lika svårt har det blivit att hitta rätt i lamp-träsket nuförtiden. Förr gick man bara och köpte en glödlampa med rätt styrka och stor eller liten sockel…

  Jag har också haft långvariga planer på att putsa fönstren, men sen ser jag nån liten regndroppe på prognosen och avvaktar. Regndropparna brukar utebli, men jag fortsätter att avvakta… 😀

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   Jaa lampträsket är mnst lika hemskt! Och ingenstans får man info om hur man ska tänka, vad man ska köpa istället! Helt vansinnigt…Köpte några glödlampor till min vardagsrumslampa ., en gammal femarmad sak, tog de svagaste jag hittade, men herregud när jag tänder lampan så lyser den som Gud själv upp i himlen!

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  7 april 2021

  Jag gillar Amas kommentar ovan; …regndropparna uteblir, men hon fortsätter att avvakta….. Känner igen mig!
  Underart söta bebisar!
  KRAM/Susie

 15. Svara

  Gun Wiik Pils

  7 april 2021

  Förstår din frustration. Har centraldammsugare och den påsen är stor behöver bara bytas kanske halvårsvis. Sen har vi en granne som har lite dille på dammsugare, hon köpte en robotdammsugare men tyckte det var jobbigt att plocka undan möbler för att den skulle ta sig fram, så hon gav den till oss och en vecka senare kom hon med ännu en som hon heller inte var nöjd med så helt plötsligt har vi 3 st men dom vi fick behöver inga påsar.
  Antingen tycker hon vi har städdille vilket hon omöjligt kan tycka, så antingen tycker hon vi har fruktansvärt dammigt så i behöver 3 olika dammsugare!
  Gudars skymning så söta dom små tjejerna är, förstår att hjärtat värker.

  • Svara

   Paula

   7 april 2021

   Vet du, jag skulle kunna köpa tio dammsugare om jag bara hittade en enda som jag var nöjd med. Liten, effektiv, lättanvänd, den jag har nu är tung, omöjlig att släpa på, svår att byta delar på, man ska vara atlet för att orka med den! Vilken kul reaktion att få dammsugare av grannen, det var otippat! Hon kanske är lite excentriskt?

 16. Svara

  LillaSyster

  7 april 2021

  Stackars dig…. men nu har du ett rent (helvete), ää jag bara skämtar. Kusinerna är så gulliga, slår alla blommor i världen. Har du kollat in sidan dammsugarpåsar.nu ? De ska ha påsar till alla dammsugare, sen kan jag hålla med om att det är idiotiskt att ha tusen olika påsar, varför inte samma påse till alla sina modeller. Men så är det med allt, alla ska ha sina egna modeller …..de kan ju inte ens enas om laddningskabeln till mobiltelefonerna….
  Ha det gott i det ny städade pörtet =)

 17. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  7 april 2021

  Just det där med dammsugarpåsar har jag också tänkt på. Man blir så förundrad över att nått som BORDE vara så enkelt nästan är tekniskt omöjligt att få rätt på! Gör dem det med vilja??
  Hoppas att du hittar nya som passar och att du får svar från dem du sände mail till.

 18. Svara

  tant Hannele

  9 april 2021

  ingen bra dag…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 472
 • 770
 • 1 611 140
 • 5 045
 • 65 075
Sök här