Bloggen

Jag tror jag smäller av!!!

Av
den
11 juni 2007

Igår eftermiddag hade vi ett smärre åskväder, en mycket liten urladdning, men stängde dock av datorn för säkerhets skull…
När jag satte igång den igen funkade inte det trådlösa nätverket, och det gör det fortfarande inte! Nu har hyresvärdeb felanmält och jag sitter vid sambons bärbara med mobila seega nätet!!

Den sprillans nya teven funkade i två dagar, i helgen pajade den! Istället för bild får vi bara upp en liten springa på skärmen..ringde Net-On-Net som ska skicka en betald returlapp, sen ska den baxas in i kartongen igen för retur! Hur lång tid hela denna procedur tar innan vi åter får en fungerande teve återstår att se, SUCK!!

Som om inte detta elände räckte så fick sambon igår först ont i ena axeln. Han tog några värktabletter men efter några timmar var det dags igen, varje andetag smärtade ut i bröstryggen och axeln.
Det blev ingen sömn för honom och inte mycket mer för mig, för att ligga raklång i sängen gick inte alls! I natt hade han hög feber och satt vid köksbordet och skakade…
I morse ringde han vårdcentralen och fick komma till läkare i grannbyn med en gång!
Jag är verkligen imponerad, det gick ju snabbt när jag var där senast också!
Fullmatad med Panodil åkte han iväg de fyra milen. Diagnosen var: lunginflammation!
Hur får man det mitt i hetaste sommaren utan att ens ha en förkylning i kroppen???
Nåväl, nu får han medicin o ska tillbaka o kolla sänkan på onsdag, fram till dess får han försöka vila…har varit på biblan och lånat en bok till gubben som inga böcker läser, haha!

Nu får ni ursäkta om jag inte besöker alla er kompisar innan min egen dator åter är igång, för att surfa med mobilnätet är alldeles för tålamodsprövande för en orolig själ som jag!

Ha det gott alla vänner, bor ni i mitten av vårt avlånga land rekommenderar jag avstängning av alla elpinaler till kvällen/natten för nu ska det bli riktiga oväder!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Pia

  11 juni 2007

  🙁 snacka om otur.. lilla Paula ett sånt eländes elände..
  När man köper så över nätet.. vet i sjutton om det är så bra, då det väl ska fraktas en bit och så ska det säkert iväg igen till deras reperatör. Vet inte men kan tro det. Vi behövde inte köpa ny ännu.. gick på knappa 800:-
  att reparera. det var mest arbetskostnader.
  Ska det toka sej så ska det.. “Lungingrammofon” så här bara.. lustigt.
  Å så du med “fever”.. jestrickanucka ett sånt elände..
  Kanske det där med datoren har löst sig, men..
  Kanske var det åskeskitet som gjorde så där för dig.. eller det kom kanske ingen åska..
  Ja hur som haver så hoppas det fixar sig snabbis..
  Kram o krya på sig..

 2. Svara

  Monica

  11 juni 2007

  Men jösses vilken otur ni har just nu då.
  Jag hade också lunginflammation en gång mitt i sommaren – dubbelsidig och smittsam, så jag blev inlagd med dropp på en isoleringscell på sjukhuset. Trots att jag hade över 40 i feber så upptäckte de det inte fören andra eller tredje gången jag kom in och de röntgade. Det hördes inte ett ljud på lungorna – knepigt.

  Hoppas nu nätet, tv:n & “gubben” repar sig lika snabbt som de “tacklade av”.

  Kanske kommer han “Åskar” å hälsar på i natt – än har jag inte sett till honom.

  Kram

 3. Svara

  saija

  11 juni 2007

  Jag vill ha MASSOR av åska inatt!

  Hälsa Hasse att krya på sig!

  Puzzar i massor

 4. Svara

  David Santos

  11 juni 2007

  Dank voor u het werk en heeft een goede week

 5. Svara

  Helena & Sigge

  11 juni 2007

  Här hade vi åskovädret igår kväll.
  Alldeles underbart och jag vill ha mera.
  Sabla otur ni har då……
  Ska det aldrig ta slut???????
  Se nu till att dra ur allt så inte mer sabbas av åskan om den drabbar er i natt.

 6. Svara

  -Anne-

  11 juni 2007

  Ojsan, det var väl lite väl mycket olyckliga händelser på en gång! Det är nog svårt att vara utan uppkoppling när man är van med att kunna hänga ute på nätet när man vill. Jag ska snart vara utan uppkoppling EN HEL VECKA när jag ska till stuga – hur ska det gå?

  Hoppas ni får uppfriskande åska – här har det redan varit svalare idag.

 7. Svara

  Kicki

  11 juni 2007

  En olycka kommer sällan ensam. Det var som sjutton vad det stämmer in hos er just nu. Nu får det väl vara nog. Hälsa Hasse att han kryar på sig. Lunginflammation brukar inte vara nåt att leka med på sommaren, det verkar som det tar längre tid att bli bra den årstiden. Kan det vara värmen som får baciluskerna att frodas och gro.
  Kramen/Kicki

 8. Svara

  Nilla

  11 juni 2007

  Stackars dig, en sån himlans otur ni har både gubben och du.Men så himla duktig du var som fixade utdragningen av tanden. Även om den nu inte kom ut hel och hållen. Men inget roligt att betala så mycket pengar för att bara få lida 😉
  Hoppas att det inte blir åska och oväder här hos oss. Förstår om du inte hälsar på hos mig, annars har jag trevliga bilder på små söta torp från resan i helgen.
  Hoppas att det löser sig med tv, dator och tanden.
  Kram

 9. Svara

  Doris

  11 juni 2007

  STACKARS ER !!
  EN OLYCKA KOMMER SÄLLAN ENSAM säger man i alla fall här på Island och det verkar ju tills att var rätt hos er …
  Hoppas att Hasse kryar på sig snabbt, jag har en gång fått lunginflammation och det önskar jag inte min värsta ovän ( om jag hade haft någon ;0)).
  Jag har aldrig varit förtjust i att handla på Internät just för det att det blir såå klöddigt om något inte är som det ska, vill helst kunna gå i affären och skälla på dem ;0).
  Sköt om dig!
  Kramar, Doris

 10. Svara

  catja

  12 juni 2007

  I går hade vi tio stänk regn och med den här värmen blev det rena tropikerna när det skulle torka upp. USch. Håller med dig, för varmt är inget skojsigt alls. Vi har haft 30-31 grader här i tre dagar. Blä!
  …..
  Typsikt det där med tv’n. Sonen köpte i januari datorprylar dvs en hel dator fast i delar då han ville bestämma själv vad datorn skulle innehålla. Något var fel av sakerna och det fanns två saker att välja på som kunde vara fel. Vi misstänkte den ena, sände tillbaka den och det visade sig att inget var fel på den. Vi fick betala 300 kr för att få tillbaka den i fraktkostnad bl.a… Sedan fick vi testat den andra saken och detta var man tvungen att göra själv. Då detta inte gick att göra själva p.g.a att vi var rädda att den skulle orsaka andra fel i datorn fick vi sända den till ett annat företag som för 500 kr konstaterade att den var dålig. Nu har vi sänt den dåliga saken till företaget som vi köpt dem från. Nu är det lång väntetid på sakerna…och det är snart halva Juni månad…dvs en väntetid på allt som allt 5 månader och sonen har inte fått sina saker och fått det att fungera än…
  Det är bekvämt att beställa prylar på nätet…när det fungerar…
  Ta dig en sval drink i värmen!
  Kram
  /Catja

 11. Svara

  Kersti

  12 juni 2007

  I kväll har det regnat flera droppar hos oss i Enskede. Åskan har vi inte hört av.
  Vilken otur med allt, tv, dator och lunginflammation. Hoppas på snar bättring på alla punkter./Kersti

 12. Svara

  Gunvor

  12 juni 2007

  Här regnar det för fulla muggar. Igår så åskade det lite grann o då kom det bara några droppar. Det är bra med regn nu faktiskt, så man slipper å vattna.Jag har varit ute med slangen tidigare i kväll.
  Men vilken himla otur ni har haft med grejerna! Värre är det ju med sjukdomar! Lunginflammation är inte kul! Det har jag haft så många gånger så det går nog inte att räkna. Men nu har jag fått en spruta mot det så nu har jag klarat mej ett tag.
  Nu får vi hoppas att det löser sej med alltihopa!
  Kramelikram!

 13. Svara

  leila

  12 juni 2007

  hej, oj vilken otur, att få lunginflammaion. jag tror det kommer av virus av nåt slag. jag skickar kramar till er båda /leila

 14. Svara

  Anki

  13 juni 2007

  Eländes, eländes ja ibland verkar det som allt händer på en o samma gång. Hoppas Hasse piggar på sig, ny TV kommer o att åskan dragit vidare..*ler*.

  Här i söder har vi fortfarande vackert väder o hett…!!

  Kram Anki

 15. Svara

  lallis

  13 juni 2007

  Men gud, vilken otur ni har och allt på en gång!
  Hoppas att sambon snart blir bättre med lite medicinering och att resten också löser sig snart.
  Stoooooor kram från mig till dig.
  /Lallis

 16. Svara

  Tina

  13 juni 2007

  Ja oturen förföljer inte bara mig ser jag….trodde jag inte heller men mitt i allt elände för er är det ändå på nåt konstigt sätt “skönt” att veta att det finns fler olycksdrabbade….ibland har man bara lust o ge upp!!
  Hoppas Hasse kryar på sig snabbt feber i denna värme är ju odrägligt!
  Dubbelkram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 205
 • 364
 • 1 627 642
 • 5 072
 • 65 414
Sök här