Bloggen Livets glädjeämnen!

Julens snackis: vädret

Av
den
26 december 2017

Hej igen, och god fortsättning!
Det har varit skönt med ett litet uppehåll här, visst är det konstigt, när det är nåt knas och man inte kan sitta vid datorn som vanligt, då blir man minst sagt vansinnig och tar sig inte för någonting.
Men, när det blir lugnare på sociala medier på grund av helg, då tycker jag också att det är skönt att göra andra saker.
Bara jag vet att jag när jag vill kan knäppa på datorn igen !
Och nu ska jag erkänna, jag har hittat ett spel som sysselsätter mig på tok för mycket!
För tiotalet år sedan spelade Hasse och jag ofta Backpacker.
Vi köpte spelet på cd-skivor och sedan tävlade vi mot varandra.
Man reser jorden runt, måste tjäna pengar för att resa vidare. Det gör man genom kunskapsfrågor och genom olika jobb man tar.
Totalt tidsödande och beroendeframkallande, och nu “hittade” jag spelet på facebook!!!

Så nu vet ni, om ni inte hör av mig så är jag ute och reser….

Det har som sagt varit lugna puckar i pörtet, men mycket gemytligt.

På självaste julaftonen fick vi oväntat besök av ….jultomten!
Han hade bantat ner sig till miniformat i år

..så jag försökte göda honom efter bästa förmåga!
Julmaten i pörtet bestod i år förutom de så omtalade grisfötterna av köttbullar gjorda på egenpåhittat recept, skinka förstås, jansson som i år fick samsas med sötpotatis och det var en jättefin kombo!
Sillar och vitlöksströmming och den obligatoriska julgröten som även Blinka slukade begärligt.

Det stora samtalsämnet denna jul har annars varit vädret!
Fullkomligt vidrigt, om man varit i behov av att vistas utomhus, antingen gå eller köra motorfordon!
Kyla, tö, snö, regn, allt inom ett dygn, och så har det fortsatt så de övriga dygnen också, och ännu är det inte slut!
Igår var vi i stort sett avskurna från övriga världen, det tog sju timmar att köra tio mil hit till oss, och åt andra hållet var det förmodligen lika illa. Långtradare låg på tvären, traktorer körde i dike, det var krockar och avåkningar överallt, sandbilarna tog sig inte fram trots kedjor på däcken.
Bara att tacka försynen för att inga allvarligare skador rapporterats.

Jag har en hel del mer att berätta, så vi hörs snart igen!
God fortsättning önskar jag så länge

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  26 december 2017

  God fortsättning till dig med. Skönt att stanna inne i stugvärmen när väglaget är så där tråkigt. Kram

 2. Svara

  Ninni

  26 december 2017

  Spelet du spelar har jag försökt få igång flera gånger både på stationära och laptopen men det är helt tji att få det så långt så jag kan spela.
  Vilket eländigt väder du har. Usch.
  Ja det är nog tur jag är där jag är. Här händer inte mycket men jag har ju haft spänning så det räcker ett tag.
  Kramen.

 3. Svara

  Mia

  26 december 2017

  Fy 17 för det vädret!!!! Då känns det bäst att få sitta inomhus…och spela lite 😉 Peppar, peppar så har vi haft kanonväder i helgen men den snö som ska komma till er reser vidare hit upp, fast i försvagat stadie (hoppas det stämmer)
  Kram på’er i Pörtet

 4. Svara

  Eva-Lena

  26 december 2017

  Sötpotatis i Jansson låter spännande! Blandade du med “vanlig” potatis?

  Min jul-Jansson blev totalt misslyckad. Alltså hur många Jansson, potatis- och rotfruktsgratänger har jag gjort genom åren? Det är många och ändå larvade jag mig och letade på webben efter Kungen av Jansson. Finessen skulle vara att slaka löken i kastrull och köra potatisen i ugnen 20-25 minuter för att sedan ta ut den och varva som vanligt.

  Dock är det omöjligt att göra en bra Jansson på fel potatis, min stod i ugnen 25 + 50 minuter, och var ändå som små träbitar, jag vet inte om jag ska skylla på Roland som bestämt hade för sig att vi köper fast potatis, speciellt till julen(?!!! Han får då för sig saker) eller “förgräddningen”. Nästa Jansson kommer jag att köra fritt!!!

  Vår jul liknade/liknar ingenting: Ingen julkänsla alls förutom två elljusstakar i fönstren mot gatan, detta för att inte grannarna ska tro att vi är helt galna, eftersom vi inte ens fått upp gardiner efter en månad. Vi körde Skype med gänget vi skulle fira med – barn, barnbarn, svärsöner och exmaken och hans sambo. Vi hade julklappsspel, det fungerade ju, men jag vill ju sniffa på och krama barnbarnen mina.

  Jag undrar när vi får möta andra igen, och när vi ska orka det. Vi var och handlade i dag, och Roland var nära att rasa ihop mot rullatorn. Så vi har det inte muntert, detta år som gud glömde oss.

  Allt gott till dig, annandagskram från Eva-Lena!

 5. Svara

  BP

  26 december 2017

  Spelet Backpackers har jag aldrig hört talas om. Å då jag inte har Facebook lär jag knappast kunna testa heller. Men en riktigt rolig idé för alla som inte kan/vill resa på riktigt.

  Ja ditt väder skiljer sig en aning från vårt. Här har det iofs också regnat, vilket det ju ofta gör den här årstiden när termometern visar 6 plusgrader. Men isgatpr slapp vi den här gången, då vi haft plusgrader i över en vecka nu. Å då smälte all snö. Som sagt, inte mig emot alls.

  Får väl önska dig en riktigt trevlig resa, eller resor kanske:-)

 6. Svara

  Synnøve Kjerstad

  26 december 2017

  Samma lika illa här. Nu ikväll är det full storm, det spöregnar och är plusgrader. Får bara hoppas att inte strömmen går med. Som i 2011. Då var vi utan ström i 3 dagar.
  Sköt om dig vännen.

 7. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  27 december 2017

  he he jammen var det en stilig nisse dere fikk besøk av. Romjula er dagene mellom julaften og nyttårsaften. Har dere ikke romjul i Sverige?

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  27 december 2017

  regn och blåst 12 m/s men jag är inte väderkänslig (har flyttat 25 gånger och går till biblioteket varje vecka 🙂 men de har inte allt.

 9. Svara

  Anki

  27 december 2017

  Här är det härligt grönt och ingen halka alls 🙂 Olle hade en sådan tomtedräkt när han kom till barnbarnen på julafton, men såg så olycklig ut att han snart befriades 🙂
  Backpacker … ännu ett spel jag aldrig hört talats om – och då jag inte gillar att spela på nätet så lär jag inte ens försöka 🙂
  Ha det gott vännen!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 169
 • 505
 • 1 628 923
 • 5 076
 • 65 457
Sök här