Bloggen

Lammrace i bygden

Av
den
20 maj 2015

I helgen anordnades “lammrace” här i bygden, 5 olika fårgårdar hade öppet hus och välkomnade allmänheten.

lammrace5

Jag besökte Abborrberg, en by jag aldrig besökt tidigare trots att jag bott så många år i området…
Bonden var behjälplig med att hämta blyga lamm

lammrace7

..så att de många besökande barnen fick klappa de ulliga gulliga djuren!

lammrace1

..ja och så nån finnkäring som också prompt skulle kela..

lammrace4

Den stiliga baggen stod i stallet

lammrace9

Till min stora glädje fanns också getter på gården, mitt absoluta favoritdjur!

lammrace6

Bocken försöker käka upp mobilen innan ett enda foto hann knäppas!

lammrace11

Det finns fler än jag som är svaga för getter, undrar just vad dessa två resonerar om….

lammrace10

Vi avslutade besöket med en fika där på den otroligt vackert och högt belägna Fjärsmansgården där det också fanns ett och annat fjäderfä, 200 höns och ett gäng ankor.
Så roligt det var att se hur tama och trevliga och väl omhändertagna alla djuren var, djurhållning när den är som bäst!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  20 maj 2015

  Vilket härligt inlägg, Paula…lantlivet när det är som bäst :love: :love:

 2. Svara

  Eva

  20 maj 2015

  Hallå där uppe . . . vilken kul trevlig dag du haft, mycket att titta på och framfför allt att kunna gosa och klappa.
  Hi hi . . . ja de där getterna är visst ‘allätare’, en gång blev jag av med en vante som jag hade i jackfickan.
  Geten bara stack in nosen i fickan fångade vanten och började tugga innan man ens hann blinka, hmm . . .
  undrar hur deras magar är, hi hi . . .
  Egentligen skulle man kanske önska sig sådana bra tarmar som getterna har, ja kanske fårens oxå . . . .
  Jag förundras över baggens enorma horn, det är rejäla ‘saker’ det . . .
  Något ‘lammrace här i bygden har jag aldrig hört talas om, men det vore verkligen något för barnfamiljer. :love:
  Det är inte bara finnkäringar som vill kela med djuren, smålänningskäringen här skulle gärna göra detsamma.

  Sänder dig famnen full av mina tulpaner, lite färgglatt till en sprallig glad finnkäring som gör mina blogg-besök hos dig riktigt muntra . . . . .
  Nu börjar så sakta graderna stiga ute i naturen, jag kände detta nu i kväll efter dagens åskväder med hagelskurar, det kalla och varma har bråkat där uppe och förhoppningsvis vann värmen.
  Vi hoppas på det, kram/ Eva

 3. Svara

  Nette Cecilia

  20 maj 2015

  :thumbsup: Så kul med lammrace härliga djur ,getterna med ,kram Nette

 4. Svara

  Gunilla

  20 maj 2015

  Underbart besöka ställen där man aldrig varit förut och vilka söta lamm. :thumbsup: Jag älskar getter för de är så speciella. Hade gärna haft några om jag bodde på gård, bara som sällskap förståss. Det är mycket som händer i naturen nu. Allt liksom exploderar i grönt. Djur & människor mår gott 🙂 Ha en fortsatt skön vecka och vårkramar från västkusten. Gunilla

 5. Svara

  Menageriet

  20 maj 2015

  Så roligt! Tänk om man hade fått följa med? 🙂
  Getter är nog mitt favvodjur också bland de mindre. Visserligen är lamm söta, men en liten killing är nog bland det sötaste och roligaste man kan se och uppleva. Tänkte faktiskt skaffa getter en gång i tiden? :tunga:
  Här nere är det mest får, men jag tror att det ska finnas en getgård i Dalsland? Är så sugen på riktig getmese! Den vita getosten smakar fruktansvärt, ungefär som bocken luktar!! :ohno:
  Ja, snart är det Pingst och ingen helgkänsla infinner sig numera. Men, jag får väl hänrycka mig och hitta på något? Ja, just det! Jag ska ju med Dotra och familj till Ikea och köpa symaskin! Äntligen ska jag få börja sy igen och tänk så mycket jag ska sy sen? 😆
  Tvivlar förstås, men vi får väl se? Ett uppdämt behov finns ju i alla fall.
  Önskar Dig en fin Pingsthelg och kram! 🙂

 6. Svara

  Anki

  21 maj 2015

  Vilken härlig dag… lammrace… underbart! Men jag gillar nog också getter ännu mer 🙂 Har en getgård bara ett par mil från oss… med eget getostmejeri och en hel massa goda ostar! Senast jag var där så hade de fått 150 nya killingar… tyvärr befann de sig allra längst borta i en stor hage… men nästa gång kanske jag kan få en skymt av dem… 🙂
  Kram

 7. Svara

  Kicki

  21 maj 2015

  Vilken mysig utflykt!
  Getter finns numera på vårt gamla ställe i Arkhyttan. Killingar eller lamm, lika goa, men killingarna är ju så extra söta med sitt hoppande och klättrande.
  Vi har faktiskt haft ett par getter för många herrans år sen när vi bodde utanför Rimbo. Men attan så dom smet och käkade upp blommor och annat i trädgården.
  Kramen

 8. Svara

  Gunnel

  21 maj 2015

  Kan tänka mig att det var populärt. Finns väl inget gulligare än små lamm. Djurungar över lag är publikdragande. Kram

 9. Svara

  "LillaSyster"

  21 maj 2015

  Mysigt!
  Kram

 10. Svara

  Ragnvi

  22 maj 2015

  Morning i Pörtet! Sicket underbart ställe! Och underbara foton!
  Kramen!
  Ragnvi

 11. Svara

  Raija

  22 maj 2015

  Glad blir jag av att läsa att djuren har det bra och såg ut att trivas. Att du trivdes där förstår jag, för det hade jag också gjort, bland alla lamm och getter :love: .

 12. Svara

  Agneta

  22 maj 2015

  Vilket trevligt initiativ! Fast dom kanske binder ris på sin egen rygg för vem vill äta upp dom små lammen sen……? Men det är väldigt mysigt att se när djuren har det bra och vilken utsikt dom hade, den hade man inte tackat ner till. Gillar du getter? Jag har aldrig tänkt på vad jag har för förhållande till getter. Jo, det är kanske gott, när jag tänker efter, på dom norska vägarna brukar det finnas och dom är ju väldigt mysiga!
  Och så har ni blå himmel. Jag har glömt att den finns i den kulören……
  Kram

 13. Svara

  Pernilla

  23 maj 2015

  Så mysigt. Jätter är trevliga, härliga djur. De luktar så illa bara.
  /P

 14. Svara

  Ruth

  24 maj 2015

  Ja, grönskan har varit sen i år, men nu är det grönska över allt. Ingen värme i luften, kyliga vindar och mycket regn, sommaren med värme och klagan (för mig) kommer snart med besked, Fina bilder du visar. Lamungar är så söta, jag gillar alla djur stora som små. Jag har mjölkat många getter i min barndom, så dessa getter väcker barndomsminnen inom mig.
  Jag är inte så mycket på bloggen mera, långt mindre hälsar jag på mina bloggvänner, beklagar mig och har dåligt samvete för det, men ni är inte bortglömda, hoppas på bättre tider. Har fullt upp med annat på dagarna, inte minst stickning som jag har blivit så beroende av. Kramar till dig.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 347
 • 450
 • 1 638 514
 • 5 097
 • 65 701
Sök här