Bloggen

Lite uppåt i pörtet trots regn och rusk

Av
den
23 november 2019

Vi hade sovmorgon idag!
Det händer ju rätt ofta, men just idag var det mer befogat än vanligt för igår var en händelserik dag för finnkäringen.
Jag och en väninna åkte till världsmetropolen Hagfors där vi båda hade bokat tid hos optikern.
Med facit i handen var det ett lyckat val av optiker, först fotades och puffades det i ögonen, sedan redogjorde optikern lugnt och pedagogiskt hur ögonen såg ut ur hälsosynpunkt.
Mina ögon var riktigt friska, inga tecken på problem med gula fläcken, ingen begynnande starr eller annat att oroa sig för.
Synen däremot, den hade ju förändrats en del sedan senast.
Jag har inte tidigare upplevt en så lugn atmosfär vid själva synundersökningen, det kändes väldigt positivt för ibland är det inte lätt att se skillnad på synskärpan i de olika alternativa bilderna som visas.
Sen kom vi till det som egentligen borde vara roligast, att välja bågar, men ack så svårt det visade sig vara!
Jag är ju som person ganska färgstark och jag ville inte ha helt neutrala bågar, speciellt med tanke på att jag inte sminkar mig.
Det hela slutade med att jag beställde två par! Ett par färgglada och ett par mörka.
Nu får jag vänta ca 3 veckor innan de är klara att hämtas..

När vi nu ändå var på g så besökte vi diverse mataffärer, en loppis och en klädaffär. Jodå, det blev inköp gjorda både här och där…
Det känns ibland lite som ett uppdämt behov när man så sällan är ute och shoppar.

Idag kändes det så underbart att sätta sig i nattsärken och titta på skidåkning igen, en högtidsstund faktiskt, som förgylldes ännu mer av vad frukostbordet hade att erbjuda!
Hittade en julost igår, och döm om min förvåning när jag i morse tog den ur kylen och någon liten mus redan varit där och nallat på den…för inte kunde väl jag själv vara den skyldiga?

Dessutom verkar tomten ha varit på besök, för min brevlåda var fylld av tidningar på finska! Så roligt att bläddra i tidningen som översatt heter Sverigefinländaren och alltså är avsedd för oss finländare i förgängelsen…
Observera också surbrödet med finsk lördagskorv, saltgurka och skivad vitlök!

Tänk så mycket skillnad så lite kan göra när man känt sig deppig ett tag!
Hoppas jag kravlat mig över tröskeln nu (som vanligt är mat bästa trösten, oops) och nu ser jag fram emot att det om mindre än en månad åter vänder mot ljusare tider! Bara att härda ut!

Trevlig lördagskväll till dig som tittar in!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  23 november 2019

  Vad glad jag blir av ditt inlägg, det där behövde du, både resan till Hagfors, den där härliga stunden med frukost framför tv:n och skidåkningen…..åsså lördagskorv!! Mums, jag vet ingen korv som ser så menlös ut men har så god smak som den. 🙂 Kram på’re

 2. Svara

  Minton

  23 november 2019

  Vilken härlig dag du hade och en trevlig optiker som fixade ny glasögon. Skidstudion är trevlig och nu tittat jag på curling.
  Kram

 3. Svara

  Titti Melender

  23 november 2019

  Rolig läsning! Skönt att det tar sej, jag så just till gubben idag att om mindre än en månad vänder det. Jag är inget fan av novembereländet. Kram!

 4. Svara

  bpz3

  23 november 2019

  Jättekul att du var nöjd med besöket hos optikern! Skrattade en aning när du nämnde “puffandet” för att mäta trycket. Jag klarar liksom aldrig av den puffen och blundar… Så när jag var hos ögonläkaren för några dagar sedan så blev jag förvånad att hon inte “puffade” utan droppade i några droppar och mätte med en “grunka”. När jag frågade varför hon inte “puffade” svarade hon att 90 procent av patienterna blundar, och det då tar en himla tid. Så hon föredrog den “manuella” metoden.
  Det ska bli så spännande att se dina nya bågar. Bra att du också hade ett smakråd med dig. Alltid bra att ha;-)
  Förstår att du blev överlyckligt när du får finska delikatesser och tidningar hemskickade till Säfsen. Det behövs inte så mycket att bli glad, eller hur!?
  Så som du känner för skidåkning känner jag för fotboll, förstår precis vad du menar:-)

 5. Svara

  Ditte

  23 november 2019

  Vilken trevlig dag ni fick i Hagfors! Och fint med det lyckade besöket hos optikern. Visst är det svårt att veta om man ser bättre, sämre eller lika. Och svårt att välja bågar är det ju.
  Kul också med lite annan shopping när ni nu var på vift.
  Skidor har vi också tittat på idag , en sport som uppskattas. Tror nog ditt frukostbord var mer välrustat än vårt. Hade gärna smakat ett och annat där.
  Kul med tidningen som kommer. Piggar ju upp den också.
  Och visst ljusnar det snart! Håll ut!
  Kram

 6. Svara

  Anki

  24 november 2019

  En riktigt bra dag med andra ord! Härligt att du verkar nöjd och glad – och du kan ju omöjligt vara annorlunda nu när Vinterstudion startat och tv-rutan är fylld av vintersport!
  Önskar dig allt gott, världens bästa Paula!
  Kram

 7. Svara

  Karin Eklund

  24 november 2019

  Ibland behövs det inte särskilt mycket för att humöret ska svänga och bli klättringsbart mot toppen igen. Du fick en fin dag men nya bågar i kommande, god ost som någon hade knaprat på, vilket förstås betyder att den är jättegod, finskt surbröd går aldrig av för hackor och en söt liten Blincka i sängen är liksom droppen som får lyckobägaren att rinna över. Fortsätt så där nu när du också får läsa ditt “eget” språk i tidningarna som tomten har burit hem åt dig. Snart vänder det! Jaja! 🙂

 8. Svara

  Ama de casa

  24 november 2019

  Vad skönt att det har vänt för dig! Bra också att det gick så bra på utfärden till optikern och affärerna.
  Håller med dig. För en velig person som jag är det skitsvårt att avgöra det där med “ser du bättre nu eller tidigare?”. Att välja bågar är inte heller lätt. Kul att du slog till på två – ska bli kul att se dom på plats om en sisådär tre veckor 🙂

 9. Svara

  Kina Hellquist

  24 november 2019

  När det är riktigt grått och mörkt och man känner sig nerbankad i skoskaften, då behöver man verkligen dessa små utflykter. Och gärna unna sig något både på in- och utsidan. Och snart, snart, går vi mot ljusare tider. Mitt ena barnbarn är född den 21/12, och han kom verkligen med ljuset! Så vi håller ut ett tag till Paula! <3 Ha det bra!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 november 2019

  Vad härligt det är att läsa om att du känner dig gladare igen. Hoppas det håller i sig 😀 Visst är det svårt att välja bågar till glasögonen. Jag tror att du gjorde rätt som beställde två par så att du kan variera lite efter humör och övrig utstyrsel. Klart du ville shoppa loss när du för en gångs skull befann dig på rätt plats för det 🙂 Det kan bli många sköna morgnar och dagar framför skidtävlingar framöver. Jag kollade faktiskt på slalomen i dag och det gick ju ganska bra för svenskarna.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 68
 • 382
 • 1 718 640
 • 4 910
 • 63 186
Sök här