Bloggen Livets glädjeämnen!

Liten vovve letar sol och värme

Av
den
3 oktober 2023


Den här prinsen knöar in sig där han hittar en liten solstrimma..

Han kan skutta och hoppa över högt och lågt och har alltid koll på var det är varmast!

Men nu gick visst solen i moln…..

Jag förstår att han är frusen, han har tappat massor av päls sista tiden, och jag vet inte varför eller vad jag ska göra åt det!
Under en tidigare pälsfällningsperiod gav jag honom en laxolja som jag köpte på djuraffären, men jag är tveksam om den hjälpte.
Det verkar just nu som att han lagom till vintern blir en nakenfis, stackaren!

Jag fick upp två fina gamla bloggminnen idag som jag inte kan låta bli att visa:

Simon, barnbarnet, han som medverkade i gårdagens blogg med sin dotter Freja! Här är han 13 år, året är 2006 och han har två tama råttor som husdjur! Få se vad hans dotter släpar hem om några år…

Och se här, hästviskaren! Jag som aldrig haft med kusar att göra fick 17 nya fyrfota grannar 2015, och plötsligt fick jag lära mig att hantera dem! Minnen jag bär med mig resten av livet, trots att jag inte själv började rida utan nöjde mig med att hjälpa till med matning och förflyttningar, samt höll i tömmarna när barnen red på grannens minizoo.
En av fördelarna med att ha en dagboks-blogg, alla minnen som dyker upp!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  BP

  3 oktober 2023

  Daniel kommer bli en katt i hans nästa liv. För visst är katter kända för att snusa så gott i solen.
  När jag såg allt hundhår på din dammsugare(?) tänkte jag osökt på Swiffer-reklaman på tv. Ring en veterinär och fråga varför Daniel tappar päls. Trodde hundar tappade päls till våren. Det gör åtminstone Åsas Teddy. Hoppas att det inte är en sjukdom som lurar. Å om jag minns rätt så gillade Daniel inte att bära en vinterkappa…
  Visst har han blivit otroligt vuxen ditt barnbarn. Från råttor till egna barn… det kallar jag utveckling – hahaha:-) Och att se dig som hästskötare, ja det var aningen otippat det också;-)

  • Svara

   Paula

   5 oktober 2023

   Ja Daniel är nästan en katt redan, tack o lov jamar han dock inte. Min katt Torsten var större än Daniel..
   Hundhåren sitter på en hundborste, en med metallpiggar som är effektiv pälsryckare.

 2. Svara

  Minton

  3 oktober 2023

  Stackars Daniel som tappar päls. Kolla med veterinären vad det beror på. Det finns konstiga husdjur och råttor gillar jag inte men hästar är ok .
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   5 oktober 2023

   Jag avvaktar lite med veterinär, har ingen försäkring längre och det är så dyrt att gå dit. Så länge han är pigg i övrigt och äter bra så får han väl bli en nakenfis…i alla fall blir det inget besök före jul, har ju numera många småttingar som jag behöver tänka på i jul. Men om han på något vis börjar lida av det, förutom frysa, för det lär han göra, men jag har både vintertäcke och köpte nu en tröja också så han borde klara sig. Kan ju också vara åldersrelaterat, mitt hår har också tunnat ur, jag som hade en tjock kalufs. Varm kram och nospuss

 3. Svara

  Anna-Lena

  3 oktober 2023

  Förstår Daniel. Letar också efter solstrimmor. En omöjlig uppgift denna dag. Ösregn. Eller är detcsådsnt som kallas hundväder.
  Hoppas att ingen av småtjejerna kommer hem med råttor eller möss som husdjur. Där går min gräns för vad som är ok att ta in i huset.
  God kväll! Kram

  • Svara

   Paula

   5 oktober 2023

   Jag hade inga problem med Simons råttor, de var riktigt söta. Saija, dottern, hade små vita dansmöss när hon var barn, jättegulliga men gnagde ju sönder allt som kom i deras väg. Jag är glad att barnen vill umgås med djur för det gör dem mer empatiska.
   Vet du, vi har en plusgrad här nu, mössan hänger beredd på hyllan! Kram

 4. Svara

  Znogge

  3 oktober 2023

  Miss E, vår förra hund, sökte gärna upp den soligaste platsen och låg där och riktigt njöt av den gassande solen. Så gör inte Miss T.
  Nog för att jag är djurvän men råttor är inget för mig känner jag.

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  3 oktober 2023

  Vilken tur för din soldyrkande vovve att det kommer några strålar in till honom då och då 😀 Stackarn om han blir en nakenfis. Jag vet inte hur mycket han brukar fälla men det ser ut att vara mycket päls i borsten. Men han ser långt ifrån naken ut än så länge.
  Kul med minnen. Jag föredrar nog hästarna även om jag själv hade en ökenråtta som husdjur en gång. Men det var en liten söt råtta med hårig svans.
  Kram

  • Svara

   Paula

   5 oktober 2023

   Lite synd att han tappar päls just till vintern. Har ju ingen försäkring på honomså något vet.besök bara för detta blir det inte, bara om han får andra symptom också, men han äter med god aptit och är pigg och glad i övrigt, så jag avvaktar. Har dock investerat i en varm tröja till honom, det är bara två grader nu på kvällen så han börjar nog snart frysa annars. Vintertäcket får vänta…
   Kram

 6. Svara

  Anna i Portugal

  3 oktober 2023

  Fina minnen med hästarna! Charlie beter sig precis som vår minigris Chico gjorde, jagade solen och värme hela tiden. Gulligt 🙂

  • Svara

   Paula

   5 oktober 2023

   Ja det minns jag faktiskt från när vi hade egna grisar, de gillade sol och värme, o inte har de mycket till värmande päls heller. Tänk, på den tiden, mitten av 90-talet då var det tillåtet att mata grisar med matavfall från restaurang, det gödde våra grisar som vi sedan slaktade och serverade på julbordet. Sen blev det förbjudet, vilket slöseri!

 7. Svara

  LillaSyster

  4 oktober 2023

  Men bilden säger att du är van att hantera hästar.
  Tamråttorna får mig att rysa, en råtta är en råtta. Nej tack till dem.
  Lite märkligt att fälla så mycket päls nu. Googla! Ha en bra onsdag!

 8. Svara

  Anki

  4 oktober 2023

  Inte helt okej att tappa pälsen nu till vintern – kanske du ska prata med veterinären om det fortsätter för orsakerna kan ju vara många.
  Fina minnesbilder du hittade!
  Lasse stod ut med det mesta av mina påhitt, men ormar och råttor … där gick gränsen för vilka djur jag fick införskaffa 🙂
  Kram

  • Svara

   Paula

   5 oktober 2023

   Hej Anki, jag avvaktar med veterinär, har ju ingen försäkring o dom vill nog ta prover o så om jag söker hjälp, pratade med hundtrimmet igår då jag klippte klorna på Daniel där, och hon menade att det kunde vara en hudsjukdom. Och visst är det så, men han kliar sig inte och är i övrigt pigg och äter bra. Men får han andra symptom, då vet du att jag ilar iväg med honom.
   Varm kram

 9. Svara

  Carita

  4 oktober 2023

  Så härligt med hästarna! Gillar hästar, men så sällan jag kommer dem nära.
  Och hundar förstås, det var en söt liten sol- och värmeälskare du plåtat.
  Kanske normalt att tappa päls ibland? Vet inte så mycket om sånt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 450
 • 559
 • 1 651 882
 • 5 116
 • 65 975
Sök här