Bloggen

Ludvikaströmmen

Av
den
19 juli 2012

Tänk, idag dröjde det ända till klockan tre innan första skuren kom!
Mitt tema vatten fortsätter här i bloggen för igår..

..såg jag för första gången vatten i strömmen i Ludvika!
Jag har ändå bott i nejden tiotalet år men luckorna har alltid varit stängda och strömfåran torr då vi har passerat.
Det myckna regnandet har väl gjort att de behövde öppnas för att undvika översvämningar

Vi fick också för oss att spana in utsikten över Väsman från Lekombergs utsiktsplats.
Konstigt men varje gång vi åker dit är det regnigt och dimmigt, så även denna gång…

Projekt ogräsrensning går inte framåt. Jag tycker det är för blött för att stå och rensa och Hasse kan inte heller använda eltrimmern i regnet. Så nu frodas verkligen ogräsväxtligheten på tomten!

Sen är det ju också en motivationssak, när man vet att man ska flytta är det ännu svårare att motivera sig till sysslor som man inte är ett dugg road av ens i vanliga fall!

Nu var ju tomten i ett bedrövligt skick då vi flyttade in så vi slipper egentligen skämmas, men det gör jag nog ändå, och jag lovar dyrt och heligt att detta är sista stället jag bor på som har en trädgård att sköta! Blir det fler hus så ska det vara med naturtomt och inget annat.
Vill man sedan pynta kan man ha blommor i fina krukor men traditionella rabatter säger jag blankt nej till!

Morötterna i affären är så här söta, så varför offra tid på att odla egna, hihi

Annars tycker jag de kan komma och slå vägrenarna nu då alla lupiner vissnat. Det ser riktigt skräpigt ut .

Grässtrån av olika slag kan vara vackra, men där döljer sig många faror i form av små små otäckingar..

Regnskurarna hos oss har mest kommit dagtid så numera går vi en promenad på kvällen efter middagen.
Då är luften sval och ren, vinden har mojnat och inte ens myggen stör!

Tjingeling för denna gång!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  19 juli 2012

  😆 Så vackra bilder du bjuder på idag ,vatten kanske ni har nog av men här får vi gå med vattenslangen ,torr ,torrt ❗ Vi har jobbat med projekt renovera sovrum idag en dag till nu så är det bara listerna som fattas ,men dom måste vi hämta från stan någon dag .Nu ska vi sitta på verandan i kvällssolen 30 grader varmt så vi får njuta en stund ,kram nette 😎

 2. Svara

  AprilSus

  19 juli 2012

  Trevligt med utflykter och fina bilder blev det också. Tack för det! 🙂 Trädgårds arbete har aldrig lockat mig, så du har min fulla sympati för din olust till att jaga ogräs och ännu mer förståligt att lusten tryter när ni ska flytta. I år blev de knappt ens några blommor på min balkong, trots att jag köpte mig nya balkonglådor. Kan kvitta, då jag knappt suttit på balkongen alls den här sk sommaren. Hörde av en vän på FB som befinner sig på Gotland att det haglade där igår. Hon lade ut en bild där det såg ut som snö längst med vägen. Tydligen hade det även haglat norr om sthlm, så det blev vitt på marken och nu ikväll läste jag på aftonbladet.se att det haglat och snö utanför Umeå. Helt sjukt!

  Nu ska jag snart förflytta min stela och värkande kropp till soffan tror jag? Eller kanske ska jag sitta kvar här vid dator och njuta lite till av min ny fixade arbetshörna? Kom på att det fanns en hylla till skrivbordet nere i källaren, så den har jag hämtat upp. Sen var det bara att börja om från början med alla sladdar och prylar, men nu är jag nöjd, även om kroppen tagit stryk. 😉

  Natti natti! ?

 3. Svara

  Mia

  20 juli 2012

  Vatten, vatten…jag det är då ingen bristvara! Johan filmade hagelstormen som drev fram igår men här i Hällnäs klarade vi oss! Men det var lite otäckt, för när vi körde från Umeå, så fullkomligt vräääkte det ner!
  Nä Paula, det är inte bra med oss…fast just nu skiter jag i mig.. Läkaren som undersökte Johan har gett honom två “alternativa” sjukdomar. MS eller en tumör i ryggen, det är det som ska kollas på tisdag 🙁

 4. Svara

  Kicki

  20 juli 2012

  Jag håller med dig om vägrenerna. På dom mindre vägarna är sikten invid en korsning obefintlig, för gräset står så himla högt på vägrenen.
  Jasså du vill inte ha en trädgårdstomt 😉 , varför är jag inte förvånad? 😉
  Kramen

 5. Svara

  Mia

  20 juli 2012

  Kram på dig!

 6. Svara

  annette

  20 juli 2012

  Härligt med brusande vatten, då har Du verkligen sett ett bevis för att Ni fått mkt regn uppe hos Er, tror inte vi fått lika mycket.
  Du vill inte ha trädgård och jag längtar efter en, så olika kan det vara, skit Du i tomten, i oktober har ju det mesta vissnat ner i alla fall;)
  Här var det ny upphandling på skötseln av gräsklippning m.m till våren, den som vann har nog inte fattat vad det innebar, har aldrig sett min stad så vanskött, gräset ä halvmeterhögt på stora offentliga gräsmattor, när dom väl har klippt på en plats ser det ut som det varit höskörd. Men dom la väl det billigaste anbudet, det enda som gäller numer!
  Kvällsprommis är skönt, men jag föredrar morgonprommis;)

  Kramen

 7. Svara

  Menageriet

  20 juli 2012

  😆 Förlåt mig, Paula, men jag måste skratta åt Din beskrivning av Dina besvär med älgflugor och annat otyg!
  Själv har jag aldrig sett en älgfluga på mig och vet inte ens hur dom ser ut. Fästingar däremot är en annan sak, men har inte haft något större problem med dom heller på mig. Verkar inte finnas så mycket av dom här i år, som tur är.
  Snigelsnusket finns det desto fler av! 👿
  Fina bilder från Er utflykt. 🙂
  Önskar Er en fin helg! 🙂

 8. Svara

  Monica

  21 juli 2012

  Så fina foton Paula 🙂

  Ja denna sommar vet jag inte vad man ska säga om – regnigt & kallt.
  Tror kanske inte att jag ska klaga högst för jag vet att det varit värre på ställen där jag inte varit.

  I dag strålar solen (just nu) så jag ska packa ner kaffetermosen och ge mig iväg ut – bäst att passa på.

 9. Svara

  Ninni

  21 juli 2012

  Underbara bilder! Så de fick öppna dammluckorna hos er. Sån tur hade inte vi när vi var till Laforsen. Trodde ju att de åtminstone måst släppa på lite men icke.
  Vi har tackochlov mest bara naturtomt. Ett litet land med jordgubbar och ett med rosor det är vad vi mäktar med och sen gräsklippningen förstås och där kan vi låna en åkgräsklippare då inte C orkar med för själv har jag inte klippt gräs på länge.
  Fina morötter. Tur man kan köpa såna. 🙂
  Kramen.

 10. Svara

  BrittMarie

  21 juli 2012

  Vill du verkligen inte ha en trädgård! Jag skulle ha väldigt svårt att klara mig utan åtmintone lite granna trädgård. Å andra sidan förstår jag dig om man har ont och jobbigt med sådana sysslor, så är det ju inte så kul. Själv har jag ibland trassel med ryggen och då kan man ju inte krypa omkring i rabatterna.
  Jättefina bilder! Tack för titten på dem!
  Kram

 11. Svara

  Gun

  22 juli 2012

  Mojn Paula!
  Det säger alla i Åbolands skärgård då man råkas. Nu funkar bloggen igen, men tack för tipset om en ny, skall verkligen fundera på det! I alla fall njuter jag av dina inlägg med finfina foton. Själv har jag varit oerhört passiv på den fronten, det är ju inte så förbaskat svårt, det vet jag, på min nästsista arbetsplats startade vi Sveriges första förskoleblogg med i huvudsak bilder som föräldrarna kunde gå in och kika på då dom hade en stund över och det blev ju väldigt populärt, saknade man sina små under arbetsdan kanske dom fanns på bloggen. Tyvärr ligger den nu nu i träda, men dom gamla bilderna finns kvar och jag går då och då in och kollar vad vi hittade på och tycker att vi var ganska kreativa…

 12. Svara

  Bia

  22 juli 2012

  Fint med vattenbilder! Kul att ni fick se när dammluckorna öppnades – äntligen!
  Kramiga morötter är söta! 🙂 Kram/Bia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 172
 • 505
 • 1 628 926
 • 5 076
 • 65 457
Sök här