Missommar nej nej nej MiDsommar!

Så det så!

Här har det varit lugnt, förutom vädret då, som vanligt…
Igår stod regnet som spön i backen och vi var som två dränkta disktrasor när vi kom hem från djurmatningen.
Blinka frös så hon skakade trots att jag försökte torka henne torr.

Jag fick nya grannar, verkar vara tillfälligt boende, men ack så synd jag tyckte om dem där de stod i busvädret och försökte resa tältet. Min grannes familj har alltså kommit på besök över helgen, och dom är många!

På kvällen skulle jag ställa in en tjälknöl i ugnen, för att på låg temperatur låta den stå där i tolv timmar.
Men, jag kom på att jag visst har ett “spisskydd” på min nya spis, den kan bara gå två timmar i sträck utan att man vrider om tidtagningen till två nya timmar.
Alltså hade jag klockan på larm varannan timme…håhåjaja, men det gick faktiskt bra, jag klev upp, vred på mätaren och somnade om så snart huvudet landade på kudden.
Nu borde jag förstås inte berätta att jag efter mycket letande idag hittade manualen och kunde läsa mig till att det finns en speciell ugnsfunktion för långkok…

Så, då pratar vi inte mer om det!

Jag visar ett tjusigt foto istället, envis som synden skulle jag ju plocka blommor regnvädret till trots!

Idag var det uppehåll, men…

det blåste så att hela fjäderdräkten på skatan höll på att flyga iväg utan skata!
Och så har det hållit på hela långa dagen…

Jag brydde mig inte om att gå till hembygdsgården i år, jag har varit där många tidigare midsomrar men Blinka uppskattar varken folkhavet eller andra hundar och att lämna henne ensam hemma för att kolla på en midsommarstång som skulle resas och några knätofsar det struntade jag i.

Midsommarnattens köld är hård,
blommor i ösregn och dimma.
Här på en blåsig hembygdsgård
ser man små grodorna svimma.
Solen bytt plats med en blöt orkan,
fryser gör rosor, syren och tulpan,
fryser, och det är orsaken
att ingen vill klä av sig naken
.

Lite (mycket) ledsamt var att det inte funkade för dottern att komma hit tillsammans med lilltjejen Vanessa för att fira midsommar med mig. Första bussen härifrån går på midsommardagen vid femtiden och det var för sent.

Men, tack vare tekniken fick jag iaf se henne,

.. och den underbara sexårsgluggen!

Nu ikväll inträffade nästa överraskning, telefonen ringde, såg att det var ett utländskt nummer som jag inte kände igen, så min vana trogen tryckte jag bara bort samtalet.
En stund senare fick jag ett meddelande på messenger från en tjej som skrev att hennes mamma hade försökt ringa mig utan att lyckas.
Hon hade med dotterns hjälp hittat mig på facebook. Denna mamma är en gammal arbetskamrat till mig från stenåldern innan jag flyttade till Sverige. Vi jobbade ihop och bodde grannar ända tills jag flyttade 1978. Vi höll kontakten under många år men tappade bort varandra för tjugotalet år sedan. Jag har många gånger slagit hennes namn på facebook utan att få någon träff. Inte så konstigt eftersom hon inte är med…
Hon och maken hade idag kommit att tänka på mig eftersom det är min namnsdag, och det ena ledde till det andra…och nu har jag pratat med henne ikväll och har hennes mailadress så vi kan återuppta kontakten!

Det är nästa lite kusligt när flera gamla vänner så tätt inpå varandra har tagit kontakt. Men jag väljer att tolka det positivt för det är ju faktiskt så att tappade bort mina godaste vänner antingen då jag flyttade till Sverige eller då jag hade mina utmattningsperioder och inte orkade umgås eller hålla kontakten.
Att ändå inte vara bortglömd är jag så himla glad över idag!

Nu är det midsommaraftonsafton, och imorgon ska jag vara på loppis.
Med en bild på en annan vacker flicka önskar jag en fin fortsättning på helgen!
Kanske kan vi få en dag utan både regn och nordanvindar?

0

14 Comments:

 1. Så fin bukett du plockat . Vi sitter här och slöar framför varsin platta ,lyssnar på musik och är glada att vi fått behålla elen hela dagen i stormen och regnet . Visste inte att du är på facebook , jag började ju där för ett och ett halvt år sedan , Vore trevligt om vi kunde vara vänner där Sök mig på Annette Cecilia Häggblom ,jag vet ju inte vad du heter . Trevlig fortsättning på midsommaren s

 2. Grattis på namnsdagen Paula!!! Såg ju det i dagstidningen i môrest att du har namnsdag och tänkte messa dig men så kom något emellan så det blev bortglömt. :-(
  Wow! Vilken fin bukett du plockat! Jag plockade in lite väldoftande blommor ikväll och ställde på köksbordet. Kan inte ta in doftande blommor då äldsta dottern ska komma eftersom hon är allergisk mot de flesta blommor. Hade heller ingen lust att plocka blommor igår då det spöregnade. Men Vilja plockade en liten bukett till sin mamma. Blommor som inte doftade. Blåklocka, prästkrage och… (Titta mormor, lila blommor! Jag och mamma älskar lila) gräslöksblomma! Vi var ute en stund i regnet och gick runt och tittade på blommorna. Jag hade ju förmånen att få rå om gojäntan i några timmar igår eftermiddag. Måste passa på för veckan som kommer ska hon till sin pappa på semester.
  Men nu ska jag försöka njuta av resten av helgen. Har haft fullt upp hela veckan och ända till 21-tiden ikväll men nu ska jag bara slappa… ett tag.
  Kramen.

 3. Grattis på namnsdagen! Vilken händelserik Midsommarafton du har varit med om då:-) Å det trots att du struntade i “groddansen” runt stången. Bra där! Har man sett en har man sett alla brukar min man säga;-)

  Fantastiskt fina kort på Vanessa. Vilken vacker flicka! Är pappan från Spanien, Peru, Ecuador, Thailand kanske. Vilken tjej:-)

  Önskar dig en fortsatt fin midsommarhelg utan aprilväder som vi hade idag!

 4. Skrattade gott åt radioinslaget. Och så rätt. Och midsommar heter det. Ingen liten “katt” ska vara med i ordet- Trist med regn och jag är glad att jag inte är ute och tältar- Här kom solen på efetrmiddagen och även kvällen blev fin. Förstår att du hoppade över hembygdsgården.
  Trist att din dotter och Vanessa inte kunde komma, men bussarna lever ju sitt liv. Tyvärr är de svårflirtade med att ändra tidtabeller. Så vacker Vanessa är och så bra med tekniken som gör att ni ändå kunde ses. Härliga bilder.
  Kunde inte låta böi att dra på munnen åt din ugn och manualen. Detta hade kunnat vara jag…
  Nu hoppas vi på bättre väder i morgon. Men annars får vi nöja oss ändå. Och tälta slipper vi ju.
  kram!

 5. PS Glömde ju gratta på din namnsdag! Nu gör jag det! Stort grattis!

 6. Gratulerer med navndagen, det er større i Sverige enn i Norge. Her blir den svært sjelden feiret. Så flott den nissejenta med katt på fanget var. Du har så mange flotte små detaljer rundt deg. Glad midtsommer.

 7. Snopet med spisen.
  Tråkigt med vädret när det ändå varit så torrt, kunde väl regnet vänta till efter helgen.
  Lika söt som tidigare är hon Vanessa. Trist att dom inte kunde komma.
  Ha en fortsatt skön helg!

 8. Fnissar åt det där med manualen…men eftersom jag gör det lätt hysteriskt och igenkännande, så gör vi som du säger, pratar inte mer om det ;)
  Vet inte om vi ska prata om midsommarvädret heller, fast det kan också kännas igen på nåt vis, märkligt det där :D
  Vanessa, så himla söt hon är!!! Det kommer att bli knepigt om ett tiotal år, det där…
  Ha nu en fortsatt fin helg och var rädd om dig, kram <3

 9. "LillaSyster"

  Himla bra att du hittat instruktionsboken till nästa långkok =) Fina blommor ar du också och både Vanessa och Blinka söta som socker! Kul när gamla vänner hör av sig. Ha en bra midsommardag, jag ska ut och tömma regnmätaren natten till midsommarafton fick vi 8mm igår regnade det också, men inte lika ihärdigt. Blyga +10 och blåst. Det är som min kompis säger samma väder på julafton som midsommarafton. Ha det bäst! Kram

 10. Vad roligt att sociala medier kan göra att man återfår kontakter med vänner från förr.
  Hoppas din midsommardag bjussar på bättre väder!
  Här börjar det bli FÖR varmt (25 grader redan nu). Ja, ja. Alltid kan man ju hitta nåt att klaga på ;-)

 11. Hahahaha, jag kan nästan inte sluta skratta åt den upprörda mannen som kanske själv inte hade den bästa svenskan :D Jättekul!!!
  Grattis i efterskott på namnsdagen :D
  Lite tråkigt midsommarväder hos dig och ännu tråkigare att dina nära inte kunda komma. Men det var fina bilder och Blinka är som vanligt jättefin :D
  Kram

 12. mid- heter det, men det är skillnad på tal och skrift.

 13. Först … Grattis i efterskott – hade ingen aning som det heter… ja att det var Pauladagen på midsommarafton i år :)
  Underbart inlägg med den upprörde dalmasen – han var verkligen missnöjd :)
  Haha … det fixade du ju bra – nu vet du till nästa gång du ska göra tjälknöl :)
  Vanessa … oj, vilken söt unge hon är – rent av vacker!
  Ha en fin söndag! Om allt går som tänkt så kanske vi dyker upp i slutet av kommande vecka … jag hör av mig … :)
  Kram

Kommentera