Bloggen

Mitt i spenaten..

Av
den
8 juni 2016

Igår var en sådan där tråkdag, tvättdag…

0608a

..men nu ska ni få se hur eländigt det är att behöva traska iväg en kilometer för att få smutstvätten rengjord.
Först passerar vi en av hästhagarna, denna står tom och öde..

0608b

Sen går man in i naturens egna gröna tempel..

0608d

Så mycket grönare och skönare blir det ju inte..mitt i spenaten!

0608m

Efter ett par hundra meter på landsvägen så är vi framme! Tänk om man skulle stå här och skölja byken?

0608f

Eftersom det är ypperligt torkväder så hoppar jag över tumlingen och traskar hemåt med den våta tvätten i Dra-maten..

0608g

..snart framme vid hästhagarna igen, denna gång hittar vi några kusar..

0608h

Åter på grusvägen där blomstren nu växer meterhöga vid vägkanten

0608i

Smörblommorna lyser upp..

0608j

Hemma!

0608k

När jag ändå är i byktagen passar jag på att byka hunden också!

0608l

“Nä, nu vill jag inte vara med på bild längre, natti!”

TAGS
5 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  9 juni 2016

  :love:
  En fantastiskt vacker natur omger dig, jag förstår att du njuter men jag är för lat, för att ens överväga att gå 1 km med tvätten :help: Men måste man så måste man, så är det ju…. Kram på dig :love: :love:

 2. Svara

  "LillaSyster"

  9 juni 2016

  Ja, du bor så otroligt vackert. Lummigt och grönt. Då har du stryka tvätten dag idag då! Kanske inte behövs då det hängt ute, blir ju ganska slätt beroende på vad det är så klart. Du får väl ta lite fika där på förstubron och titta på dina fina vita eller jag menar röda pelargoner… 😛 Och njuta av livet! Ha det bäst fina Paula, nu ska jag ut och lasta av plåt till mina rabattkanter och förhoppningsvis få ner dem i backen också! Kram

 3. Svara

  Tredje året i Hjo

  9 juni 2016

  Vacker väg till byken. Men skönt att slippa tvätta två gånger om året och frysa fingrarna av sig. Så nog har det moderna livet underlättat tillvaron på många sätt och vis.

 4. Svara

  Kersti

  9 juni 2016

  Ingen dålig promenadväg till “tvättstugan”. Kram

 5. Svara

  Ninni

  9 juni 2016

  Ja det är ju fint där du går men jag skulle aldrig klara av att behöva gå så långt för att tvätta. Okej då det är bart så man kan cykla men jag finge då tvätta i tvättstället på vintern för så där långt klarar jag inte av att gå. Det räcker för mig att ta mig ner för trappen till våran tvättstuga i källarn. Känner mig privilegierad.
  Kram på dig starka kvinna!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 333
 • 450
 • 1 638 500
 • 5 097
 • 65 701
Sök här