Bloggen

Mössinvasion!

Av
den
14 mars 2006

Piano

Här ligger en av mina mössjägare!
Ser inte ut att sköta sitt jobb minsann!

mus

Att jaga möss är deras förb___de skyldighet!

Läser i dagens NLT att det är mössinvasionpå grund av den starka kylan!
En mus behöver bara 7 millimeters utrymme för att ta sig in! Den består av brosk istället för ben, och kan alltså bli lika smal som en blyertspenna!
Att vi har möss här hemma har vi vetat om sedan i höstas…. Dom huserar i skåpet under diskbänken, ett utmärkt ställe för en mus, för där finns också sophinken med en o annan gobit!
Våra katter jagar faktiskt mössen där, och har också lyckats fånga några levande stackare som blir utjagade i lägenheten och behandlade som kattleksaker ett tag innan katten sätter in dödsstöten!
Sen tror jag att katten ätit upp musen, tills jag vid nästa städning hittar en rumpa o svans tillhörande mussläktet under soffan!
Det har hänt mer än en gång att jag tagit tag i soppåsens handtag, dragit upp påsen ur hinken och sett alla kvarvarande sopor åka i golvet genom stora bithål i botten på påsen! Vadå snopen? Hur i hela friden lyckas dom med det? Hinken är ju hel….
Nåväl, igår fick jag ett nytt bevis på deras inflyttningsbestyr då jag tömde ett överskåp i köket innehållande gardiner och borddukar. Mellan linnet låg spån…. på mina rentvättade gardiner, grrr!
Men kattstackarna kan ju inte ta sig ända upp till överskåpet trots sina akrobatiska färdigheter!
Så nu låter jag helt enkelt mössen flytta in, och vi flyttar ut!
Undrar hur hyresvärden ska inkassera hyran?
I början av nästa vecka kommer det huvudsakliga flyttlasset att gå…. förutom tv:n…och datorn för dom får jag inte inkopplade så snabbt.
Det betyder att jag får komma hit o låtsas slutstäda medan jag knåpar med datorn och kollar med ett öga på TV….
Och så får jag hålla på tills kablar o sladdar o paraboler är installerade!
Nu är matrasten slut, dags att ta kvällsskiftet i stugan!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Pia (Pimli)

  14 mars 2006

  Hej i stugan!

  Nu är jag på visit igen. Datorsittandet har legat lite nere, för boken är spännande. Dessutom har jag idag startat projekt “Virka nya grytlappar”. Ja, man måste ju göra lite annat ibland också. Härligt att vara här och läsa ikapp dock. Vi har inte gjort ngn Welsh Rabbitt ännu, men det ska bli så småningom.

  Har ett par dagar pratat många samtal med en barndomsvän, som tyvärr bor långt härifrån. Hon har varit sjuk till och från länge och nu har hon rasat ihop igen. I kväll var jag ganska “sträng” och fick henne till slut att lova mig att ta sig till läkare BUMS. Så nu hoppas jag att hon är på akuten och får hjälp. Det känns SÅ svårt att vara så långt bort när hon är i så stort behov av stöd och hjälp. Usch fy!!!

  Nu ska jag och sambon planera semestern, hans lapp ska lämnas in nu. Känns konstigt att göra det när det är smällkallavintern ute fortfarande.

  Ha det bra och lycka till med flytten!

  Kram
  Pia

 2. Svara

  Pialill

  14 mars 2006

  På tal om möss så har vi såna vi med..på vinden. Gillar inte fällor men nöden har ingen lag. Första fällan jag satte ut hittade jag ihopslagen med blodstänk på…utan mus. Den andra fällan försvann, spårlöst!?! Mycket samlat skräp på vinden, så det blir till att röja upp och försöka hitta den förlorade fällan. Nu har jag antagligen plågat ihjäl två små stackare mot min vilja..Inga mer fällor, så nu får de väl bo däruppe och förhoppningsvis flyttar de ut när det blir varmare.
  Ha det gott och kram från Pialill

 3. Svara

  Ulf

  14 mars 2006

  Ja du mössen kan man kämpa hur länge som helst i mot .Dom kommer alltid att vinna i alla fall.
  När människosläktet är utdött så lever ändå mössen kvar det är bara att konstatera.
  Ha det gött .
  Roligt att du kan blogga med mej nu

 4. Svara

  mariannE

  15 mars 2006

  Vill du låna Sprinter? Han ligger inne med minst 20km/h
  Fast det får bara vara en kort stund för jag skall ha honom som flugfångare sen.
  Kram/M

 5. Svara

  Christina

  15 mars 2006

  Jag har två musjägare och de sköter inte sitt jobb heller.
  Ligger hellre inne i stugvärmen 🙂

 6. Svara

  Tina

  15 mars 2006

  Bläää det ryser i kroppen på mig! Har oxå hört det här att det är musår pga kylan….undrar om jag har fler som gömmer sig härinne?
  Kanske jag oxå skulle flytta? *s*
  Kram

 7. Svara

  Pia

  15 mars 2006

  Ja gör du så lilla Paula.. de stackarna fryser väl skinnet av sej i kylan. Kanske de andra hyresgästerna blir glada, då det redan finns liv i huset, ha, ha..
  Fy för möss och råttor de är inte goa de..
  Kram

 8. Svara

  Catja

  15 mars 2006

  Möss- örk äckligt! Iaf att ha de springandes inne i sitt hus. Fy bubblan. En kompis satte i höstas upp musfälla i sin sommarstuga och fann nästa gång han kom upp, endast en svans i den. Gah! Frågan är om han gnagat sig loss själv eller om svansen gick mitt av vid smällen. I hans stuga har mössen t.o.m. försökt ta sig in i kryddburkar genom att gnaga av korkarna. Fattar inte hur de lyckas men de där kryddburkarna har ju rätt så hårda och svåra lock. Vitlöksburken var populärast. 🙂 kram /Catja

 9. Svara

  Doris

  15 mars 2006

  Hej Paula!
  Usch, känner igen problemet med mössen, ett tag när vi inte hade någon katt vågade jag inte gå ut i ladugården före min man för det mötte en alltid fullt av möss i trapporna när man tände ljuset, urk… Tycker de är väldigt söta att se på om de är stilla, MEN när de kommer springande emot en, då är de läbbiga!
  Lycka till med flyttningen!
  Kramar,
  Doris
  PS
  Det var väl en härlig bild på din katt!
  DS

 10. Svara

  Anne-Lie

  15 mars 2006

  Tror du jag har fått tummen ur… och gillrat min fällor ännu… nej. Kom ju hem från lilla resan i dag och började med att damsuga och skulle flytta på en matta som låg ihoprullad och ops…vad åkte ur den… några nötter, en hundgodis mm samt ett gäng musbajs. så i kväll skaaaaa jag gillra fällorna.
  Hade det inte varit för den allergiske sonen så hade vi haft katt.
  Kram å hej /aw 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 472
 • 520
 • 1 640 664
 • 5 101
 • 65 736
Sök här