Bloggen

Närbilder i dimma och rusk

Av
den
29 december 2017

Det blev en stor utmaning att försöka fota närbilder när det varit nederbörd varje dag, blötsnö eller regn och därtill dimma.

Jag undrar nästan vad träden själva tycker om att frysa ena dagen och svettas nästa!

Jag har ju läst boken om träd och vet att de kan kommunicera sinsemellan, dock inte med mig..

Barren är tacksamma foto-objekt och visst blir bilderna skapliga.
Jag har lovat mig själv att försöka vara mera rädd om denna nya kamera, därför har jag inte velat riskera att något i kamerahuset blir blött.

Vad tycks? Duger det åt mig så får det duga åt er också, “asgarv”

Idag är det dags för årets sista pass på loppis, vi har rätt mycket turister i byn, få se om de hittar ner till oss eller om de bara kör mellan slalombacken och Coop…
Det ska bli skönt att börja plocka bort julen och ta fram mera vinterkläder, skridskor och pjäxor.
Inga köldgrader utlovas närmaste dagarna dock, så det ser ut att bli en behaglig temperatur på nyårsafton.
Den tillbringas på samma vis som alltid när vi haft djur, hemma, djuren ska inte behöva uppleva rädsla eller ångest ensamma!
Det är ju förhållandevis lugnt här jämfört med hur det smälls i städerna, men nog vibrerar och flämtar Blinka ändå även om jag tycker att det numera går fortare över.
Är det fler som har djur som lider av smällare och raketer?

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  29 december 2017

  “Skapliga” bilder, vilken underdrift!
  Dina bilder är, som vanligt, jättefina. Jag misstänker att du är nöjd med din nya kamera.
  Jag vill också ha en liten kompakt kamera som man kan ha i fickan. Mobilen tar usla bilder och den stora kameran kommer allt för sällan med ut.
  Det ser vansinnigt halt ut på din trappa (det är lika här).
  Se till att du inte halkar!
  Kram
  Önskar dig Ett Gott Nytt År!

 2. Svara

  Mia

  29 december 2017

  Bilderna är klart godkända, vad roligt att det funkar!!! Idag fick jag meddelande att min kamera finns att hämta i Vindeln, så i morron när snövädret lugnat ner sig, ska jag hämta den 🙂 Kram på’re…

 3. Svara

  "LillaSyster"

  29 december 2017

  Fina bilder som vanligt Paula? Det där med raketer och smällare är ingen höjdare – nu lider inte de här två katterna så värst. Men jag minns Alicekatten hon sprang som en tok mellan övervåningen och ner i källaren. Skönt att städa undan julen i butiken. Kram

 4. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  29 december 2017

  Wow skikkelig flotte bilder med det nye kamera. Jeg tror ikke det er så farlig om det blir vått og slikt. Jeg hadde med mitt i elva og snublet slik at det fikk seg en skikkelig dukkert. Jeg har stort sett med meg mitt over alt og bruker aldri kameraveske, så de er ganske robuste. Om en er på tur og ikke har med kamera, det er da de flotteste motivene dukker opp.

 5. Svara

  Anki

  29 december 2017

  Kanonbilder ju – verkligen riktigt bra!
  Städa bort julen? Hm … du har väl inte så mycket julpynt så det bör väl gå fort 🙂
  Här är det lugnt vad gäller både smällare och raketer – skönt att bo på landet!
  Ang. postcrossing … fick ett kort från Japan idag – kul 🙂
  Kram

 6. Svara

  BP

  29 december 2017

  Bilderna får MVG av mig, speciellt trädet som “talar”. Jag ser faktiskt ett ansikte där på stammen.
  En sak har jag ofta tänkt på. Det finns ju öronproppar för människor, men varför inte för hundar??? Läste hos en bloggare igår att Lidköping avskaffat fyrverkerier och kör med lasershow i stället. Toppen tycker jag! Dessutom beslutade fyrverkeribranschen i torsdags att stoppa försäljningen av nyårsraketer. Det gäller från och med nästa år tror jag, då de kom överens att sälja slut på alla raketer på lager först.

 7. Svara

  Hillevi

  30 december 2017

  Så fina bilder, bra att du unnade dig denna julklapp. Mobilerna är oftast inget att hänga i julgranen vad gäller den delen och tunga systemkameror är jobbiga att släpa på.

  Jag hoppas att det inte blir så mycket smällande, Kalle reagerar men blir inte panikslagen och katterna verkar uthärda. Men JAG gör det inte, blir bara fruktansvärt arg.

 8. Svara

  Karin Eklund

  30 december 2017

  Tack för ljuvliga bilder! De är jätteskapliga 🙂

  Funderar på det där med träd som talar med varandra. Undrar om de inte kan tala med oss människor också, i alla fall ?Jag “pratar” med en gran med jämna mellanrum, vi har känt varandra sedan den var ett litet barr bara och tanken var att den skulle bli vår julgran men så blev det förstås inte, för inte sågar man ner vänner. Nu är den så stor att jag måste titta högt upp på den och under den har den sina småttingar. Och inte tänker jag såga någon av småttingarna heller…snart har de nog bildat en stor skog åt oss 😉 .
  Här går jag under elledningar och söker julträd. I år blev det en liten gran som stod så vått och tokigt så den ändå skulle ha tagits bort. Med kläder av det glittriga slaget blir allting vackert.

  Jag undrar om inte de flesta djur, både vilda och tama, reagerar rejält på nyårssmällar och raketer. Fastän jag själv njuter stort av fyrverkerier, brukar jag andas ut när allt är över, då med tankarna på alla som inte tycker om det.

  Gott Nytt År Paula!
  Nyårskram!

 9. Svara

  dogladyn

  30 december 2017

  Vilka underbara bilder du bjuder på!
  Jag har inga skotträdda hundar och så vill jag att det ska förbli. Vi stannar hemma hos dem och inte stödjer jag något skjutande.
  /P

 10. Svara

  Carina Larsson

  30 december 2017

  Fina närbilder!!! Jag måste försöka ta mig iväg ut och fota jag med. Min kamera har ju gått sönder på det sätt att blixten inte fungerar längre och det är ett handikapp, tycker jag som vill ta många bilder på barnbarnet inne. Mobilkameran går ju inte ens att jämföra med sina blixtbilder på samma dag som som den riktiga kameran. :\
  Att Snoozen är rädd för raketer och när det smäller det vet vi ju men hur det är med Mumlan vet jag inte… än. Men hon är så rädd för höga ljud ö h t så hon lär nog vara rädd för raketer och smällare också.
  Något som får båda katterna att fly är när de märker att jag ska till att nysa. Det gillar de inte.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 78
 • 235
 • 1 654 723
 • 5 125
 • 66 106
Sök här