Nattis i pörtet

Nu märks det verkligen att dagarna blivit längre, igår var jag ute vid sex-snåret och det var inte mörkt! Hundarna har riktigt skoj ihop, liten Valter får fart på gamtanten!

Suddiga foton tagna “i farten”

Lekstunden avslutas med att Blinka krafsar med tassarna så snön yr rakt i ansiktet på stackars Valter. Hon visar att det är hon som bestämmer, som om han inte redan fattat…

Valter ger sig ut på egna äventyr i djupsnön men när han märker att han sjunker så skyndar han tillbaka till fast mark

Valters matte har jobbat nattskift några nätter och då har Valter varit hos oss på “nattis”

Och jag kan säga att det inte är helt fel att vakna med en mjuk o go liten nattmössa på huvudet!

0

13 Comments:

 1. Så kjekt å kunne hjelpe hverandre når en trenger hjelp med slik en liten trivelig firbeint. Herlige bilder du byr på i dag.

 2. Hahaha! Lite suddiga bilder blev det allt, men jag förstår vad du vill säga;-) Men att ha hundar i sängen är ett big NO NO för min del. Det gäller katter och andra djur också för den delen. Tycker det är så himla ohygieniskt.

  Sorry, var inte sur på mig nu, jag är bara ärlig. Har en annan bloggkompis som har två schäfrar och en hund till som jag glömt rasens namn på. Å de sover också i hennes säng. Usch, säger jag bara. Men som du säger – tur att vi alla är olika och gillar olika saker.

 3. Nejdå, jag tar inte illa upp, jag håller med om att vi alla är olika. Det är mer än okej, det är så det ska vara. Men jag känner mig så rik och lycklig när jag vaknar upp med alla djuren som under natten kommit o lagt sig i sängen med mig. Lyckohormonerna flödar kan jag säga. Jag hade många diskussioner när flyktingarna bodde här i byn och jag umgicks med dem. Många ansåg hundar vara orena, de backade undan direkt. Men jag anser ju att bor man i Sverige så får man acceptera att vi har husdjur så jag tog med Blinka på mina svenskalektioner. Det fanns en och annan som satt med benen på bordet…hehe, kanske hade du som är hundrädd också gjort det. Men efter ett tag accepterade nästan alla hunden som inte brydde sig ett dugg om alla människor utan lade sig lugnt och fint vid svarta tavlan och sov sig igenom lektionen.

 4. Svar: Vänta så ska du få se imorgon! Det du föreslog är PRECIS det jag har gjort – lekt i Photoshop alltså. Kan varmt rekommenderas som sysselsättningsterapi om inget annat. Å jag är då verkligen inte i din klass vad gäller PS kan jag säga. Men jag hade kul under de fem minuterna jag höll på;-).

 5. Härliga bilder på lekkamraterna och härligt att dagarna har blivit betydligt längre och snart blir de ännu en timme längre … ja, när det blir sommartid menar jag :)
  Hur blir det med lille Walter när du flyttar? Då får matte skjutsa honom till nattis!
  Ha det gott!
  Kram

 6. Sötnosar :) Vilken tur att dom trivs så fint tillsammans…guld värt för Valters matte också
  Kram på’re

 7. Visst är det skönt med pälsmössa om natten! Det har jag också, dock inte hela natten utan en stund innan jag somnar och sedan så framåt kl. 5-6 så där så åker den på igen. Fina action kort på leken i snön. För visst är det så att lyckliga katter och hundar de leker! Här kom det mer snö i natt och vägarna är under all kritik.Ha en bra tisdag! Kram

 8. Så söta Valter och Blinka är tillsammans.
  Hund i sängen kanske jag också skulle ha om jag inte sov så illa. Jag kunde inte ha barnen i sängen heller, fick alltid bära tillbaka dom till egna sängar när dom somnat.

 9. Vad roligt hudarna har tillsammans och klart att Blinka bestämmer. Vill till för dig att hänga med här i svängarna.
  Bilden på hundarna i soffan är så fin och likaså den med din “nattmössa”.
  Önskar dig en trevlig kväll.

 10. Den allra sötaste nattmössa som jag har sett! Vilken lycka att de tycker om att leka i snön! Och visst, ljuset hållerbsig kvar längre o längre. Härligt! <3

 11. En sån nattmössa skulle jag också vilja ha :-)

 12. Men hur ska det gå för kompisarna när du och Blinka flyttar? Hoppas att de kan få träffas någon gång ibland då också. De verkar ha ett härligt hundliv och ni får säkert ett väldigt bra liv sedan också :D
  Kram

 13. Ja att vi fått längre dagar märks väl nu. Härligt!
  Skulle jag vakna med en hund som pälsmössa så skulle jag nog ha astma också. :-) Jag är ju tyvärr allergisk mot hundar. Men än så länge funkar det med katterna. Våra katter har dock den goda smaken att sova i fotändan på sängen och glad är jag för det. Då märker jag ju inte ens att de ligger där. :-D I början Mumlan bodde hos oss ville hon gärna sova vid min dåliga höft men det slutade hon med då jag hade opererat mig. Antagligen för att hon märkte att jag inte kunde ha henne liggande där men kanske hon även märkte att jag inte längre hade problem med höften.
  Kram.

Kommentera