Bloggen

Nattis i pörtet

Av
den
5 mars 2018

Nu märks det verkligen att dagarna blivit längre, igår var jag ute vid sex-snåret och det var inte mörkt! Hundarna har riktigt skoj ihop, liten Valter får fart på gamtanten!

Suddiga foton tagna “i farten”

Lekstunden avslutas med att Blinka krafsar med tassarna så snön yr rakt i ansiktet på stackars Valter. Hon visar att det är hon som bestämmer, som om han inte redan fattat…

Valter ger sig ut på egna äventyr i djupsnön men när han märker att han sjunker så skyndar han tillbaka till fast mark

Valters matte har jobbat nattskift några nätter och då har Valter varit hos oss på “nattis”

Och jag kan säga att det inte är helt fel att vakna med en mjuk o go liten nattmössa på huvudet!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  5 mars 2018

  Så kjekt å kunne hjelpe hverandre når en trenger hjelp med slik en liten trivelig firbeint. Herlige bilder du byr på i dag.

 2. Svara

  BP

  5 mars 2018

  Hahaha! Lite suddiga bilder blev det allt, men jag förstår vad du vill säga;-) Men att ha hundar i sängen är ett big NO NO för min del. Det gäller katter och andra djur också för den delen. Tycker det är så himla ohygieniskt.

  Sorry, var inte sur på mig nu, jag är bara ärlig. Har en annan bloggkompis som har två schäfrar och en hund till som jag glömt rasens namn på. Å de sover också i hennes säng. Usch, säger jag bara. Men som du säger – tur att vi alla är olika och gillar olika saker.

 3. Svara

  Paula

  5 mars 2018

  Nejdå, jag tar inte illa upp, jag håller med om att vi alla är olika. Det är mer än okej, det är så det ska vara. Men jag känner mig så rik och lycklig när jag vaknar upp med alla djuren som under natten kommit o lagt sig i sängen med mig. Lyckohormonerna flödar kan jag säga. Jag hade många diskussioner när flyktingarna bodde här i byn och jag umgicks med dem. Många ansåg hundar vara orena, de backade undan direkt. Men jag anser ju att bor man i Sverige så får man acceptera att vi har husdjur så jag tog med Blinka på mina svenskalektioner. Det fanns en och annan som satt med benen på bordet…hehe, kanske hade du som är hundrädd också gjort det. Men efter ett tag accepterade nästan alla hunden som inte brydde sig ett dugg om alla människor utan lade sig lugnt och fint vid svarta tavlan och sov sig igenom lektionen.

 4. Svara

  BP

  5 mars 2018

  Svar: Vänta så ska du få se imorgon! Det du föreslog är PRECIS det jag har gjort – lekt i Photoshop alltså. Kan varmt rekommenderas som sysselsättningsterapi om inget annat. Å jag är då verkligen inte i din klass vad gäller PS kan jag säga. Men jag hade kul under de fem minuterna jag höll på;-).

 5. Svara

  Anki

  6 mars 2018

  Härliga bilder på lekkamraterna och härligt att dagarna har blivit betydligt längre och snart blir de ännu en timme längre … ja, när det blir sommartid menar jag 🙂
  Hur blir det med lille Walter när du flyttar? Då får matte skjutsa honom till nattis!
  Ha det gott!
  Kram

 6. Svara

  Mia

  6 mars 2018

  Sötnosar 🙂 Vilken tur att dom trivs så fint tillsammans…guld värt för Valters matte också
  Kram på’re

 7. Svara

  "LillaSyster"

  6 mars 2018

  Visst är det skönt med pälsmössa om natten! Det har jag också, dock inte hela natten utan en stund innan jag somnar och sedan så framåt kl. 5-6 så där så åker den på igen. Fina action kort på leken i snön. För visst är det så att lyckliga katter och hundar de leker! Här kom det mer snö i natt och vägarna är under all kritik.Ha en bra tisdag! Kram

 8. Svara

  Kicki

  6 mars 2018

  Så söta Valter och Blinka är tillsammans.
  Hund i sängen kanske jag också skulle ha om jag inte sov så illa. Jag kunde inte ha barnen i sängen heller, fick alltid bära tillbaka dom till egna sängar när dom somnat.

 9. Svara

  Ditte

  6 mars 2018

  Vad roligt hudarna har tillsammans och klart att Blinka bestämmer. Vill till för dig att hänga med här i svängarna.
  Bilden på hundarna i soffan är så fin och likaså den med din “nattmössa”.
  Önskar dig en trevlig kväll.

 10. Svara

  Pettas Karin

  6 mars 2018

  Den allra sötaste nattmössa som jag har sett! Vilken lycka att de tycker om att leka i snön! Och visst, ljuset hållerbsig kvar längre o längre. Härligt! <3

 11. Svara

  Ama de casa

  6 mars 2018

  En sån nattmössa skulle jag också vilja ha 🙂

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 mars 2018

  Men hur ska det gå för kompisarna när du och Blinka flyttar? Hoppas att de kan få träffas någon gång ibland då också. De verkar ha ett härligt hundliv och ni får säkert ett väldigt bra liv sedan också 😀
  Kram

 13. Svara

  Ninni

  6 mars 2018

  Ja att vi fått längre dagar märks väl nu. Härligt!
  Skulle jag vakna med en hund som pälsmössa så skulle jag nog ha astma också. 🙂 Jag är ju tyvärr allergisk mot hundar. Men än så länge funkar det med katterna. Våra katter har dock den goda smaken att sova i fotändan på sängen och glad är jag för det. Då märker jag ju inte ens att de ligger där. 😀 I början Mumlan bodde hos oss ville hon gärna sova vid min dåliga höft men det slutade hon med då jag hade opererat mig. Antagligen för att hon märkte att jag inte kunde ha henne liggande där men kanske hon även märkte att jag inte längre hade problem med höften.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 491
 • 499
 • 1 641 182
 • 5 101
 • 65 749
Sök här