Bloggen

Njuter av höstdagarna

Av
den
8 september 2020

Jag gillar hösten och njuter i fulla drag, visar några bilder av hur hösten redan smyger igång här i Dalarna…
Men först:
Igår fick jag..

..en märklig sms-avisering!
Danderyd?? Hämtadress i Danderyd…nä nu jäklar!
När jag sedan ser notisen längst ner om bank-id, ja då drar jag öronen åt mig, nu måste det vara något lurt på gång
Men så händer något märkligt, när jag hämtar posten i brevlådan ligger där ett paket från samma avsändare som på sms-meddelandet!

Mycket riktigt har jag beställt paint-by-number-tavlor för ca en månad sedan, men företaget hette World paint-by-number
Jag öppnar paketet och det ser helt rätt och riktigt ut förutom att paketet bara innehåller två tavlor istället för de tre jag beställde.
Men, en koll på mina mail visar att den sista skickats separat i egen försändelse.

Nu börjar jag känna att det kanske ändå är min tavla som hamnat i Danderyd så jag går in på DHLs hemsida där det finns ett chat-rum.
Talar om vem jag är och vad jag fått för avisering och att jag är rätt långt ifrån Danderyd…

Då visar det sig att paketet inte är adresserat till mig överhuvudtaget!
Någonstans har alltså telefonnumret blivit felaktigt, antingen från beställaren eller avsändaren…

Skönt att det löste sig ändå, och att det inte var något falskt meddelande, man är ju rätt på tårna nuförtiden.

Fast morgonen är långt gången ligger nattens regn kvar på tallbarren och glittrar så fint i solen när jag släpper ut Daniel för en morgonpink.

Björkarna har verkligen börjat byta till sin höstskrud

Här har halva lönnen också beslutat sig, medan den andra halvan tvekar…

Här på finaste stigen går första promenaden, men inga svampar i sikte

Daniel beter sig precis som Blinka gjorde, står otåligt och trampar och tycker jag ska röra på påkarna istället för att stanna och fota stup i kvarten

Rallarrosorna är vackra i sin höstkostym

Höstfärger när de är som vackrast

Härom kvällen var himlen alldeles speciellt vacker!

Nu ska jag titta på fri-idrott som jag till min glädje hittade i tv-tablån, Golden Spike heter tävlingen som sänds från Ostrava
Trevlig afton till dig som tittar in!

TAGS

9 september 2020

16 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  8 september 2020

  Njuter också av att hösten är på väg. Den har inte kommit så långt ännu men den märks på morgonen. Daniel ser lite otålig ut.
  Tittar också på friidrotten.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   10 september 2020

   fem grader nu klockan tolv på natten. Ännu inte nattfrost men den kommer nog när som helst. Fotat mycket höstfärger idag, blev en riktig långpromenad. Kramen

 2. Svara

  tanthuset

  8 september 2020

  Ja jisses vad man kan bli fundersam över såna där sms-aviseringar!! Jag vågar aldrig klicka på länkarna men då vet jag förstås att jag inte beställt nåt, nu hade du ju tur!
  Härliga, fina höst <3 Vet du, i fjol kom vintern den 12:e oktober hit, snön ville aldrig försvinna helt, en dag sen var den tillbaka igen, så det blev en lång vinter! I år vill jag ha en låååååång höst istället!
  Kram på dig, fina Paula <3

  • Svara

   Paula

   10 september 2020

   Håller tummarna att hösten däruppe blir lång och vacker. Såg en prognos nyss om att vi skulle få sommaren åter nästa vecka med upp mot 20 grader…Nattikram från pörtet

 3. Svara

  bpz3

  8 september 2020

  Efter alla falska sms och skräpmejl man får nuförtiden är jag alltid skeptisk och kollar dubbelt. Snacka om otur eller tur i oturen att du fick det vad du beställde, fast i omgångar. Danderyd är ju min grannkommun, så jag undrar hur det kunde bli så himla fel…

  Helt underbara bilder du lägger upp. På sådana bilder gillar till och med jag regn;-) Hösten har kommit aningen längre hos sig, precis som sig bör. Här är det mesta fortfarande grönt, men det regnade både i natt och i förmiddags. Sedan kom solen fram och jag kunde återigen njuta av 18 grader:-)

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 september 2020

  Jag älskar också hösten och njuter för fullt av luften och att inte det är så varmt längre 😀 Här har också höstfärgerna börjat visa sig men bara fläckvis. Det är mestadels grönt fortfarande där jag har gått men jag misstänker att det finns mer höstlika stråk någonstans här omkring.
  Jag skulle också ha blivit väldigt misstänksam om jag hade fått ett sådant meddelande från en okänd avsändare. Det var ju tur att du samtidigt fick ett paket i brevlådan så att du förstod att det stod rätt till. Nu har du en del kul sysselsättning att se fram mot 😀 En väldigt vacker avslutningsbild.
  Kram

 5. Svara

  Ditte

  8 september 2020

  Ja, visst är man på sin vakt både med det ena och det andra. Puh! Men skönt att detta var helt ok.
  Hösten har nog kommit lite längre på väg hos dig än här hos oss i huvudstaden. Men även jag fr nog inse att sensommaren hos mig är slut.
  Tack för en vacker höstpromenad och det var med glädje jag gick med.
  Vad gäller fri idrott har jag också tittat.
  Kram

 6. Svara

  Anki

  9 september 2020

  Nu har vi verkligen början på vår årstid Paula! Fantastisk tid nu med skönare temperaturer och vackra färger. Hösten har kommit längre hos dig än här. Härliga bilder! Synd bara att svampen inte vill!
  Kram

 7. Svara

  Tove Olberg

  9 september 2020

  Höst hos dig med, ännu en höstmänniska, ja underbart är det!
  Det kommer rätt mycket sånt där om paket som kommit. Ibland med meddelande om det fattas ett antal pengar i fraktkostnader … Ignorera!
  Ha en fin dag Pörtet.!Här blir det regnväderpromenad i dag, fint det med tycker jag.

 8. Svara

  Kicki

  9 september 2020

  Skönt att det var dina tavlor som kom, hoppas den sista också dyker upp.
  Man får ju så konstiga mail hela tiden, så det är nog klokast att tänka till fler än en gång över misstänkta meddelanden.

  Vackra höstbilder! Att de ändå ganska få milen som skiljer oss har så olika långt gången höst. Här har möjligen björkarna börjat tappa lite gula löv, vilket lurar en att tro att den kan vara en kantarell när man går i skogen, Men lönnarna är ännu intakta med gröna blad.
  Kramen

 9. Svara

  Ama de casa

  9 september 2020

  Det ser verkligen väldigt höstigt ut hos dig nu.
  Skönt att det inte var nåt skumt med sms-et, att skriva fel telnr är mer en mänsklig faktor än tjuv och rackarspel…

  Ha en fin dag! 🙂

 10. Svara

  LillaSyster

  9 september 2020

  Bra att du är på din vakt =) Ska ju inte behövas bankid för att lösa ut paket. Då har du tidsfördriv nu med nya målningar =) Du har rätt i att jag var lite besviken på att det ff finns vätska kvar….men skam den som ger sig, det ska gå utan ingrepp. Smärtan har ju nästan avtagit, så det är bara att fortsätta. Ha en fortsatt bra vecka =) kramen

 11. Svara

  byblixtra

  9 september 2020

  Så vackert med vattendropparna på tallbarren i solljuset. Ser att hösten även kommit till er och jag får kolla om rallarrosorna har blommat ut här.

 12. Svara

  Ninni

  9 september 2020

  Härliga höstbilder. Här börjar björkarna gulna men lönnen hos grannen är fortfarande grön.
  Vilket strul med paket som inte ens var ditt. Tur var väl det för det var lite lång resväg för att hämta ett paket.
  Jag har väl aldrig näthandlat så mycket som jag gör nu. Jag går ju helst till affärerna i närheten men nu vill jag inte p.g.a. pandemin. Chansade dock igår och gick in på handarbetsaffären i stan för att köpa dragkedjor och trådrullar. Sen får vi väl se om jag får ändan ur att använda det jag handlade också.
  Idag skickade jag efter en del till min cpap men den går ju inte att få tag på här i alla fall. 🙂
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   10 september 2020

   cpap, är det den du använder under nätterna? Hoppas du får tag på rätt del så den funkar. Visst är det smidigt att handla på nätet, fick flera tavlor idag i posten. Nu har jag o göra hela långa vintern…Hoppas C mår skapligt, han har väl kommit hem? Ha en skön helg, jag ska gästspela på loppis imorgon.
   Kramen

   • Svara

    Ninni

    15 september 2020

    Ja cpap:en har jag på nätterna. Snarkar ändå men slipper andningsuppehåll..
    C mår rätt hyfsat efter strålningen. Han blev lovad en vecka på sjukhuset men blev utskriven efter 5 dagar (FÖRE sista strålningen). Blev en lite otäck incident hemma på kvällen men vi klarade upp det. Jag ringde dock avdelningen och lät dem veta hur det blev då han blev utskriven för tidigt. Precis något sådant som han/vi befarade. Sen dess har det varit bra i alla fall men han går fortfarande på kortison som han borde slutat med för en vecka sen så det är nog därför han mår så pass bra.
    Vi kämpar på.
    Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 272
 • 363
 • 1 626 666
 • 5 069
 • 65 363
Sök här