Nu blir det mat! /Gnocchi med spenat och svamp
Mina matvanor ändras successivt ju äldre och latare jag blir..
Borta är tiderna med långkok, nu har jag varken andra människor eller djur att ta hänsyn till…
Jag har också insett att jag egentligen inte sparar så mycket genom att handla på stormarknaderna där det mesta säljs i just storpack.
När jag flyttade i september och började bekanta mig med min lokala Hemköps-butik tyckte jag allt var så dyrt, jag jämförde med Willys där jag handlade förut och visst var det prisskillnad…
Men, nu har jag hittat en hel del matvaror som är prisvärda ändå, framför allt slipper jag handla storpack som fyller min frys.
Det ligger en del industrier i området, därför finns här också prisvärda färdigrätter och sallader som passar till lunchmat.
Och visst får man bli lat när man blir gammal? Jag har visserligen ett välfungerande kök trots att jag bor smått, men lusten att stå och kocka är lika med noll de flesta dagar.
Självklart gör jag ibland fyra portioner mat och äter ett par dagar och fryser resten, men föredrar att kunna variera måltiderna lite mer än tidigare.
Jag har en gång ätit gnocchi och blev inte förtjust, men det var längesen och nu då jag såg en förpackning i butiken slog jag till. Två minuters koktid, det passar väl en stressad finnkäring, ”ler”
Jag valde att följa ett recept, gnocchi med svamp och spenat enligt receptet i länken.
Jag använde färdig gnocchi, något annat var inte ens att tänka på, och så hade jag torkad karljohan och fryst spenat istället för färska ingredienser.
Jag krönte rätten med stekt bacon.
Vad tyckte jag då?
Nja, inte så pjåkigt, men, jag har lite konsistensproblem med gnocchin, den liksom växer i munnen…lite samma fenomen som jag upplever med tortellini, men då brukar jag göra en tomatsoppa med tortelloni som slinker ner lättare
Mycket mat blev förstås över, men det finns plats i frysen…
Tipsa mig gärna om du har något annat recept på gnocchi, gillar att det går snabbt att tillaga!
LillaSyster
Stek den utan att koka och gör fusk kroppkakor dvs du steker på gullök, bacon och gnocchi och kryddar på med kryddpeppar och salt. En klick lingonsylt till det och det smakar som kroppkakor . Blir inte samma konsistens då du får stekyta.
Helt rätt att vara lat! Ha en bra kväll. Kram
Mia
Gnocchi som i pasta eller potatis? När det är konsistensen du inte gillar, så vet jag inte vad som skulle passa, möjligen att steka (om det är potatis) då får du i alla fall en krispigare yta. Kram på´re