Bloggen Livets glädjeämnen!

Nu går det undan!

Av
den
10 maj 2021

Jag lämnade en lite cliffhanger i fredags i bloggen, nämligen

den här vackra tavlan…
Den skulle vara en ledtråd till vad som är på G i pörtet och många hade nog gissat rätt fast kanske inte med hjälp av bilden.
Den är nämligen målad av ingen mindre än Carl Larsson som bodde och verkade i byn Sundborn i Falun, och dit jag snart ska flytta mina bopålar!

Jag har under corona-året mer och mer längtat efter min familj och det har säkert alla andra också gjort.
Men förutom att jag har barn och barnbarn där så har jag ju också lyckliggjorts av två små tjejer,

nämligen barnbarnsbarnet Noelle

som nu fyllt sju månader, och

jämngamla barnbarnsbarnet Freja, här på pappa Simons axlar i Kungsans vackra körsbärsblomning

som visserligen bor i Stockholm men vars mamma Malva också är bördig från Falun vilket innebär att familjen ofta besöker släkt och vänner där.

Jag ställde mig i bostadskön i kommunala bolaget för några månader sedan då jag började inse att förr eller senare ville jag nog komma närmare familjen.
Jag var medveten om att kötiden var flera år, men började för någon månad sedan även kika på andra alternativ.
Då hittade jag ett boende hos ett annat fastighetsbolag dit jag var välkommen på visning.

Det var då jag fick göra en blixtvisit hos Noelle som jag visade i bloggen för ett litet tag sedan.

Vi var flera intressenter på visningen och jag fick efteråt besked om att alla ville ha lägenheten men de hade valt mig!
Tadaa, så glad jag blev!

Och nu skred vi från ord till handling med en farlig fart, jag flyttar till nya pörtet i början av juni!
Har väl beslutet tagits och lägenheten står ledig, då är det väl bar å åk

Välkommen till nya pörtet!
Haha, gick du på den?
Nej tyvärr är inte detta nya pörtet, detta är en del av Carl Larsson-gården som numera är ett jättefint museum som jag besökte med PRO-gänget för ett par år sedan.

Men, jag kommer att bo inte mycket längre än ett stenkast ifrån!

Så nu stundar då flyttbestyr, tack och lov är det bara tre år sedan senaste flytt då jag rensade ur bra mycket, så det kommer att gå smidigt.
Jag har också stor hjälp av min eminenta dotters checklista vid flytt. Den hittar du här om du också går i flyttankar.

TAGS
36 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  10 maj 2021

  Jamen! Det var verkligen snabba ryck! Stort, stort GRATTIS! Vilken tur du hade – eller om det var skicklighet – att just du fick lägenheten. Iofs kunde de inte ha valt en bättre och trevligare hyresgäst om jag får säga så. Hur stor är lägenheten? Och Daniel får du väl ta med dig hoppas jag. Är det en marklägenhet eller högre upp. Guuuu så nyfiken jag är nu, men det beror på att jag är såååå glad för din del.

  PS. Noelle och Freja – herreguuuuuu såååååå söta dom är. Förstår dig och alla andra med barn, barnbarn och barnbarnsbarn att ni längtar efter att få träffa familjen. Å nu är det ju perfekt när du också bor i Falun. DS.

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Samma storlek som nu, hela 45 kvadrat, men nu är vi ju bara två, Daniel och jag, det räcker gott till oss. Markläge med egen ingång och uteplats precis som nu. Imorgon åker dottern dit och fotar och mäter åt mig, återkommer med mer info.

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 maj 2021

  Ett stort grattis till att du nu ska få komma närmare dina nära och kära 😀 Fantastiskt kul och vilken tur att du fick lägenheten. Eller det var så klart din trevliga personlighet och förtroendeingivande sätt som fixade det 😀 Nu går det undan och snart är du på plats. Jag håller alla tummar för att du ska trivas i ditt nya hem.
  Kram

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Haha, visst är jag förtroendeingivande, men jag tyckte inte jag fick visa det så mycket under visningen då vi var många och det blev lite kaos. Fiffig som jag är så gav jag dem adressen till bloggen också, så kanske hjälpte det, att de kunde kika in o se vilken filur man är…Tack för peppet, jag känner mig otroligt laddad

 3. Svara

  Justina

  10 maj 2021

  Får verkligen gratulera dig till allt Många ggr saknat dig Sen jag flyttade från Fredriksberg Jag vet vad du har framför dig Packa ner Flyttstäd Sen Packa upp allt Men det är mycket ROLIGARE

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Ja det är inte kul att flytta rent praktiskt, men det ska bli skönt när det är klart. Tack, jag känner verkligen att det är helt rätt. Men jag kommer att sakna byn och alla vänner och bekanta, 20 år är en lång tid

 4. Svara

  Britt

  10 maj 2021

  Åå så roligt ! Jag gläds så med dig.
  Och det är vackra trakter du flyttar till .
  Vi var där för nåt år sen med husbilen och utforskade…mkt mkt fint
  Grattis

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Tack, jag har bara besökt Sundborn en gång, på bussresa till Carl Larsson-gården. Nu är ju inte allt samma idyll, men känns som väldigt genuint och lantligt, precis som jag vill ha det!

 5. Svara

  Ruth i Virginia

  10 maj 2021

  Underbart! Det är så otroligt vackert därikring Sundborn
  och “Älva”. Du kommer säkert att stortrivas. Lycka till!
  Ruth i Virginia

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Tack fina Ruth, jag har bara gjort ett besök på Carl Larsson-gården, men naturen är vacker och jag vill gärna bo lantligt som jag gör nu. Och ändå komma närmare barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Känner på mig att jag kommer att trivas

 6. Svara

  Karin

  11 maj 2021

  Grattis till ditt nya boende ?
  Så mysigt att komma närmare dem allihopa.
  Kram från mig

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Tack, ja nu har det börjat kännas angeläget, varför bo så långt ifrån när man inte behöver? Kram

 7. Svara

  Minton

  11 maj 2021

  Vilken lycka att du hittat ett boende nära släkten. Har förstått att du ville dit. Då har du lite pyssel framför dej.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Även om jag varje dag “chattar” med barn och barnbarn så märkte jag hur mycket jag saknat dem när vi träffades. Jag har ju förmånen att kunna välja var jag bor, så varför inte nära dem jag gillar bäst. Kramen

 8. Svara

  Anna-Lena

  11 maj 2021

  Grattis till nya bostaden. Så härligt att vara nära familjen! Kram!

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   När jag först flyttade hit hade jag en make och en bil. Nu har jag varkeneller sedan sju år tillbaka. Då känns det rätt i hjärtat att få avsluta i närheten av familjen som jag saknar så mycket. Men, jag kommer att sakna denna bygd som jag tagit mig till mitt hjärta

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  11 maj 2021

  JAAAAA!!!!! Så himla roligt för dig och för dina kära att du får komma närmare <3
  Det här blir bra det, det känner jag 🙂 Checklistan ska genast kollas 😉 Kram finaste Paula!

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Jag hoppas att jag kanske inspirerar dig/er till nya beslut om det är något som ligger och gror…Jag är så himla glad att det gick över förväntan med allt, trodde jag skulle få vänta minst ett år. ,,, men man ska alltid leta andra lösningar…det lönar sig Kramen

 10. Svara

  ElisabetR

  11 maj 2021

  Grattis och stort lycka till, ser ut att vara riklig kulturmiljö. Tänk så smidigt det går när tiden är inne. Synd om Bruket de blir en härlig själ fattigare.
  Nu får man så småningom se fram mot fina bilder från, iaf för mej, en miljö där jag aldrig varit.
  Kanske mer sol där än på Bruket ;-). Småsolar iaf.

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Jag hade helt siktet inställt på att bo här resten av mitt liv. Men två små juveler fick mig att tänka om, de och pandemin. En längtan och saknad av stora mått infann sig, och jag är glad över att allt klaffade. Absolut kommer jag att bomba bloggen med Sundborn-.bilder , men, Fredriksberg är i mitt hjärta för evigt.Både människorna och naturen, Har aldrig trivts så bra någonstans som här

 11. Svara

  Ama de casa

  11 maj 2021

  Men vad roligt! Stort GRATTIS till dig! Så skönt att komma närmare nära och kära 🙂

  Lycka till med flyttbestyren!

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Ja det ser jag fram emot, alltid hävdat att barn och barnbarn har sina liv o inte tid för en gammal tant, men nu tänker jag allt tränga mig på…lite lagom!

 12. Svara

  Åke

  11 maj 2021

  Spännande! Det måste vara trevligt att få komma närmare de solstrålarna ?

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Ja pandemin har ju gjort sitt till, men framför allt tillkomsten av två små barnbarnsbarn som jag saknar så enormt. Har man fått ynnesten till en fjärde generation då vill man också kunna umgås ibland. Det får jag göra snart.

 13. Svara

  LillaSyster

  11 maj 2021

  Så kul för dig att komma närmare familjen. Åå grattis till att ha blivit utvald! Kram

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Utvald, jag jag kände mig faktiskt så, för när jag såg övriga aspiranter så hade jag tufft motstånd. Men, kanske kände de att jag brann lite extra för orten, älskar ju dalabyar med allt vad de innebär, tack

 14. Svara

  Mormor

  11 maj 2021

  Bara lite kort info: Jag skulle kolla flyttlistan, men när jag klickade in mig dit (från din blogg, alltså) meddelade min dator, att media.bloggfeed.se är svartlistad och kontakten förhindrad. Jag har Avast viruscheck.

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Har skrivit till dottern o bett henne titta på vad som kan orsaka det. Jag blir ibland också nekad tillgång till vissa sidor, förstår inte så mycket bakom tekniken. Jag får ofta en varning när jag går in på sidor, men då brukar jag kunna forcera mig igenom…

 15. Svara

  Ditte

  11 maj 2021

  Vad roligt! Grattis! Vilken tur! Jag gläds med dig. Och att bo i närheten av Sundborn är ju toppen.
  Kan absolut förstå att du gärna vill bo närmre “de dina”.
  Så söta Freja och Noelle är. Härliga bilder på fina småtjejer.
  Kram

  • Svara

   Paula

   12 maj 2021

   Jag har inte landat i detta ännu, en långtidsplan som bara exploderade, nu eller aldrig. Men, när jag ser en kö på flera år så försöker jag hitta alternativ, o denna gången gick det vägen” Ingen är gladare än jag över det. Känner bara positiva vibbar. Kram

 16. Svara

  byblixtra

  12 maj 2021

  Wow, så roligt att du fick tag på en lägenhet så snabbt! Då blir det bilder från Falun i fortsättningen. 🙂 Lycka till med flytten!

 17. Svara

  Kicki

  13 maj 2021

  Grattis! Det var ju ingen högoddsare det där att du skulle flytta. Lite närmare varandra kommer vi, om än inte så mycket.
  Jag hoppas att du kommer att trivas, Snabba ryck till flytten,
  Kramen/Kicki

 18. Svara

  Bia Lidén

  14 maj 2021

  Oj, här händer det saker! Förstår ju att det blir enklare att träffa familjen nu. Trevligt, både för dig och alla “ungar”! Ser fram emot att se ditt nya hem! Kram/Bia

 19. Svara

  Ninni

  16 maj 2021

  Men vad härligt att du ska flytta till Sundborn! Bara 9 mil från mig!
  Tänk, Mor, Linn och jag har funderat på om Carl Larsson gården kommer ha öppet i sommar för vi vill åka dit. Nu kan jag åka dit och hälsa på dig istället. Jaaa! Vad glad jag blev.
  Kramen.

 20. Svara

  Titti Melender

  16 maj 2021

  Men vad härligt att komma närmare familjen! Och mysigt ställe att bo på! ??

 21. Svara

  kersko

  1 juni 2021

  Men så spännande. Härligt att komma närmere dina nära och kära. Tänk jag har följt flera av dina flyttar. Själv flyttade jag hit till Stockholmsvägen i Enskede 1977 och sitter fast förankrad har ingen tanke på att ge mig iväg. Men så klart har jag ju torpet också där jag tillbringar allt med tid. Kram och lycka till med flyttbestyren.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 426
 • 574
 • 1 610 336
 • 5 044
 • 65 061
Sök här