Bloggen

Nya medikamenter

Av
den
24 april 2015

0423a

Jäkla april, det är inte bara första april som luras, det är hela månaden. Igår såg det superskönt ut, men när man stack ut näsan höll man på att lyfta!
Att fota vass i vinden var inte det lättaste..

0423f

Man går inte helt torrskodd ännu, de mindre vägarna som inte plogas under vintern är fortfarande blöta

0423c

Min egen lilla blomma lyser upp min tillvaro lika mycket som en miljon tussilagon..

0423e

Nu ska hon visst pussa en groda och testa om det blir en prins! (blev det inte, puh, tack o lov..)

Igår var jag hos doktorn eftersom jag ju slutade med en medicin som gav mig en otrolig klåda.
Jag fick istället recept på trombyl men min gamla hederliga medicin ska också kunna gå att beställa på apoteket igen.
Jag har inte kunnat äta medicin mot min artrosvärk eftersom de inte går att kombinera med mina andra mediciner men nu ska jag få testa något jag aldrig provat, värkplåster!
Är det någon som provat Norspan så berätta gärna hur de funkar. Man byter plåster en gång i veckan och jag hoppas verkligen att min värk blir mindre för den hindrar mig så mycket i min vardag både när jag ska sköta mitt hem och när jag går ut på mina promenader.

0423i

Titta, det grönskar i hästhagen minsann, ha en riktigt fin helg, imorgon väntas regn och rusk men vad gör det om hundra år…

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Anni

  25 april 2015

  Jag har lite svårt att se den där snön som ligger kvar hos dig, tänk så skönt det är när den försvunnit! Men träden är nästan lika långt gågna som här hos mig, vilken intressant blandning det blir.

  Du frågade om kanalbåtresan hos mig. Det har varit en dröm sedan många år att resa på kanal i England eller Frankrike. För några år sedan fick vi chansen att bo på en stillaliggande båt, då hade vi våra fyra barn med oss och man behöver vara tillräckligt många vuxna för att hyra en båt som kör, så det passade bra då. Nu fick vi äntligen möjlighet att åka på riktigt, i en mindre båt och med tre “tillräckligt” gamla eftersom yngste sonen blivit 14 år. Jag gillar inte sjögång och öppna hav, så kanaltuffande är precis lagom gungigt.

 2. Svara

  Kicki

  25 april 2015

  Berra hade Norspan tidigare, men fick förstoppning av dom, dessutom hudirritation efter plåstrena när man tog bort dom. Fick byta till Targeniq (om det nu stavas så), men dom ska han trappa ut nu.
  Trist att det fortfarande är så blött på dina småvägar.
  Igår var det verkligen kyligt, trots solen.
  Kramen

 3. Svara

  Rantamor på näthinnan

  25 april 2015

  Vill gärna höra hur värkplåstret fungerar,
  jag skulle nog behöva det har ju så mycket värk i ryggen efter två op.

  Tjingelingen från Rantamor.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  25 april 2015

  Tjenixen!
  Kolla bara innan du börjar med plåstren att de inte är beroende framkallande. Jag hade en kund för ett tag sedan som hade sådan abstinens efter att ha slutat med plåster att hon inte kunde gå till jobbet. Nu vet jag inte vilken sort hon hade haft. Förstår att det är besvärligt med konstant verk så man får väl väga för och nackdelar mot varandra.
  Synd om dig som behöver gå runt i gummistövlar – här skuttar jag runt i jympaskor.
  Lördags kram till dig!

 5. Svara

  Pernilla

  25 april 2015

  Jag kan dessvärre inte hjälpa dej med erfarenhet av värk, peppar, peppar.
  Är så glad så länge min kropp håller. Hoppas det plåstret hjälper så son du vill.
  /P

 6. Svara

  Mia

  25 april 2015

  Trist med värk, tror det är viktigt att du finner någon värkmedicin som fungerar för dig. Då kan du få bättre livskvalitet. Tyvärr så finns det biverkningar av alla mediciner… man får ta det onda med det goda…

 7. Svara

  Agneta

  26 april 2015

  Det är VÅR hos dig också ju! Så härligt! Men det är lynnigt, i alla fall här, igår och idag, svinkallt och så den där eländiga vinden igen, men vi har ju väggar och tak, så vad gör det.
  Har inte provat värkplåster, men jag har hört andra som använder det och är extremt nöjda! Så hoppas det fungerar på dig också.
  Det där med murklor är intressant, jag har ingen tradition att äta dom, och har bara snappat upp att det är typ nästintill livsfarligt, men när jag får chansen (när vi varit i Japan, alltså) så äter jag utan att tveka den där livsfarliga fisken fugu/blåsfisk! Där bara man inte får tjall på njurarna, är den felskuren så dör man på raken…….det är väl så att det är ingen ordning på hur jag är!
  Och det kan jag ju säga, att hade min svägerska bott kvar vid Barkens sjö så hade jag tittat in till dig på vägen dit, men hon flyttade hit hon, så nu är det inget Dalarna längre, direkt så där!
  Ha det gott!
  Kram

 8. Svara

  Anki

  26 april 2015

  Härlig vår hos dig också… lite blött bara 🙂
  Hoppas det funkar med värkplåster… har en kompis som provade, men hon var överkänslig mot dem och vågade inte testa någon annan sort.
  Tänk om du fått en prins i huset?
  Ha det gott!
  Kram

 9. Svara

  Gun

  27 april 2015

  April är ju en lurig månad, men här nere är gräset grönt och magnoliorna har precis slagit ut, allt går så fort i naturen nu. Men saknar vår bokskog med vitsippemattor i vårt förra hus, finns inget som går upp mot det….

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 351
 • 559
 • 1 651 783
 • 5 116
 • 65 967
Sök här